"Ήρθε η ώρα να πληρώσουν και οι landlords της Εκάλης" αποφαίνεται ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας σχετικά με τον περιλάλητο φόρο ακινήτων, απαντώντας στη σφοδρή κριτική που έχει δεχθεί.

Σε δηλώσεις του που φιλοξενεί το κυριακάτικο "ΒΗΜΑ", ο κ. Στουρνάρας επιμένει στην εκπεφρασμένη πρόσφατα άποψή του ότι η Ελλάδα δεν υπερφορολογείται.

" Είμαι εδώ ως τεχνοκράτης για να λέω την αλήθεια, δεν έχω ανάγκη πολιτικής καριέρας" ανέφερε ενώ επεσήμανε ότι περιμένει την υποστήριξη στη Βουλή όλων των Βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, της Ν.Δ, αλλά και από κόμματα της Αριστεράς, που τάσσονται υπέρ της δικαιότερης φορολόγησης των πλουσίων.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο υπουργός Οικονομικών, εν όψει της μάχης που θα δοθεί στη Βουλή (το τελικό νομοσχέδιο για το φόρο ακινήτων θα κατατεθεί την προσεχή Πέμπτη) αποδίδει τις αντιδράσεις σε οργανωμένα συμφέροντα πλουσίων, που μάλιστα εκπροσωπούνται δημόσια από ακραίες φωνές του φιλελευθερισμού όπως ο πρώην υπουργός Στέφανος Μάνος και η Μιράντα Ξαφά αλλά και η Ντόρα Μπακογιάννη η οποία του επιτέθηκε δριμύτατα στη Βουλή.

Αναφορικά με  τη διαπραγμάτευση με την τρόικα, το δημοσίευμα αναφέρει ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με την Τριμερή και μάλιστα το βράδυ της Πέμπτης, ο κ. Στουρνάρας είχε τηλεφωνική συνδιάσκεψη με τον Επίτροπο Oli Rehn και την επικεφαλής του ΔΝΤ, Christine Lagarde.

ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ Ο ΣΚΥΛΑΚΑΚΗΣ

Πηγή:www.capital.g

«Ο υπουργός Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, δεν παρανομεί μόνο, φορολογώντας ανύπαρκτες περιουσίες μέσω των ψεύτικων αντικειμενικών αξιών, αλλά βαυκαλίζεται για το ποιοι αντιδρούν στην ακραία και αντικοινωνική πολιτική δήμευσης περιουσιών και εξόντωσης των φορολογουμένων, την οποία ακολουθεί», δηλώνει ο πρόεδρος της Δράσης Θ.Σκυλακάκης, απαντώντας σε όσα φέρεται να ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Γ.Στουρνάρας.

«Έχοντας αναλάβει τον αγώνα κατά της παράνομης και εξοντωτικής φορολογίας, τον ενημερώνουμε ότι στους 59.000 ανθρώπους που ήδη στηρίζουν επώνυμα την προσπάθειά μας, περιλαμβάνονται δεκάδες χιλιάδες φορολογούμενοι από ολόκληρη την Αττική (μεταξύ των οποίων και από την Κυψέλη, το Περιστέρι, τη Νέα Ιωνία, τη Νίκαια, το Αιγάλεω, την Καλλιθέα, τον Πειραιά, κ.λπ.) ενώ το 46% βρίσκεται εκτός Αττικής (Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο, Χανιά, Βόλος, Ρόδος, Κέρκυρα, Καβάλα, Λάρισα, Ιωάννινα, Δράμα, Σέρρες, Κατερίνη, Κοζάνη, Λαμία, Χαλκίδα, Ξάνθη, Κόρινθος, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Καλαμάτα, Καστοριά κλ.π.)», σημειώνεται.

Σε προσωπικό τόνο, αναφέρεται ακόμα: «Του υπενθυμίζουμε επίσης ότι ο ίδιος έχει προϋπολογίσει ότι εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι δεν πρόκειται να πληρώσουν αυτό το φόρο, γιατί δεν μπορούν να τον πληρώσουν. Για αυτό και η Δράση –αδιαφορώντας για τις επιθέσεις που δέχεται- θα συνεχίσει τον αγώνα για λιγότερους φόρους και μικρότερο κράτος. Θα αγωνιστούμε με κάθε θεμιτό νομικό και πολιτικό μέσο μέχρι να ανατραπεί η ακραία αυτή φορολογία.

»Τέλος, σε ό,τι αφορά τα περί οργανωμένων συμφερόντων υπενθυμίζουμε στον υπουργό Οικονομικών ότι βρίσκεται στη θέση αυτή γιατί υπηρετεί δύο κόμματα που χρωστούν δανεικά κι αγύριστα στις κρατικές τράπεζες 270 εκ. ευρώ και γύρω από τα οποία διατάσσονται και εξυπηρετούνται σήμερα τα πιο ισχυρά και οργανωμένα συμφέροντα που υπάρχουν στη χώρα (μιντιακά, εργολαβικά, τραπεζικά, συνδικαλιστικά, συντεχνιακά, μεγαλοπρομηθευτών του δημοσίου κ.λπ.), των οποίων την πολιτική στήριξη απολαμβάνει εν αφθονία η κυβέρνηση Σαμαρά. Όποιος έχει μάτια βλέπει».