Για την κατάθεση του προϋπολογισμού και την στάση του Αντώνη Σαμαρά γράφουν οι Financial Times, οι οποίοι τονίζουν ότι ο πρωθυπουργός αντιμετωπίζει σκληρές πιέσεις και αντιστάσεις στην κοινοβουλευτική του ομάδα της ΝΔ, την ίδια στιγμή που έχει ισχνή κυβερνητική πλειοψηφία.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα των FT που επικαλείται το iefimerida.gr, παρά τις αρχικές πιέσεις της Ανγκέλα Μέρκελ και την ΕΕ πως οι Ελληνες πρέπει να κάνουν και άλλες προσπάθειες, πλέον η Ελλάδα έχει γίνει αντικείμενο αναγνώρισης στο εξωτερικό, ωστόσο όπως τονίζει από την στιγμή που η ελληνική κυβέρνηση έχει πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα, «ο κ. Σαμαράς ίσως να μην είναι πρόθυμος να υποκύψει στις απαιτήσεις των δανειστών.

Για τους αξιωματούχους σε Βρυξέλλες και Βερολίνο, το αδιέξοδο με την Τρόικα στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις μαζί με την δυσφορία που επικρατεί στο εσωτερικό της ΝΔ, έχει ξυπνήσει φόβους πως μπορεί ο κ. Σαμαράς να γυρίσει πίσω στην αντιμνημονιακή στάση που κρατούσε όσο ήταν αντιπολίτευση», αναφέρουν οι Financial Times.

«Εχει δουλέψει πιο σκληρά σαν πρωθυπουργός από ότι θα έδειχνε το παρελθόν του, αλλά έχοντας κατά νου την ικανότητα του για διάσπαση, δεν μπορεί να αποκλείσει κανείς μια πολιτική αναστροφή», λέει στην οικονομική εφημερίδα ο ιστορικός Θάνος Βερέμης.

Τέλος, ιδιαίτερη εντύπωση προκαλούν «καρφιά» κατά του Πρωθυπουργού, για το πως θα μοιραστεί το πρωτογενές πλεόνασμα, από πρώην υπουργό ο οποίος δεν κατονομάζεται.

«Είναι ένας δελεαστικός αλλά επικίνδυνος δρόμος, να μοιράζεις δώρα ενώ ακόμη προσπαθείς να σταθεροποιήσεις την οικονομία. Μπορεί να προμηνύει και άλλους συμβιβασμούς σε ομάδες συμφερόντων που στο τέλος θα ισοδυναμεί με υπονόμευση όσων έχουν επιτευχθεί με κόστος»

Πηγή

Πηγή:www.capital.gr