Γράφει ο Ιωάννης Λαμπρόπουλος* 

Το να μπορέσει κάποιος σήμερα να δει τα πράγματα αντικειμενικά και να αναλύσει τα γεγονότα δημοκρατικά, αποστασιοποιημένος από χρώματα, κόμματα, προσωπικές απόψεις και εγωιστικά «νομίζω» δεν είναι και το πιο εύκολο.

Γι’ αυτό και όλοι μας, λίγο-πολύ έχουμε χάσει το μέτρο και προσπαθούμε να καταλάβουμε πού βρίσκεται η αλήθεια και πού το ψέμα. Πού βρίσκεται το σωστό και πού το λάθος.

Η δημοκρατία ως πολίτευμα είναι συγκεκριμένο και δεν επιδέχεται παρερμηνείες. Δεν έχει επίθετα, δεν είναι ταξική, δεν είναι λαϊκή, δεν είναι αστική, δεν είναι χριστιανική, δεν είναι σοσιαλιστική, δεν είναι νέα ούτε παλιά.

Η δημοκρατία είναι ένα πολίτευμα διακυβέρνησης, που ορίζεται από τον σεβασμό στην αντίθετη άποψη, αλλά και από τον σεβασμό όλων στην άποψη των περισσοτέρων, όπου τα δικαιώματα και η ελευθερία εκάστου, σταματάνε εκεί που αρχίζουν να προσβάλλονται, τα δικαιώματα και η ελευθερία του συνανθρώπου.

Πρόκειται για λεπτές αλλά απόλυτα διακριτές ισορροπίες.

Τα πολιτικά συστήματα διακυβέρνησης δεν είναι πολλά. Το ένα είναι η δημοκρατία και όταν αυτή εφαρμόζεται, το αποτέλεσμα είναι να υπάρχει αίσθημα ελευθερίας και ευημερία στο λαό. Όταν η δημοκρατία δεν εφαρμόζεται, τότε όπως και να ονομάζουν το σύστημα διακυβέρνησης, τα αποτελέσματα είναι οδυνηρά και καταστροφικά για τον λαό.

Όσο λιγότερα στοιχεία δημοκρατίας έχει ένα πολίτευμα, τόσο πιο οδυνηρά είναι τα αποτελέσματα για τον λαό.

Αυτό στην αρχαία Ελλάδα ονομαζόταν τυραννία και ο άρχων τύραννος, παρόλο που την διακυβέρνηση την έπαιρνε με την σύμφωνη γνώμη του λαού.

Να αναρωτηθούμε πώς θα ονομάζαμε το σημερινό πολιτικό σύστημα διακυβέρνησης της Ελλάδος και τους σημερινούς άρχοντες, με την αρχαία ελληνική ονομασία; Θα την ονομάζαμε δημοκρατία ή τυραννία; Και τους άρχοντες θα τους ονομάζαμε δημοκράτες ή τύραννους;

Νομίζω πως η απάντηση είναι εύκολη και ξεκάθαρη. Το σημερινό σύστημα διακυβέρνησης της Ελλάδος είναι τυραννία. Οι άρχοντες είναι τύραννοι, διότι οδηγούν τον λαό πάνω στον οποίο άρχουν, σε πείνα, εξαθλίωση και αυτοκτονία προς όφελος των ιδίων και κάποιων λίγων μεγαλοεπιχειρηματιών που έχουν στον έλεγχό τους τα ΜΜΕ και των μεγαλοκτηματιών και μεγαλο-κεφαλαιούχων που σήμερα λέγονται τράπεζες και τραπεζίτες.

Αυτή η διακυβέρνηση, όπως και αν θέλουν να την ονομάζουν είναι τυραννία. Και όσο λιγότερα στοιχεία δημοκρατίας, τόσο μεγαλύτερη είναι η τυραννία.

Το πολίτευμα διακυβέρνησης μιάς χώρας, το καταλαβαίνουμε από τον τρόπο που εφαρμόζεται και όχι από την ονομασία του πολιτεύματος ή του κόμματος εξουσίας.

Το σημερινό πολίτευμα της Ελλάδος είναι εν συντομία Δημοκρατία και το κόμμα του πρωθυπουργού λέγεται “νέα Δημοκρατία” αλλά στην πράξη και στην εφαρμογή, αντιγράφει την διακυβέρνηση του Χίτλερ και του Μουσολίνι. Δηλαδή της τυραννίας που ονομάστηκε φασισμός.

Ονομάστηκε φασισμός, διότι αυτή η τυραννία εφαρμόσθηκε για πρώτη φορά ως νέα διακυβέρνηση, από το «Εθνικό φασιστικό κόμμα» του Μουσολίνι.

Ο φασισμός είναι Ιταλική λέξη και από την διακυβέρνηση του Μουσολίνι και μετά, σημαίνει την αυταρχική πολιτική ιδεολογία, που επιβάλλεται με όλα τα μέσα, ακόμα και με τον διωγμό των πολιτικών αντιπάλων.
Ας ανατρέξουμε λίγο στην ιστορία, που δεν πρέπει να την ξεχνάμε ποτέ, για να μην την ξαναζήσουμε. (Δυστυχώς όμως την ξεχάσαμε).

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Κατά τη δεκαετία του 1920, η βαθύτατη οικονομική και κοινωνική κρίση των ευρωπαϊκών χωρών, έφερε την γέννηση ενός νέου πολιτικού φαινομένου. Αυτό ονομάστηκε ΦΑΣΙΣΜΟΣ και έμελε να ταυτιστεί, με μία συγκεκριμένη πρακτική διακυβέρνησης, που δεν είχε παρουσιαστεί ξανά με αυτή τη μορφή.

Ονομάστηκε ΦΑΣΙΣΜΟΣ διότι ο πρώτος που εφάρμοσε αυτή την “ιδεολογία” ως πρακτική διακυβέρνησης, ήταν ο Μπενίτο Μουσολίνι το 1921 ως αρχηγός του κόμματος με την ονομασία “ΕΘΝΙΚΟ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ”

Δεν αναρριχήθηκε στην εξουσία με κάποιο πραξικόπημα αλλά ορίστηκε πρωθυπουργός από τον τότε βασιλιά της Ιταλίας Βίκτωρ Εμμανουήλ. Ο Μπενίτο Μουσολίνι δεν ήταν στρατιωτικός. ΗΤΑΝ ΠΡΩΗΝ ΕΚΔΟΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ. Τον υποστήριξε όλη Η ΑΡΧΟΥΣΑ ΤΑΞΗ των μεγαλο-κεφαλαιούχων και τοποθέτησε άμεσα ανθρώπους έμπιστους στην ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ και το ΣΤΡΑΤΟ. Χρησιμοποίησε υπέρ του καθεστώτος τα μέσα ενημέρωσης της εποχής, ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ και ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ και άσκησε πολιτική ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝΤΩΝ και κατά των εργατικών σωματείων, τοποθετώντας ανθρώπους της ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ και του κεφαλαίου ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ.

Βλέπετε να υπάρχουν μεγάλες διαφορές από την διακυβέρνηση στην ελληνική «Δημοκρατία»;
Μόνο η ονομασία αλλάζει. Οι πρακτικές είναι ίδιες.

Η ΧΙΤΛΕΡΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.

Το κόμμα του Χίτλερ δεν λεγόταν “Φασιστικό” λεγόταν “Εθνικοσοσιαλιστικό Γερμανικό Εργατικό Κόμμα” (βλέπετε τα έβαλε όλα μέσα).

Κατέβηκε στις πρώτες εκλογές το 1923 με λίγα ποσοστά, το 1930 αύξησε πολύ τις δυνάμεις του και στις εκλογές του 1932 ήρθε πρώτο κόμμα κερδίζοντας 240 έδρες στο Γερμανικό Κοινοβούλιο. (μέχρι εδώ θυμίζει Δημοκρατία)

Να σημειωθεί ότι και εδώ ΟΛΗ Η ΑΡΧΟΥΣΑ ΤΑΞΗ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΩΝ είχε στηρίξει το κόμμα, που αμέσως και αυτό προώθησε δικούς του ανθρώπους στις θέσεις ΤΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ. Εδώ δεν περιορίστηκε να χρησιμοποιήσει υπέρ του κόμματος μόνο το ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ και τις ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ της εποχής, αλλά δημιούργησε και υπουργείο προπαγάνδας.

Και στην Χιτλερική διακυβέρνηση, μόνο η ονομασία του κόμματος άλλαξε. Δεν λεγόταν “φασιστικό” αλλά “Εθνικοσοσιαλιστικό Γερμανικό Εργατικό Κόμμα” Οι πρακτικές όμως ήταν ίδιες.

Εδώ όμως δώστε λίγο προσοχή, γιατί ο Χίτλερ προχώρησε σε ακόμα μεγαλύτερη διακυβέρνηση τυραννίας, και επινόησε πρωτοφανείς προβοκάτσιες για να εκδιώξει τους πολιτικούς αντιπάλους. Μία από αυτές την ζήλεψε και ο “σοσιαλιστής” Θ. Πάγκαλος.

Μήπως θυμάστε, που στα επεισόδια της Κερατέας όταν του πέταξαν το γιαούρτι, είχε κατηγορήσει το ΣΥΡΙΖΑ, ότι πρόκειται να ΚΑΨΟΥΝ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ; (αν δεν το προσέξατε και δεν το θυμάστε, πολύ κακώς γιατί αυτό το είχε κάνει ο Χίτλερ).

Ο Χίτλερ, τον Οκτώβριο του 1933 και ενώ έχει κερδίσει τις εκλογές το 1932 έχοντας ισχυρή αυτοδυναμία με 240 έδρες, μέλη της νεολαίας του κόμματός του ΚΑΙΝΕ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ διαδίδοντας ότι ευθύνονται οι κομμουνιστές και άρχισε ο διωγμός τους. (στον “σοσιαλιστή” και “προοδευτικό” Θεόδωρο Πάγκαλο, αρέσουν οι πρακτικές του Χίτλερ).

Αυτό και αν είναι «σύμπτωση» ε;

Μετά από αυτό ο Χίτλερ έχοντας αριθμητική πλειοψηφία στη Βουλή ψηφίζει νόμο και θέτει ΕΚΤΟΣ ΝΟΜΟΥ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΝΤΙΦΡΟΝΟΥΝΤΩΝ. (Αυτό το ζήλεψε ο άλλος “σοσιαλιστής” ο Ε. Βενιζέλος, που ζητούσε να παραβιαστεί το Σύνταγμα και διά νόμου να τεθεί εκτός νόμου η “Χρυσή Αυγή”). Δημιουργεί o Χίτλερ και τα λεγόμενα «τάγματα εφόδου» που συλλαμβάνουν και φυλακίζουν τους πολιτικούς του αντιπάλους. Σημειωτέον ότι και τότε οι πολιτικοί αντίπαλοι του Χίτλερ, ήταν ψηφισμένοι από τον Γερμανικό λαό, που μετά από αυτό δεν μπορούσε να αντιδράσει.

Ότι θέλει πλέον να κάνει ο Χίτλερ το κάνει ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ.
ΨΗΦΙΖΕΙ ΝΟΜΟ και καταργεί και τη Βουλή, δημιουργώντας ΝΟΜΙΜΑ μονοκομματικό καθεστώς στη Γερμανία, με αρχηγό τον ίδιο. Είναι η εγκληματική αρχή του τέλους της Γερμανίας και του απλού λαού, από τον ίδιο τον ηγέτη του και ΜΕ ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ.

Προσέξτε Έλληνες γιατί ξεχάσαμε την ιστορία και ο κίνδυνος να την ξαναζήσουμε είναι πολύ ορατός.

ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΑ ΝΟΜΩΝ ΠΡΑΤΤΟΝΤΑΙ ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

Είναι δυνατόν να υπάρχουν τόσες ομοιότητες και τόσες ίδιες πρακτικές διακυβέρνησης στο τυρρανικό καθεστώς του Μουσολίνι, στο τυραννικό καθεστώς του Χίτλερ και στην Ελληνική δημοκρατία με κυβέρνηση “δημοκρατών” και “προοδευτικών”;

Μόνο τις ονομασίες αλλάζουν για να μας τυφλώνουν. ΑΛΛΑ ΟΙ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΟΛΩΝ TΩΝ ΤΥΡΡΑΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΔΙΕΣ.

Καταλαμβάνουν με νόμιμο τρόπο την εξουσία αφού εξαπατούν το λαό παρουσιάζοντας κάτι άλλο προεκλογικά. Έχουν την στήριξη του μεγάλου κεφαλαίου και των τραπεζών. Προωθούν δικούς τους ανθρώπους στις θέσεις αρχηγών Αστυνομίας και Στρατού. Τα ΜΜΕ τα έχουν στην υπηρεσία της προπαγάνδας και της παραπληροφόρησης. Διέλυσαν το συνδικαλιστικό κίνημα τοποθετώντας εντός των συνδικάτων κομματικά τους όργανα. Προεκλογικά τρομοκρατούν και εκβιάζουν το λαό, ακόμα και τους βουλευτές τους με διαγραφές αν υπάρξει αντίθετη άποψη και διά νόμων καταργούν ότι θέλουν δια νόμων αποκτούν ατιμωρησία για ό,τι κάνουν, δια νόμων “νομιμοποιούν” παρανομίες και δια νόμων πουλάνε και ξεπουλάνε την Ελλάδα.

ΚΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΙΜΩΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΛΕΓΟΜΕΝΟ “ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ” ΝΟΜΟ.

Όλοι οι ΤΥΡΡΑΝΟΙ τις ίδιες πρακτικές χρησιμοποιούν είτε το κόμμα τους λέγεται φασιστικό, είτε εργατικό, είτε σοσιαλιστικό, είτε δημοκρατικό.

ΤΥΡΡΑΝΟΣ ήταν και ο Μουσολίνι, ΤΥΡΑΝΝΟΣ ήταν και ο Χίτλερ, ΤΥΡΡΑΝΟΙ είναι και ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος, και όλοι όσοι στηρίζουν το σημερινό πολιτικό σύστημα, που το ονομάζουν “Δημοκρατικό και προοδευτικό”, για να κρύβουν τον ΤΥΡΡΑΝΟ που έχουν μέσα τους.

Και ενώ όλοι αυτοί οι ΤΥΡΡΑΝΟΙ ως νέοι Χίτλερ ψηφίζουν νόμους και δολοφονούν την Ελλάδα, συλλαμβάνουν και τους ψηφισμένους από τον λαό πολιτικούς τους αντιπάλους.

Όπως φαίνεται, είναι οι μόνοι πολιτικοί αντίπαλοι ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ γι’ αυτό και τους έχουν στοχοποιήσει πολύ καιρό τώρα. Σίγουρα δεν τους θέλουν αντιπάλους στις ΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ γιατί γνωρίζουν ότι κινδυνεύουν να βρεθούν αυτοί στην θέση των διωκώμενων και οι μέθοδοι και οι πρακτικές που χρησιμοποιούν είναι οι γνωστές που εφαρμόζουν τα ΤΥΡΡΑΝΙΚΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ. Προβοκάτσιες και μαζικές συλλήψεις. Διότι για όλους τους ΤΥΡΡΑΝΟΥΣ, κάποιος “άλλος” πρέπει να είναι ο κίνδυνος για την “δημοκρατία”.

Μην φανταστεί κανείς ότι υπερασπίζομαι τους τυράννους της Χρυσής Αυγής. Υπερασπίζομαι μόνο την δημοκρατία που οι πάντες έχουν “ασελγήσει” πάνω της. Ότι βγάζει η κάλπη, ο δημοκράτης το σέβεται, είτε του αρέσει είτε όχι.

Γνωρίζω, ότι τις τυραννικές ή φασιστικές του πεποιθήσεις και “ιδεολογίες” ο καθένας τις εφαρμόζει όταν αποκτήσει την ισχύ. Σήμερα έχουν την ισχύ οι “δημοκράτες”, οι “σοσιαλιστές” και οι “προοδευτικοί” και εκδιώκουν τους δικούς τους πολιτικούς αντιπάλους, που είναι η “Χρυσή Αυγή”. Αν αποκτήσει την ισχύ η “Χρυσή Αυγή”, θα εκδιώξει και θα φυλακίσει τους δικούς της αντιπάλους. Το δημοκρατικό πνεύμα, έχει “φτερουγίσει” και έχει πετάξει μακριά από όλους αυτούς.

Αλλά η “Χρυσή Αυγή” δεν παρουσιάστηκε σαν κάτι διαφορετικό από αυτό που είναι. Γι’ αυτό αηδιάζω περισσότερο με την υποκρισία αυτών που δηλώνουν “δημοκράτες”, “σοσιαλιστές” και “προοδευτικοί”, ενώ σε κάθε τους ενέργεια και σκέψη, βγάζουν τον φασίστα και τον τύραννο που κρύβουν μέσα τους.

Κατηγορούν τον φασισμό και τον Χίτλερ, ενώ εφαρμόζουν τις ίδιες πρακτικές διακυβέρνησης που κατηγορούν. Προβάλλουν ανθρώπους “προοδευτικούς” που γράφουν στιχάκια σαν αυτό: «Τον φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον, δεν θα πεθάνει μόνος τσάκισέ τον». Το έγραψε ο “δημοκράτης” Φώντας Λάδης, που δεν αντιλαμβάνεται ότι έβγαλε τον φασίστα από μέσα του, γιατί ο στίχος είναι άκρως φασιστικός.

Ο στίχος θα μπορούσε να λέει: «Τον κομμουνισμό βαθιά κατάλαβέ τον, δεν θα πεθάνει μόνος τσάκισέ τον» και να τον έχει γράψει ένας “χρυσαυγίτης”.

O κάθε ένας έχει φτιάξει ένα κόσμο όπως του αρέσει, χωρίς να αναγνωρίζει ότι αυτό το δικαίωμα το έχει και ο άλλος. Και ο καθένας “τσακίζει” τον άλλον, επειδή στον δικό του κόσμο, οι ιδέες του άλλου, δεν “χωράνε”.

Αυτός είναι ο ορισμός του φασισμού. Και είναι μέγιστη υποκρισία όταν το λέει “χρυσαυγίτης” να είναι φασίστας, και όταν το λέει ο Φώντας Λάδης να είναι “δημοκράτης”. Στην δημοκρατία δεν υπάρχει “τσάκισε” την αντίθετη άποψη. Αυτό υπάρχει μόνο στον φασισμό.

Η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός σήμερα δεν κινδυνεύουν από άλλους φασίστες, αλλά από τους ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΝΟΜΟΘΕΤΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΥ ΩΣ ΝΕΟΙ “ΧΙΤΛΕΡ”, ΜΕ ΝΟΜΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ.

ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ ότι τον Χίτλερ τον είπαν ΠΑΡΑΦΡΟΝΑ, όταν είδαν τα συντρίμμια και τους νεκρούς, που άφησαν πίσω οι πράξεις του.

Νομίζω όλοι έχουμε αντιληφθεί που έφτασαν τη χώρα με τις ενέργειές τους. Βλέπουμε ανθρώπους συντρίμμια να ψάχνουν στα σκουπίδια και μαζεύουμε καθημερινά νεκρούς από αυτοκτονίες.

ΠΟΙΟΣ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΔΕΙ ΕΤΣΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;
ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΦΡΟΝΕΣ;
ΑΣ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΟΣΟ ΜΠΟΡΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΕΚΤΟΣ ΝΟΜΟΥ.
ΑΝ ΚΑΙ ΟΛΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ, ΟΤΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΣΥΝΕΡΓΟΙ.

“Τον φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον”
«Δεν έχει χρώμα ο φασισμός ούτε η τυραννία
είτε τον λένε ναζισμό είτε τρομοκρατία.
Άλλοι τον λένε… “σοσιαλισμό”, άλλοι… “δημοκρατία”.
Πολλές οι ονομασίες του, περίτεχνα τον κρύβουν.
Μόνο από τις πράξεις του μπορείς να τον γνωρίσεις
και μόνο με την ψήφο σου μπορείς να τον “τσακίσεις”».

*Συγγραφέας – ερευνητής