Στο κείμενο που έδωσαν πρόσφατα στη δημοσιότητα οι τρομοκράτες Νίκος Μαζιώτης και Πόλα Ρούπα με αφορμή την δολοφονία του Π. Φύσσα υπάρχει και μία ολόκληρη παράγραφος “αφιερωμένη” στον Χρύσανθο Λαζαρίδη και τον Φαήλο Κρανιδιώτη:

«Αυτή την ακροδεξιά τάση δεν την έκρυψε η ΝΔ και μέσα από στενούς συνεργάτες του Σαμαρά την εξέφραζε σε κάθε ευκαιρία. Και χαρακτηριστικό παράδειγμα ο σύμβουλος του Σαμαρά, Λαζαρίδης που με επιμέλεια και επιμονή διαμορφώνει εδώ και καιρό το εμφυλιοπολεμικό κλίμα προωθώντας τη δίωξη των αντικυβερνητικών θέσεων και πρακτικών, καθώς εντάσσει ακόμα και ένα καθεστωτικό κόμμα όπως ο Σύριζα στα πολιτικά άκρα, αλλά και ο Φ. Κρανιδιώτης -ακροδεξιό φιλοφασίζον στοιχείο όπως δείχνει το παρελθόν του με συμμετοχή σε εθνικιστική ομάδα- που δεν κάλυψε τα ακροδεξιά του χαρακτηριστικά λόγω της ενεργής παρουσίας του στην κυβέρνηση και ως προσωπικού συμβούλου του Σαμαρά. Αντιθέτως, ήταν αυτός που υπεράσπιζε δημοσίως τη Χρυσή Αυγή μέσα από δηλώσεις του σε εφημερίδα σε προηγούμενο χρόνο, υποστηρίζοντας ότι «η Χρυσή Αυγή στη χειρότερη περίπτωση κάνει αντιποίηση αρχής, ενίοτε πέφτει και καμία ψιλή, ήτοι έργω εξύβριση και σωματικές βλάβες. Οι εκατόμβες των μαχαιρωμένων αλλοδαπών υπάρχουν στην ευφάνταστη και βλακώδη προπαγάνδα της «προοδευτικιάς» δημοσιογραφίας», ενώ σε πρόσφατο εθνικιστικό παραλήρημά του στο διαδίκτυο και μετά τις συλλήψεις των βουλευτών της Χρυσής Αυγής δηλώνει μεταξύ άλλων πως τις «σφαίρες» του τις κρατάει για τον πραγματικό αντίπαλο και όχι για την Χρυσή Αυγή. Και αυτόν τον φασίστα των καλύπτει πλήρως ο Σαμαράς και η κυβέρνηση».

Όλο το κείμενο εδώ: http://www.bloko.gr/

 Οι προειδοποιήσεις και οι απειλές εναντίον του Φαήλου δεν σταματούν εκεί. Τις τελευταίες ημέρες είναι αποδέκτης μηνυμάτων που μεταξύ άλλων γράφουν τα εξής :

Ο Κρανιδιώτης πρέπει να πεθάνει“.

failoK κοίτα Φαήλε. Ειλικρινά από σήμερα ζω για να σε δω νεκρό.”

Λυπάμαι αλλά και μόνο για αισθητικούς λόγους μια σφαίρα στο κεφάλι του Κρανιδιώτη είναι μια αισθητική αναβάθμιση της ανθρωπότητας“.

΄”Θεωρώ τον Φαήλο Κρανιδιώτη έναν νόμιμο στόχο για κάθε αντάρτη πόλης που έχει αποφασίσει να πάρει ανθρώπινη ζωή. Συναινώ απόλυτα“.

“4 λέξεις έχω για σένα ‪@failosK

Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς.”

Νομίζουμε ότι τα πολλά λόγια και οι αναλύσεις περιττεύουν. Είναι προφανές ότι ο Φαήλος και ο Χρύσανθος δεν αποτελούν μόνο ιδεολογικό στόχο των πολιτικών αντιπάλων τους. Αλλά ενδεχομένως έχουν γίνει στόχος και άλλων.