Του Παναγιώτη Στάθη 

Τη γραμματέα της 28ης τακτικής Ανακρίτριας Αθηνών μαχαίρωσαν σήμερα το πρωί στην Ευελπίδων. 

Ο Ιρανός δράστης ήταν κατηγορούμενος για υπόθεση ναρκωτικών και είχε απολογηθεί στη συγκεκριμένη ανακρίτρια προ ημερών. Στη συνέχεια είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Στο γραφείο της ανακρίτριας βρέθηκε σήμερα προκειμένου να πάρει τη σχετική διάταξη. Στο χώρο βρισκόταν ωστόσο μόνο η γραμματέας της ανακρίτριας του 28ου τακτικού τμήματος του Πρωτοδικείου Αθηνών και για άγνωστο λόγο ο δράστης επιτέθηκε και τη χτύπησε στην ωμοπλάτη με το μαχαίρι.

Στο χώρο υπήρχαν αστυνομικοί οι οποίοι συνέλαβαν τον Ιρανό επιτόπου και τον κρατούν προκειμένου αφενός να ακολουθηθεί η ποινική διαδικασία και αφετέρου να μάθουν το λόγο για τον οποίο προέβη σε αυτή την πράξη.

Η αστυνομία μέσα από το οπτικοακουστικό υλικό που υπάρχει (αφού στο χώρο του δικαστηρίου υπάρχουν παντού κάμερες) προσπαθεί να εντοπίσει από πού μπήκε ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος και από πού πέρασε το συγκεκριμένο μαχαίρι, αφού στις πύλες εισόδου του κοινού υπάρχουν μηχανήματα ανίχνευσης μετάλλων. Όπως σημείωναν πάντως δικαστικές πηγές το γεγονός ότι στα δικαστήριο υπάρχουν παντού κάγκελα δίνει τη δυνατότητα στον οποιονδήποτε να πετάξει ένα αντικείμενο μέσα, να περάσει από τον έλεγχο ανενόχλητος και να πάει στο σημείο και να πάρει το αντικείμενο που πέταξε. 

Οι δικαστικοί υπάλληλοι σε ένδειξη διαμαρτυρίας πραγματοποιούν στάση εργασίας μέχρι το τέλος της βάρδιας τους. 

Η άτυχη υπάλληλος -η οποία σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκεται εκτός κινδύνου- διακομίστηκε στον Ευαγγελισμό όπου την επισκέφτηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου. 

Πηγή:www.capital.gr