Σεμνή τελετή προς τιμήν της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων πραγματοποιήθηκε στην Πρεσβεία της Ελλάδος στην Ουάσιγκτον την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου, με πρωτοβουλία του Ακολούθου Άμυνας Σχη (ΠΖ) Ευάγγελου Παπαδόπουλου, του Ναυτικού Ακολούθου Πχου (ΠΝ) Παύλου Παναγιωτόπουλου και του Αεροπορικού Ακολούθου Σμχου (Ι) Ιωάννη Μπιρμπίλη.

Την τελετή χαιρέτισε ο Πρέσβης κ. Χρίστος Παναγόπουλος, ο οποίος εξήρε τη συνεισφορά των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε διεθνές επίπεδο, τόσο στο ΝΑΤΟ όσο και ως συμμάχου των ΗΠΑ και τόνισε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του ελληνικού λαού διαχρονικά, καθώς στάθηκαν δίπλα του σε όλες τις δύσκολες και ευχάριστες στιγμές. Σήμερα ειδικά, στην τρέχουσα οικονομική συγκυρία, με τις θυσίες του ο ελληνικός λαός παρέχει τα μέσα στις Ένοπλες Δυνάμεις γα την προάσπιση της εθνικής ανεξαρτησίας. Παράλληλα, σημείωσε ότι είναι πολύ σημαντικό να θυμηθούμε ότι η Ελλάδα και οι ΗΠΑ ήταν πάντοτε μαζί σε όλες τις κρίσιμες αναμετρήσεις Α’ και Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, στη μάχη κατά του ολοκληρωτισμού, ενώ σήμερα ενώνουν τις δυνάμεις τους, προκειμένου να φέρουν ασφάλεια και ευημερία σε μια ταραγμένη γωνιά του πλανήτη.

Ο Ακόλουθος Άμυνας τίμησε τη συνεισφορά των Ελληνο-Αμερικανών αξιωματικών, που εμπνευσμένοι από τις ελληνικές αρχές υπηρετούν στις Αμερικανικές Ένοπλες Δυνάμεις, τους Αμερικανούς αξιωματικούς που έχουν εκπαιδευτεί και υπηρετήσει στην Ελλάδα, καθώς και το προσωπικό του Αμερικανικού Υπουργείου Άμυνας που συνεργάζεται άριστα με την ελληνική στρατιωτική αποστολή στην Ουάσιγκτον.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους Ακόλουθοι Άμυνας και εκπρόσωποι στρατιωτικών αποστολών των πρεσβειών της Ουάσιγκτον.