Σκοτώνουν κάθε ημέρα 10αδες ανθρώπους συνειδητά. Τους οδηγούν στην  απόγνωση. Στην αυτοκτονία. Στον προσωπικό όλεθρο. Αυτό είναι το ελληνικό κράτος.  Αυτό είναι το «successstory» του κ. Σαμαρά…

Από τον Αλέξανδρο Στεφανόπουλο

«…υπάρχουν άνθρωποι που δυστυχώς πεθαίνουν αβοήθητοι. Κάθε μέρα. Παντού… άνθρωποι που δεν έχουν χρήματα για τα φάρμακα τους. Δεν έχουν λεφτά για ένα πακέτο ρύζι. Ένα πακέτο μακαρόνια. Λίγες πατάτες. Ούτε ένα ευρώ… έρχονται σε εμάς θα βοηθήσουμε. Να στηρίξουμε με όποιο τρόπο. Είναι αδιανόητο να ζητάνε από έναν πάμπτωχο ρακένδυτο άνθρωπο που τα έχει χάσει όλα σπίτι μισθό σύνταξη φορολογική ενημερότητα! Για να του εκδοθεί το χαρτί απορίας! Αυτό είναι απάνθρωπο. Είναι γενοκτονία!»

Δεν πάει πολύς καιρός που ένα ντοκιμαντέρ που ετοιμάσαμε συγκλόνισε το πανελλήνιο. Τον κόσμο και τον απανταχού Ελληνισμό.  Τα σχόλια από κάτω 100αδες και 10αδες σελίδες στο youtube.   Έχει κάνει το γύρο του διαδικτύου. Ειδικά εκείνο το τρομερό απόσπασμα με τα παιδιά που μαζεύουν αποφάγια από τα σκουπίδια.  Σήμερα σε αυτή την δημοσίευση αποδομείται  το ίδιο το σύστημα.  Αυτά που θα δείτε και θα ακούσετε με κάθε λεπτομέρεια είναι η καρδιά του συστήματος. Είναι η ίδια η πάσχουσα κοινωνία. Είναι αυτά που δεν θα σας δείξουν στα ελληνικά ΜΜΕ κατόπιν οδηγιών εδώ και τρία χρόνια. Είναι όλα αυτά που αποκρύπτουν (όλοι τους και ειδικά οι δήθεν αντί μνημονιακοί άλλη μεγάλη απάτη  βιομηχανία κέρδους θα την δούμε σε άλλη φάση να ξεδιπλώνεται με στοιχεία και ντοκουμέντα. Απίστευτη απάτη για να κοιμίζει. Να αφιονίζει.)

Η κυρία Ευαγγελία  Δεστούνη – Λύτρα σήμερα είναι συνταξιούχος κοινωνική λειτουργός. Τα όσα λέει συγκλονίζουν.  Αφοπλίζουν το κάθε πολιτικό «επιχείρημα» που υπερασπίζεται αυτή την απάνθρωπη δολοφονική πολιτική εναντίον χιλιάδων αμάχων πολιτών που δολοφονούνται εν ψυχρώ επειδή δεν έχουν την  δυνατότητα ούτε το ενός ευρώ!   Αυτά που λέει με δάκρυα στα μάτια πρέπει να τα δουν  και να τα ακούσουν όλοι οι βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου. Να τα ακούσει ο υπουργός υγείας.  Όλοι οι μεγαλόσχημοι υπουργοί… αυτά που ομολογεί με κάθε λεπτομέρεια για ένα σύστημα που δολοφονεί δεν μπορούν να αφήσουν ασυγκίνητο (για ακόμα μια φορά ) το παχυδερμικό υπόστρωμα της ευνομούμενης τάχα πολιτείας μας…  σε άλλη χώρα θα είχαν ασκηθεί διώξεις… Η κυρία Ευαγγελία είναι η φωνή χιλιάδων ανθρώπων που δεν μπορούν να μιλήσουν. Να πουν όσα βλέπουν. Όσα ζουν. Όσα καθημερινά βιώνουν…  

Είναι μια από τις χιλιάδες  που υπηρέτησαν σε 10αδες τομείς του κράτους και σήμερα έχουν συνταξιοδοτηθεί.   Σύζυγος κληρικού που υπηρετεί στην νεοσύστατη Ιερά Μητρόπολη Ηλιού, Αχαρνών και Πετρουπόλεως.   Όλα της τα χρόνια υπηρέτησε με πίστη και πολλές φορές αυταπάρνηση  την κοινωνία παρέχοντας τις υπηρεσίες της  μέσα από τον βαθιά ανθρώπινο τομέα της κοινωνικής πρόνοιας ως κοινωνική λειτουργός.  Γέροντες. Οικογένειες με προβλήματα. Μητέρες άγαμες. Παιδιά με κάθε είδους πρόβλημα.  Αποστολή της πάντα ήταν να συντρέχει. Να βοηθά και ταυτόχρονα να γνωμοδοτεί για τις διάφορες περιπτώσεις. Να προλαμβάνει. Να συντρέχει και με τις γνώσεις και την εμπειρία της τους ανθρώπους.  Αυτά που μας αποκαλύπτει όμως, όπως η ίδια λέει «δεν τα έχω ξανά δει. Δεν τα έχω ξανά ζήσει. Δεν έχουν ξανά συμβεί. Είναι αδιανόητα όσα βλέπω. Όσα ζω. Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι η  πατρίδα μου η Ελλάδα θα έφτανε σε τέτοιο σημείο. Πεθαίνουν άνθρωποι γιατί δεν έχουν χρήματα να πάρουν τα φάρμακα τους. Να συνεχίσουν την θεραπεία τους. Οικογένειες διαλύονται.  Πεθαίνουν γέροντες ή μεσήλικες  γιατί δεν έχουν το χαρτί απορίας να μπορούν να πάρουν το επίδομα από την  πρόνοια ώστε με αυτά τα λίγα τουλάχιστον να μπορούν να πάρουν τα φάρμακα και λίγο ρύζι. Ένα πακέτο μακαρόνια. Να φτιάξουν μια σούπα…» λέει και δακρύζει. Διακόπτουμε συνεχώς… δεν θέλει η κάμερα να καταγράφει αυτές τις βαθιά ανθρώπινες προσωπικές στιγμές.  Την συνάντησα να προσφέρει τις υπηρεσίες της ως εθελόντρια στις κατασκηνώσεις της Μητρόπολης Ηλιού. Να δίνει και εκεί από το περίσσευμα της καρδιάς και το υστέρημα της οικογένειας λόγω των περικοπών σε συντάξεις και μισθούς…  Η κυρία Ευαγγελία δεν είναι δημόσιο ή πολιτικό πρόσωπο. Δεν έχει σχέση με το σύστημα. Η κυρία Ευαγγελία είναι ένας καθημερινός  άνθρωπος. Από εκείνους που εθελοντικά εδώ και τρία χρόνια συνεχώς και αδιαλείπτως προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες της  όπως 10αδες χιλιάδες σε 80 μητροπόλεις στην Εκκλησία της Ελλάδος. Σε όλες τις μητροπόλεις. Απ άκρη σ άκρη. Προσφέρουν. Συνεχώς. Άοκνα. Αδιάλειπτα. Μια άλλη πτυχή του έργου της Εκκλησίας που σπάνια βλέπεις να επισημάνεται από τα λεγόμενα mainstreammediaπαρά μόνο όταν πρόκειται να ικανοποιήσουν την βιομηχανία δήθεν ανθρωπισμού και από πίσω επωάζονται τα μεγαλύτερα ίσως σκάνδαλα αλλά ποιος  ερευνήσει για αυτά…  Τα όσα μας λέει η κυρία Ευαγγελία Δεστούνη Λύτρα  προκαλούν σοκ!   Τρομοκρατούν για αυτό που έρχεται.  Για αυτά που μας περιμένουν….  

 

*ΣΥΣΤΗΜΑ ορισμός {τράπεζες,εργολάβοι,επιχειρηματίες,εκδότες,πολιτικοί, δημοσιογράφοι, τηλεπερσόνες}