Από τις 26 Οκτωβρίου ανήμερα του Αγίου Δημητρίου δακρύζει  η εικόνα του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στην  Ιαλυσό Ρόδου.  Η εικόνα είναι του 1896… Θυμηθείτε τι συνέβη τότε… {VIDEO} {συνεχής ενημέρωση}

1000αδες λαού καταφθάνουν από όλη την Ελλάδα  για να διαπιστώσουν το "περίεργο" αλλά  και  «ανεξήγητο»  φαινόμενο…

 Ένα περιστατικό που εδώ και λίγα 24ωρα   «ξεσηκώνει» 100αδες , αν όχι 1000αδες πιστούς,  που καταφθάνουν τις τελευταίες ώρες με όποιο καράβι- αλλά και αεροπορικώς –  βρουν μπροστά τους στην Ιαλυσό Ρόδου , έχει προκαλέσει –και μάλλον δικαιολογημένα- αναστάτωση στους 1000αδες πιστούς που ματώνουν εδώ και μια 5ετια από τα δεινά της κρίσης ωστόσο το φαινόμενο το οποίο αρχίζει να προσλαμβάνει μεγαλύτερες διαστάσεις και να ξεφεύγει από τα στενά τοπικά κοινωνικά και θρησκευτικά όρια προκαλώντας ανησυχία  αλλά και δέος   στους κόλπους του Οικουμενικού Πατριαρχείου αλλά και της Ελλαδικής Εκκλησίας. Η εικόνα του Αρχαγγέλου Μιχαήλ δακρύζει…  Ενός από τους δυο πολεμιστές ταξιάρχες για τους οποίους η Ορθόδοξη Ιερά Παράδοση αλλά και η Θεολογία δεν φείδονται μελετών, κειμένων, ακολουθιών αλλά και μεγάλου σεβασμού.     Λίγες ημέρες πριν την Κυριώνυμη Εορτή των Μιχαήλ και Γαβριήλ του Αρχαγγέλων Ταξιαρχών στις 8 Νοεμβρίου ημέρα εορτής  της πολεμικής μας αεροπορίας, η εικόνα  του Αρχαγγέλου  Μιχαήλ  δακρύζει…   Για το περίεργο φαινόμενο έχουν ενημερωθεί ο Οικουμενικός Πατριάρχης αλλά και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.  

Σημείο των καιρών;  Σημάδι  του Θεού; Προειδοποίηση για όσα έρχονται… (;) Ουδείς μπορεί να γνωρίζει παρά μόνον να αναμένει…   Τα τοπικά ΜΜΕ της Ρόδου μεταξύ άλλων μεταδίδουν…

 «Από νωρίς το πρωί όταν άνοιξαν τις πόρτες τις εκκλησίας, συνειδητοποίησαν ότι οι δυο εικόνες του Ταξιάρχη στον Ιερό Ναό Ταξιαρχών στο Παλιό Νεκροταφείο Ιαλυσού δάκρυζαν. 
Έκτοτε πλήθος πιστών συρρέει στην εκκλησία για να προσκυνήσει την Εικόνα. Τώρα συνεχίζει να δακρύζει η μεγάλη εικόνα του Ταξιάρχη.

 

Περίπου στις δυο το μεσημέρι, στο σημείο μετέβη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρόδου κ. Κύριλος, ο οποίος προσκύνησε την εικόνα, την εξέτασε και έδωσε εντολή να μεταφερθεί στην Εκκλησία της Ιαλυσού, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, όπου θα ακολουθήσει παράκληση.  Οι καμπάνες χτυπάνε χαρμόσυνα στο χωριό! Ήταν αρκετά προσεκτικός και δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις μέχρι να εξακριβωθεί περί τίνος πρόκειται, αν και φαίνεται να πιστεύει ότι πρόκειται για θαύμα του Ταξιάρχη εφόσον δεν υπάρχουν ενδείξεις κάποιου άλλου γεγονότος που να προκαλεί τα δάκρυα.

 

Οι πιστοί, όπως και ο εφημέριος του Ναού π. Απόστολος, σκουπίζουν τα δάκρυα του Ταξιάρχη και η εικόνα συνεχίζει ασταμάτητα να δακρύζει.  H εικόνα άλλαξε περιβάλλον για να εξετάσουν αν θα συνεχίσει να δακρύζει ενώ διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχει υγρασία πίσω από την εικόνα.

 

Κόσμος προσκυνάει, προσεύχεται κλαίει από δέος και συγκίνηση μπροστά στον Ταξιάρχη και εύχεται να τους προστατέψει, καθώς πιστεύουν ότι όταν οι εικόνες δακρύζουν, δεν είναι καλό σημάδι.  Προσπαθούν με λίγο βαμβάκι να σκουπίσουν τα δάκρυα και να τα έχουν σαν φυλαχτό. Όσο περνάει η ώρα, όλο και περισσότερος κόσμος σπεύδει να προσκυνήσει τον Ταξιάρχη. Και όλα αυτά, λίγες ημέρες πριν από την Χάρη του.

Όπως πάντα αναφέρεται, όταν οι εικόνες δακρύζουν, είναι σημάδι των καιρών…

 

Για θαύμα κάνουν λόγο οι κάτοικοι της Ρόδου, που το πρωί του Σαββάτου, είδαν την εικόνα του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στο κοιμητήριο της Ιαλυσού, να δακρύζει!

Ο Μητροπολίτης Ρόδου κ. Κύριλλος, μετέβη ο ίδιος στον χώρο όπου βρίσκεται η εικόνα ύστερα από τις αναφορές των πιστών, για να διαπιστώσει ο ίδιος εάν πρόκειται για θαύμα ή για κάποιο άλλο γεγονός.

Ο Μητροπολίτης αφού είδε πως πράγματι υπάρχουν σταγόνες στο πρόσωπο του Αρχαγγέλου, ζήτησε να μετακινηθεί η εικόνα από το σημείο όπου ήταν κρεμασμένη.

Στη συνέχεια εξετάστηκε τόσο η πίσω πλευρά της εικόνας όπως και ο τοίχος στον οποίο ακουμπούσε για να διαπιστωθεί εάν υπάρχει υγρασία η οποία πέρασε στην εικόνα.

Αφού διαπιστώθηκε πως τίποτα από αυτά δεν ισχύει, ο Μητροπολίτης Ρόδου πιστοποίησε ότι πρόκειται για θαύμα και ζήτησε να μεταφερθεί η εικόνα στον Ι. Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου για να τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα.

«Θα τη μεταφέρουμε στον μεγάλο Ναό και θα δούμε πως θα εξελιχθεί το φαινόμενο» είπε στους πιστούς που συγκεντρώθηκαν στο μικρό παρεκκλήσι ο κ. Κύριλλος

Πρώτες είδαν την δακρυσμένη εικόνα γυναίκες οι οποίες πήγαν το πρωί του Σαββάτου για να ανοίξουν τον Ναό και οι οποίες ενημέρωσαν τον εφημέριο του Ναού.

Όπως δήλωσε ο εφημέριος, η εικόνα έχει κατασκευαστεί το 1896 και έχει υποστεί πρόσφατα συντήρηση από την αρχαιολογική υπηρεσία. 

Στο βίντεο, μπορείτε να δείτε τη στιγμή που ο Μητροπολίτης ερευνά την εικόνα αλλά και τις δηλώσεις των κατοίκων

Με ένα συγκλονιστικό γεγονός ήρθαν αντιμέτωποι το πρωί του Σαββάτου οι πιστοί στην Ιαλυσό.
Συγκεκριμένα στο εκκλησάκι του Ταξιάρχη…
στο παλαιό Νεκροταφείο του χωριού η εικόνα του Αρχαγγέλου άρχισε να δακρύζει. 26/10/2013
Οι επισημάνσεις και οι θαρραλέες διευκρινήσεις των κληρικών όπως αυτές εμπεριέχονται σε βίντεο του TVKOSMOS  και κάνουν τον γύρο του κόσμου είναι συγκλονιστικές και συνιστούν καθαρή ομολογία του αιωνίου Θαύματος της ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ. http://youtu.be/_uo-bixCAiU
 

διάλογος δημοσιογράφου με τον  παρευρισκόμενο Ιερέα.

 

"– Πόσων χρονών είναι η εικόνα γνωρίζεται;

 

–  Το 1896.

 

–  Η Ιστορία της;

 

–  Δεν γνωρίζω πολλά πράγματα για την Ιστορία της. Πάντως είναι πρόσφατα συντηρημένη από την Αρχαιολογική Υπηρεσία.(3.44  μέχρι 3.50 βίντεο)"

 

Ο Μητροπολίτης Ρόδου κ. Κύριλλος, μετέβη ο ίδιος στον χώρο όπου βρίσκεται η εικόνα ύστερα από τις αναφορές των πιστών, για να διαπιστώσει ο ίδιος εάν πρόκειται για θαύμα ή για κάποιο άλλο γεγονός.

 

Δηλώσεις Σεβασμιώτατου.

"Είναι ένα παράδοξο πραγματικό σημείο γιατί όπως είδατε από τα μάτια του ΤΑΞΙΑΡΧΗ βγαίνει υγρό σαν δάκρυ σε μεγάλη ποσότητα, δεν δικαιολογείται να είναι μια  απλή υγρασία, ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ, η ΕΙΚΟΝΑ ΣΤΕΓΝΩΝΕΙ και μετά από λίγο έχουμε το ίδιο φαινόμενο (6.21 μέχρι 6.49 βίντεο)"
Η Αγιογράφηση της  συγκεκριμένης Εικόνας του Ταξιάρχη μας πάει πίσω σε μία δύσκολη στιγμή για τον Ελληνισμό.
Στις αρχές του 1896 την Ελλάδα κυβερνούσε ο Θεόδωρος Δηλιγιάννης, πολιτικός με δημαγωγικές τάσεις. Εκτός από τα μεγάλα και δυσεπίλυτα οικονομικά προβλήματα, είχε να αντιμετωπίσει και την κατάσταση στην Κρήτηπου βρισκόταν τότε υπό οθωμανικό ζυγό. Η διακυβέρνηση της μεγαλονήσου από τον ελληνικής καταγωγής Καραθεοδωρή Πασά είχε στεφθεί από αποτυχία. Τα φιλελεύθερο και φιλοδίκαιο πνεύμα του εξόργισε τους Τουρκοκρητικούς, οι οποίοι αποφάσισαν να καταστήσουν αδύνατη την περαιτέρω παραμονή του στο νησί. Ταραχές εξερράγησαν και δολοφονίες χριστιανών προκρίτων σημειώθηκαν, όχι κάτι ασυνήθιστο στη μακραίωνα διαβίωση μουσουλμάνων και χριστιανών στην Κρήτη.
Τον Καραθεοδωρή Πασά διαδέχθηκε ο τουρκαλβανός Τουρχάν Πασάς, ο οποίος ούτε και αυτός έγινε αποδεκτός από τους ομοδόξους του. Με προτροπή των μεγάλων δυνάμεων, τη διοίκηση της Κρήτης ανέλαβε ο χριστιανός Γεώργιος Βέροβιτς, πρώην διοικητής της Σάμου. Η κατάσταση, όμως, παρέμεινε έκρυθμη και το αίμα έρεε άφθονο. Οι χριστιανοί Έλληνες, που αποτελούσαν το 80% των κατοίκων της Κρήτης, είχαν ξεσηκωθεί και ζητούσαν αυτονομία για το νησί τους.
Πολεμική αναμέτρηση μεταξύ του Βασιλείου της Ελλάδας και της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, με αφορμή το Κρητικό Ζήτημα. Η πρώτη τουφεκιά έπεσε στις 6 Απριλίου 1897 και οι πολεμικές συγκρούσεις τερματίστηκαν στις 8 Μαΐου του ίδιου χρόνου με ήττα της Ελλάδας
 

Η πρώτη εβδομάδα των πολεμικών επιχειρήσεων (6-11 Απριλίου) αναλώθηκε σε μάχη χαρακωμάτων κατά μήκος των Θεσσαλικών συνόρων. Στις 11 Απριλίου, ο Ετέμ Πασάς και οι άνδρες του εισήλθαν στο ελληνικό έδαφος από τα στενά της Μελούνας και διέσπασαν γρήγορα τις ελληνικές δυνάμεις στον Τύρναβο (12 Απριλίου). Οι έλληνες στρατιώτες υποχώρησαν άτακτα και συμπτύχθηκαν στα Φάρσαλα, όπου αντέταξαν νέα γραμμή άμυνας. Η Λάρισα αφέθηκε στην τύχη της και καταλήφθηκε από τους Τούρκους στις 13 Απριλίου, αφού προηγουμένως είχε εκκενωθεί από τους κατοίκους της. Την ίδια μέρα, τουρκική δύναμη κατευθύνθηκε στο Βελεστίνο, όπου αντιμετωπίστηκε από τον Συνταγματάρχη Σμολένσκη και την ταξιαρχία του.
Με πεσμένο το ηθικό, οι Έλληνες υπέστησαν και νέα ήττα στα Φάρσαλα, στις 24 Απριλίου, υποχωρώντας αυτή τη φορά με τάξη. Ο Σμολένσκης διατάχθηκε να εγκαταλείψει το Βελεστίνο και να μεταβεί με τις δυνάμεις του στον Δομοκό, όπου ο Έλληνες προετοίμαζαν νέα γραμμή άμυνας. Μάταια, όμως, αφού ο υπέρτερος τουρκικός στρατός πέτυχε μια ακόμη νίκη στις 5 Μαΐου, έχοντας πλέον ανοιχτό το δρόμο για την Αθήνα. Σε μια ύστατη προσπάθεια, ο Σμολένσκης, που αποδείχθηκε ο πιο αξιόπιστος στρατιωτικός, διατάχθηκε από τον Κωνσταντίνο να κρατήσει το πέρασμα στις Θερμοπύλες. Δεν χρειάστηκε, γιατί επενέβησαν οι Μεγάλες Δυνάμεις.http://www.sansimera.gr/articles/242#ixzz2iwCsoUwz


Φυσικά τότε δεν επαληθεύτηκε η προφητεία του Πατρο- Κοσμά.
 

"Οι αντίχριστοι θα φύγουν, αλλά θάρθουν πάλι· έπειτα θα τούς κυνηγήσετε έως την Κόκκινη Μηλιά" η όπως διατυπώνεται παρακάτω "Οι Τούρκοι θα φύγουν, αλλά θα ξανάρθουν πάλι και θα φθάσουν ως τα Εξαμίλια. Στο τέλος θα τούς διώξουν εις την Κόκκινη Μηλιά. Από τούς Τούρκους το 1/3 θα σκοτωθεί, το άλλο τρίτο θα βαπτισθεί και μονάχα το 1/3 θα πάει στην Κόκκινη Μηλιά". 

Από το βιβλίο "Κοσμάς ο Αιτωλός" του Μητροπολίτη Φλωρίνης Αυγ. Καντιώτη, εκδ. Ορθοδόξου Ιεραποστολικής Αδελφότητας "Ο Σταυρός" ΘΑΡΣΕΙΤΕ, τα αιγαιοπελαγίτικα σύνορα μας Αγγελο –φρουρούνται από πάνω ίσα κάτω. ¨¨ μες του Αιγαίου τα νερά Άγγελοι φτερουγίζουν¨¨
Ο ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ στην Θάσο.
Ο ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ στο Μανταμάδο.
Ο ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ στην Σύμη.
Και τώρα ο ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ στην Ιαλυσό της Ρόδου κάθε μέρα δύσκολη για τον Ελληνισμό εκτελούν τα δικά τους αεροναυτικά γυμνάσια και περιμένουν καρτερικά την μεγάλη στιγμή του ξεκαθαρίσματος των λογαριασμών.  Δρ. Κ.Βαρδάκας

http://rodosreport.gr/video-eikona-dakrizei/

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΤΑΙ ΔΙΑΡΚΩΣ