"Τα ΜΜΕ είναι ελεγχόμενα"  "έχουμε μεγάλη κοινωνική αποδοχή" "έχουμε κόκκινες γραμμές" 

Συνέντευξη στον Αλέξανδρο Στεφανόπουλο

Η Βουλευτής  των Ανεξάρτητων Ελλήνων  κ.  Έλενα Κουντουρά, με μια συνέντευξη της που δεν θα περάσει απαρατήρητη από όλα τα πολιτικά στην Βουλή  αλλά και δημοσιογραφικά γραφεία   περιγράφει το πολιτικό σκηνικό όπως αυτό διαγράφεται σήμερα. Μιλάει για πολλά και σοβαρά ζητήματα της πολιτικής ζωής στην Ελλάδα,  αλλά η είδηση βγαίνει  από αυτά που αφήνει να εννοηθούν με όσα υπαινίσσεται για το μετεκλογικό σκηνικό, όταν και όποτε γίνουν οι εθνικές εκλογές στην χώρα.  Δεν διστάζει, παρά τον πόλεμο φθοράς που κατά καιρούς με ύποπτα και θολά «σχολιάκια» έχει   επιχειρηθεί εις βάρος της από συγκεκριμένους ύποπτους, βρόμικους  και θολούς  κύκλους να καυτηριάσει τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ.  Απαντά στην συντονισμένη  επίθεση λάσπης  που δέχεται ο Πάνος Καμμένος από τον ΔΟΛ και τον Ψυχάρη ενώ αίσθηση προκαλούν τα όσα τονίζει  για την κοινωνία που δοκιμάζεται σκληρά  εδώ και χρόνια από την κρίση, αλλά και για την θεωρεία των δυο άκρων… Προειδοποιεί όμως  και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου σε εκείνους που «επενδύουν» στο διχασμό.

κ. Κουντουρά ξεκινώντας θα ήθελα  την εκτίμηση σας για την πολιτική και κυρίως την οικονομική  κατάσταση  ως έχει σήμερα που μιλάμε μετά από 16 μήνες διακυβέρνησης Αντώνη Σαμαρά. Τι έχει (και αν έχει) αλλάξει για την κοινωνία. Για τον δοκιμαζόμενο σκληρά ελληνικό λαό;  Για τα κόμματα μέσα και έξω από  την βουλή.

 

Βιώνουμε την πλήρη πολιτική και οικονομική αποτυχία της συγκυβέρνησης και των μνημονίων.  Στα τέσσερα τελευταία χρόνια υποχρεωτικής λιτότητας, η Ελλάδα έχει χάσει το 30% του ΑΕΠ της, ενώ διανύει τον έκτο χρόνο ύφεσης. Πάνω από 450.000 επιχειρήσεις και καταστήματα έχουν κλείσει. Η επίσημη ανεργία αγγίζει το 30%, ενώ μαζί με την αδήλωτη δεν είναι υπερβολή να μιλάμε για ποσοστό 35% και 2 εκατομμύρια ανέργους.

Μαζί με αυτούς, πρέπει να υπολογίζουμε και 1 εκατομμύριο -περίπου- εργαζόμενους, των οποίων η μισθοδοσία μένει πίσω για πάνω από τρεις μήνες. Υπολογίζεται ότι το εισόδημα της μέσης οικογένειας έχει μειωθεί κατά 60%. Περίπου 120.000 συμπατριώτες μας, οι περισσότεροι νέοι άνθρωποι, παίρνουν υποχρεωτικά το δρόμο της οικονομικής προσφυγιάς προς το εξωτερικό, αφού εδώ ούτε δουλειά βρίσκουν, ούτε προοπτική.

Και το χειρότερο απ΄όλα, 5.000 απελπισμένοι Έλληνες, έδωσαν τέλος στη ζωή τους.

Με τις απανωτές οριζόντιες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, την ραγδαία αύξηση της φορολογίας και τις περικοπές στις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τον πολίτη από το Κράτος Πρόνοιας, επιτείνεται η φτώχεια και η εξαθλίωση και όλα αυτά φέρνουν ακόμη περισσότερη ύφεση.Ο ελληνικός λαός εξοντώνεται, το 50% των πολιτών ζει εντός ή κοντά στα όρια της φτώχειας και το χρέος δεν είναι βιώσιμο.

   

 Εκτιμάται ότι η χώρα οδεύει προς εκλογές;  Και αν ναι με ποιο διακύβευμα αυτή την φορά; 

 

Οι αντοχές και οι ανοχές της Κοινωνίας έχουν εξαντληθεί. Εάν πιεστεί με νέα μέτρα, τότε αναπόφευκτα θα οδηγηθούμε σε πολιτικές εξελίξεις που μπορεί να σημαίνουν εκλογές. Εφόσον στις προηγούμενες εκλογές κατάφεραν να τρομοκρατήσουν το λαό για άτακτη χρεοκοπία και έξοδο από το ευρώ, κάτι που αποδείχθηκε τρανταχτό ψέμα, ίσως τώρα επιχειρήσουν το διχασμό.

 

Αν και το έχετε απαντήσει ως πολιτικός φορέας , σε άλλο χρόνο και υπό άλλες συνθήκες ωστόσο υπάρχει διάχυτη μια –επίπλαστη ή σχεδιασμένη  σύγχυση προκειμένου να σας πλήξει- εν τούτοις θα ξανά ρωτήσω και εγώ με την σειρά μου. Την επομένη των εκλογών και εφόσον δεν προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση οι Αν. Έλληνες τι προτίθενται να πράξουν;

 

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είμαστε οι μόνοι που έχουμε σοβαρό και ρεαλιστικό κυβερνητικό πρόγραμμα. Μένουμε σταθεροί στα πιστεύω μας, λέμε όχι στα μνημόνια και διαγραφή του επαχθούς και επονείδιστου χρέους. Στόχος μας είναι να επιτύχουμε ένα μεγάλο ποσοστό για να έχουμε τη δύναμη να καταστούμε ρυθμιστές των εξελίξεων.

 

Δηλαδή να το  κάνω πιο σαφές και ξεκάθαρο. Θα συνεργαστούν με τον ΣΥΡΙΖΑ και σε ποια σημεία μπορεί να υπάρξει προγραμματική σύγκληση και σε ποια αυτό που λέμε «κόκκινη γραμμή»;

 

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ έχουμε την Ιδρυτική μας Διακήρυξη η οποία είναι αδιαπραγμάτευτη. Όσο αφορά τα εθνικά μας θέματα και την οικονομική πολιτική. Επίσης σε ότι αφορά το μεταναστευτικό. Εμείς κρίνουμε ότι η Ελλάδα είναι χώρα με σύνορα, νόμους και κανόνες που πρέπει να τηρούνται. Οποιοδήποτε άλλο κόμμα αν θέλει να συνεργαστεί μαζί μας, πρέπει  να σεβαστεί τις δικές μας «κόκκινες γραμμές». 

 

Ο Πάνος Καμμένος υπήρξε εξ αρχής στόχος επιθέσεων και πριν και μετά τις εκλογές και αυτός ο πόλεμος συνεχίζεται. Θεωρείται ότι υπάρχει σχέδιο εναντίον του ή γενικά μια στρατηγική απαξίωσης όλων των εν δυνάμει ισχυρών πολιτικών αντιπάλων με φθορά κάθε  είδους;

 

Ο Πάνος Καμμένος δεχόταν επιθέσεις ανέκαθεν γιατί ήταν απέναντι στα συμφέροντα και τη Διαπλοκή. Έδινε αγώνα για καθαρές και πατριωτικές λύσεις σε όλα τα θέματα, με πρώτα τα εθνικά μας. Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ σήμερα, ως ένας πολύ ισχυρός πολιτικός αντίπαλος, συνεχίζει να δέχεται πόλεμο και λάσπη.

 

Ο ρόλος των ΜΜΕ σε αυτά τα δεδομένα  ποιος είναι; Ειδικά  σε αυτό το πολιτικό σκηνικό, σήμερα στην παρούσα φάση;

 

Τα ΜΜΕ που ελέγχονται από συγκεκριμένα συμφέροντα, προσπαθούν να διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα και να δημιουργήσουν εντυπώσεις. Από την άλλη πλευρά υπάρχουν ευτυχώς και δημοσιογράφοι και ΜΜΕ που διατηρούν την ακεραιότητά τους και αντιστέκονται στον εκφοβισμό που προσπαθούν να επιβάλλουν στους Έλληνες η Τρόικα, η κυβέρνηση και η Διαπλοκή.

 

Θα ήθελα να μου σχολιάσετε τα γεγονότα με την Χρυσή Αυγή, είναι πρωτοφανή όσα συμβαίνουν να έχουμε βουλευτές εν ενεργεία την φυλακή(!) αφενός και αφετέρου διαπιστώνεται πια από όλους μια γενικευμένη επίθεση με κάθε τρόπο προς όσους πάνε κόντρα στις επιλογές της κυβέρνησης με ένα πόλεμο λάσπης που υφίσταται –για πολλοστή φορά – και ο Π. Καμμένος αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ. 

 

Δεν μπορούμε να βάζουμε στην ίδια κουβέντα κόμματα και αρχηγούς του δημοκρατικού τόξου της αντιπολίτευσης, οι οποίοι όντως δέχονται έναν πόλεμο λάσπης από την κυβέρνηση γιατί πηγαίνουν κόντρα στις επιλογές της, με ακραία φαινόμενα τα οποία παρατηρούνται τελευταία και ελέγχονται σήμερα από την Δικαιοσύνη εάν και κατά πόσο αποτελούν εγκληματική οργάνωση.

 

Οι Αν. Έλληνες έχουν -με στοιχεία 10αδες φορές- καταγγείλει τα ΜΜΕ τους εργολάβους και το συντονισμένο πόλεμο που δέχεται  ο οποιοσδήποτε πάει κόντρα. Υπάρχουν μηνύσεις. Αγωγές. Και ένα πολιτικό  σκηνικό που θα αναβιώνει διαρκώς για τα επόμενα χρόνια μέσα στις αίθουσες των δικαστηρίων. Αυτή η ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής ποια θετικά μπορεί να προσθέσει στην  πρόοδο του τόπου όταν ξανά και ξανά θα γυρίζουμε πίσω –μετά από χρόνια – πάλι στην δύσοσμη κατάσταση του σήμερα και της εποχής των μνημονίου και της τρόϊκας;    

 

Στον πρόεδρό μας Πάνο Καμμένο και στο Κίνημά μας γίνεται πόλεμος με βρώμικα μέσα και με μία σωρεία από συνειδητά ψεύδη. Όταν ο πολιτικός σου αντίπαλος διεκδικεί το μονοπώλιο ελέγχου της Ενημέρωσης των πολιτών και διά μέσου αυτού σε συκοφαντεί συστηματικά, τότε έχεις όχι δικαίωμα, αλλά υποχρέωση να αμυνθείς και να αναζητήσεις το δρόμο της Δικαιοσύνης.

 

 Από τις  συνεχείς περιοδείες που έχετε κάνει όλοι σας  ποια είναι η αίσθηση σας για  την αποδοχή της πολιτικής παρουσίας σας εντός και εκτός βουλής; Δηλαδή θεωρείτε ότι τα ποσοστά που αποδίδονται στο κίνημα των Αν. Ελλήνων είναι αποτυπωμένα έστω και κατά προσέγγιση αυτά που προβάλλονται ή τα πράγματα είναι κάπως ή μάλλον εντελώς διαφορετικά;

 

Η αποδοχή που συναντούμε στην Κοινωνία δεν έχει καμιά σχέση με τα δημοσκοπικά ποσοστά που μας δίνουν σήμερα οι εταιρείες μετρήσεων. Οι δημοσκοπήσεις ξέρουμε όλοι ότι αποτυπώνουν τη στιγμή, ενώ υπάρχουν και υπόνοιες για κατά παραγγελία δημοσκοπήσεις. Σήμερα ο εξαθλιωμένος λαός αρνείται ακόμη και να απαντήσει. Θυμηθείτε στις εκλογές στις 6 Μαϊου 2012, οι εταιρείες μας έδιναν ποσοστό 3 με 4% και ότι μόλις και μετά βίας μπαίναμε στη Βουλή, ενώ τελικά πήραμε 10,7%. 

 

Πιστεύετε στην θεωρεία των δυο άκρων ; έχει κάποιο βαθύτερο  στόχο αυτή η ιστορία;  Δηλαδή –και άλλοι συνάδελφοι αλλά και προσωπικά έχω μήνες τώρα γράψει  και αναλύσει  για  ένα βαθύτερο σχέδιο πόλωσης με απώτερο ζητούμενο  τον διχασμό και μέσα από την ένταση  την επικράτηση των ιδίων κύκλων που ταϊζει το σύστημα- και μέχρι που μπορεί να φτάσει αυτή η υπόθεση;  Είναι ικανοί να θέλουν και άλλο αίμα προκειμένου να επιβιώσουν πολιτικά;   Έχετε κάποιες άλλες σκέψεις ενδεχομένως στο πίσω μέρος αυτού του προβληματισμού που πλέον γίνεται δημόσια με πολλά και ενίοτε επικίνδυνα σενάρια. Τι συμμερίζεστε από όλα αυτά και τι όχι ;  

 

Η κυβέρνηση προκειμένου να κερδίσει πολιτικό χρόνο και να παραμείνει στην εξουσία, επενδύει στον πόλωση, στο διχασμό και σε θεωρίες, όπως εκείνη των «δύο άκρων».Πρόκειται για το γνωστό «διαίρει και βασίλευε». 

* η συνέντευξη έχει ληφθεί λίγα 24ωρα προ της στυγνής δολοφονίας των δυο νεαρών το απόγευμα της 1ης Νοεμβρίου 2013