Επιστολή που λρύβει ειδήσεις προς το περιοδικό Hot Doc-

Από τον Αλέξανδρο Στεφανόπουλο

Αξιότιμη κ. Β. Μπλούτσου

 (και  υμών) προς τον  ερίτιμον και  εντιμότατο καλό  συνάδελφο κ.  Κώστα Βαξεβάνη

ΣΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ  ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ HOT DOC  

1.       Δεν υπάρχει εκ μέρους μου,  πολύ περισσότερο εκ μέρους του πρακτορείου που τυγχάνει να έχω την τιμή να διευθύνω {του GreekAmericanNewsAgency.com) ουδεμία πρόθεση να προσβάλω, πολύ περισσότερο να συκοφαντήσω τον εξαίρετο κατά τα άλλα έμπειρο και παλαιό συνάδελφο από τα καλά χρόνια της κοινής μας θητείας στον Ρ/Σ ΣΚΑΙ.

2.       Τουναντίον πρόθεση μας -και προσωπικά πρόθεση μου – είναι η εις βάθος έρευνα για μια σειρά υποθέσεις που ερευνούμε και  που πράγματι όμως «τέμνονται» με πρόσωπα… γεγονότα… αλλά  και καταστάσεις που με τον ένα ή  με τον άλλο τρόπο σχετίζονται με  τον καλό συνάδελφο Κώστα Βαξεβάνη…

3.       Φυσικά, όπως ο καλός συνάδελφος Κώστας Βαξεβάνης έχει το δικαίωμα στην δημοσιογραφική έρευνα, καλό θα ήταν να επιτρέψει και σε εμάς, και σε άλλους το ίδιο αναφαίρετο δικαίωμα που ο κάθε ένας έχει αποκτήσει μέσα από την ιστορία του. Τα ρεπορτάζ και τις έρευνες του. Με υποθέσεις που δικαίως του κάθε ενός μας το όνομα έχει συνδεθεί στην πολύχρονη διαδρομή μας. 

4.       Τον σέβομαι και τον τιμώ. Ελπίζω το αυτό να ισχύει και για το πρόσωπο μου.   

5.       Καμία πρόθεση δεν έχω να συκοφαντήσω, να αμφισβητήσω πολύ περισσότερο να λασπολογήσω, καθώς θύμα λάσπης, ύβρεων,  χυδαιότητας αλλά και βαρύτατων συκοφαντιών έχω πέσει πολλές φορές τώρα στην 28χρονη πορεία μου  από τα χρόνια που ήμουν στην Ελλάδα αλλά και εν συνεχεία όταν εγκαταστάθηκε μόνιμα ως ανταποκριτής στις ΗΠΑ.

6.       ΣΤΟ ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ. Αν αναζητήσετε τις κλήσεις και τα μηνύματα μου στο τηλεφωνικό κέντρο από τα τέλη του περασμένου Σεπτεμβρίου 2013, προκειμένου τηρώντας την δημοσιογραφική δεοντολογία να του θέσω ορισμένα ερώτημα που έχω για σειρά υποθέσεων που και ο ίδιος ερευνούσε, όπως για πχ. η δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια, η σχέση του με το δικαστικό χώρο, την σχέση του με συγκεκριμένους επιχειρηματίες όπως ο Δημήτρης Κοντομηνάς και άλλους, αλλά  και ερωτήσεις για  άλλες υποθέσεις, που ωστόσο ακόμα δεν έχουν δημοσιοποιηθεί, όπως οι σχέσεις του με συγκεκριμένες «πηγές» και ομάδες στην ΕΥΠ, τότε θα διαπιστώσετε ότι είχα και έχω όλες τις καλές προθέσεις  να τηρήσω την διεθνή δεοντολογία να καταγράψω τις απόψεις, τις θέσεις αλλά τις απαντήσεις του επί μια σειρά ερωτήσεων που έχω να υποβάλλω και τον αφορούν άμεσα.

7.       Ήθελα να έχω μια συνέντευξη μαζί του διότι πηγές και πληροφορίες μας τον θέλουν να είναι η βασική και ίσως η μοναδική πηγή συγκεκριμένων ξένων ΜΜΕ και ανταποκριτών στην Ελλάδα –και αυτό εν μέρει είναι και τίτλος τιμής υπό την προϋπόθεση όμως ότι πρώτα είναι η είδηση. Το γεγονός. τα στοιχεία και το ρεπορτάζ και μετά έπονται οι πολιτικές ή άλλες επιδιώξεις του κάθε ενός μας… δηλαδή είχα και έχω να του θέσω μια σειρά ερωτηματικών για πολλά ζητήματα αλλά δυστυχώς δεν έτυχα αυτής της τιμής. Αντιθέτως σήμερα απειλούμαι με λήψη νομικών μέτρων σε Ελλάδα και Αμερική…

8.       Δηλαδή να υποθέσω ότι ίσως και να κινδυνεύω να με συλλάβουν… ας είναι. Αν πρέπει να γίνει έτσι ας γίνει. Μέρος της δουλειάς μας είναι και αυτές οι διαδικασίες. Σε ευνομούμενη πολιτεία ζούμε. Ελεύθεροι πολίτες λέμε ότι είμεθα, οπότε ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα…  πάντως προσωπικά δεν αισθάνομαι ούτε ελεύθερος –το διάστημα που ζω πάλι στην πατρίδα, ούτε νιώθω έτσι… καθώς πιστεύω ότι ζούμε σε περίοδο κατοχής και ειδικού πλήρως ελεγχόμενου καθεστώτος  «ελευθερίας» με βαριές εκπτώσεις στις λειτουργίες του πολιτεύματος και των συντεταγμένων οργάνων της. Οπότε  οποιαδήποτε επίκληση των δυνάμεων ή αρχών ασφαλείας που ελέγχονται από το δίδυμο της σημερινής συγκυβέρνησης  θα ισοδυναμεί πράξη τρομοκρατίας και εκφοβισμού. 

9.       Ωστόσο επί ένα ολόκληρο χρόνο δεν είχα καμία απολύτως απάντηση, ίσως γιατί ο αγαπητός συνάδελφος έχει άποψη και πολιτική θέση  για το  πρόσωπο μου, καθώς προφανώς και με έχει εντάξει στους πολιτικά αντιπάλους του(…) οπότε επέλεξε να μην απαντά, παρά τις κατά διαστήματα επίμονες κλήσεις και ηλεκτρονικά μηνύματα μου για μια έστω unofficial συνάντηση. Δεν θέλει. Κανένα πρόβλημα. Σεβαστό. Δεν μπορεί να υποχρεωθεί.

10.   Δικαίωμα όμως και δικό μου να συνεχίζω την έρευνα μου. Μέρος της έρευνας μας είναι και ο συνάδελφος Κώστας Βαξεβάνης. Θέλαμε να του γνωστοποιήσουμε με ποιο επαγγελματικό τρόπο. Δεν πειράζει, ας είναι. Το έμαθε και ας πράξει αναλόγως φαντάζομαι, επιλέγοντας την οδό του διαλόγου και της συνεννόησης και όχι της τρομοκράτησης και του εκφοβισμού. Δεν συνάδει δηλαδή μια τέτοια πρακτική με τις αρχές που προφανώς πρεσβεύει ο καλός συνάδελφος. Δεν έβαζα και δεν βάζω ετικέτες και ταμπελάκια. Άλλο η δουλειά και ο επαγγελματισμός και άλλο οι ιδέες. Άλλο οι προσωπικές πεποιθήσεις που δεν αφορούν και δεν πρέπει να εμπλέκονται ή να γίνονται όχημα για άλλες πρακτικές…  

11.   Παράλληλα όμως, όπως και ο ίδιος γνωρίζει πολύ καλά από τα χρόνια που ήμασταν μαζί στην πρώτη  περίοδο του Ρ/Σ ΣΚΑΙ, ξέρει πολύ καλά ποιος είμαι αλλά και από την ίδια την πρακτική της άσκησης του δημοσιογραφικού  λειτουργήματος (κατά άλλους επαγγέλματος) ο δημοσιογράφος ένα όπλο έχει.  Την αποκάλυψη της αλήθειας,  όπως και ο ίδιος πολλές φορές επικαλείται χρόνια τώρα και πολύ καλά κάνει. Αυτή είναι η δουλειά του. Μαζί του και εμείς. Αυτό πρέπει να κάνουμε όλοι ιδιαίτερα σε αυτές τις πολύ δύσκολες ώρες και ενώπιον εθνικών καταστροφών που απειλούν την πατρίδα.

12.   Επομένως, το αυτό ισχύει και για την περίπτωση μας με το συγκεκριμένο ρεπορτάζ περί ΕΥΠ. Τα γεγονότα είναι ότι καταδικάστηκε για την υπόθεση της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου και είναι ένα σοβαρό γεγονός. Είναι επίσης δημόσιο πρόσωπο. Με επιρροή στο δημόσιο βίο της χώρας, επομένως δεν μπορεί να απαληφθεί ή να κάνουμε τα στραβά μάτια –όπως όλο το συστημικό γίγνεσθαι σε ανάλογες περιπτώσεις – επειδή καταδικάστηκε. Όπως το ίδιο πράξαμε και για τον Κ. Βαξεβάνη στο παρελθόν, όταν είχε μια επιτυχία ή μια καλή έρευνα ή ένα άρθρο που μας έβρισκε σύμφωνους.  Το γεγονός ότι καταδικάστηκε για μια τόσο σοβαρή υπόθεση που συντάραξε το πανελλήνιο επί τρία και πλέον χρόνια δεν μπορούσε να περάσει απαρατήρητο. Πρόκειται για  μια πολύ σοβαρή εξέλιξη, και μάλιστα για έναν εκ των γνωστών «πρωταγωνιστών» και πρωταίτιων αυτής της συγκεκριμένης υπόθεσης που κάποτε ήταν σημαία και την οποία οφείλαμε να μεταδώσουμε. Και αυτό πράξαμε. Μάλιστα πρόκειται για αναδημοσίευση.  

13.   Στόχος και δικός μας, η αποκάλυψη της πραγματικής, και βάση στοιχείων αποδείξεων και ντοκουμέντων, αλήθειας και όχι χαλκευμένα, αλλοιωμένα ή παραποιημένα στοιχεία, όπως έχει δείξει η μέχρι τώρα ακροαματική διαδικασία όλων των πτυχών της συγκεκριμένης  υπόθεσης(της Ι. Μ. Βατοπεδίου). Ως γνωστόν οι περισσότεροι των εμπλεκομένων από τον πρώην υπουργό Θεόδωρο Ρουσόπουλο μέχρι και αυτόν καθ αυτό το κεντρικό πρόσωπο τον ηγούμενο Εφραίμ (και τον μοναχό Αρσένιο) σταδιακά απεμπλέκονται ή αθωώνονται.  

14.   Σε καμία περίπτωση δεν υπαινίσσομαι κάτι τέτοιο για τον Κώστα Βαξεβάνη (προς το παρόν με βάση της μέχρι τώρα ακροαματική διαδικασία), ωστόσο η τελευταία δικαστική  απόφαση μάλλον τον εκθέτει και τον εμφανίζει -η όλη ακροαματική διαδικασία- μάλλον «στρατευμένο» στην  «αποκάλυψη» και τότε αλλά μιας άλλης κατασκευασμένης «αλήθειας».

15.   Αναμένουμε την συνέχεια των αποφάσεων της δικαιοσύνης  και φυσικά ουδόλως έχουμε λόγο να επιχαίρουμε για την καταδίκη ενός κατά τα άλλα γνωστού αλλά δυστυχώς «στρατευμένου» συναδέλφου που προφανώς «βλέπει» και ερευνά έχοντας εμμονές στο τέλος της κάθε υπόθεσης που θα ήθελε ο ίδιος ή που δυστυχώς θα εξυπηρετούσε πρόσκαιρες αλλά κομματικές βαθύτερες  επιδιώξεις… ενδεχομένως και άλλες στοχεύσεις… δικαίωμα του, αλλά και δικαίωμα του κάθε δημοσιογράφου να ερευνά και να διασταυρώνει επίσης ή και να αμφισβητεί στοιχεία που εμφανίζονται από τον ένα ή τον άλλο…

16.   Θα ευχόμασταν να μην δικαιωθεί ως προς τους ισχυρισμούς και τα όσα επέμενα να προβάλει για την υπόθεση της Ι.Μ. Βατοπεδίου,  αλλά αν δικαιωθεί, εδώ θα είμαστε επίσης να το αναμεταδώσουμε ή και να κάνουμε ειδικό ρεπορτάζ. Μέχρι τότε όμως έχουμε πολύ δρόμο…  

17.    Για την συγκεκριμένη υπόθεση-της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου-  η  οποία όμως χάρη στις σε βάθος ενδελεχείς και εξονυχιστικές  έρευνες της Ελληνικής Δικαιοσύνης –την οποία σημειωτέον επίσης εμπιστεύομαι και σέβομαι-   αποδεικνύεται περίτρανα ότι ήταν μια πολύ καλά στημένη  υπόθεση που στήθηκε στα σκοτεινά υπόγεια αλλά και στα λαμπερά σαλόνια των τότε και σημερινών δεινοσαύρων του συστήματος κυρίως και από πολύ γνωστό επιχειρηματία και καναλάρχη, ο οποίος μάλιστα επαίρονταν μέχρι προσφάτως για το «κατόρθωμα» του εναντίον του τότε Έλληνα πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.  

18.   Σήμερα όμως ο επιχειρηματίας αυτός, δυστυχώς για τον Κ. Βαξεβάνη ο οποίος του διασφάλιζε πολλά (…) είναι μάλλον σε πολύ δύσκολη  θέση…  το ίδιο και όσοι τον υπεράσπιζαν, τον ενημέρωναν ή πολύ περισσότερο εργάζονταν (ενίοτε και με μαύρα ) για εκείνον. Άλλωστε ο εν λόγω επιχειρηματίας ιδιοκτήτης ενός πολύ γνωστού τηλεοπτικού σταθμού έχει κάθε λόγο να πληρώνει αδρά για τις υπηρεσίες του και για την τυφλή υποταγή του κάθε «ενεργούμενο» προς χάρη και για χάρη του, πολύ δε περισσότερο έμμισθους –με δηλωμένα ή αδήλωτα μισθολόγια- γνωστούς και επιφανείς συναδέλφους…  

19.   Η διαφορά είναι ότι ο «προστατευόμενος» επιχειρηματίας από τον Κ. Β.  (ως γνωστόν αφαίρεσε –αλλά ουδέποτε διώχθηκε για αλλοίωση δημοσίου εγγράφου όπως σε άλλες περιπτώσεις –  επιλεκτικά το όνομα του γνωστού μεγαλό επιχειρηματία  από την περιλάλητη λίστα Lagarde. Όπως και  τα ονόματα άλλων επιλεγμένων ατόμων που προφανώς ήθελε να προστατέψει αλλά και να «δρέψει» μια δημοσιογραφική επιτυχία.  Δυστυχώς όμως για τον  καλό συνάδελφο Κώστα Βαξεβάνη  (και άλλων πολλών συναδέλφων) ο γνωστότατος επιχειρηματίας για τον οποίο δίδεται αυτές τις ώρες αγώνας να μην προφυλακιστεί, σήμερα βρίσκεται πάλι προ του πυλών των φυλακών Κορυδαλλού… και εν πάση περιπτώσει αντιμέτωπος με μια σειρά αδικήματα και κακουργηματικές πράξεις εναντίον του ελληνικού δημοσίου…  

20.   Επομένως αν μη τι άλλο αν σέβεται ο συνάδελφος Κ. Β,  το όνομα που με κόπο έχει χτίσει φυσικά βοηθούσης και της κρατικής τηλεόρασης (δηλαδή και με τα δικά μου χρήματα ως Έλληνα Πολίτη) στα χρυσά και ανεπιστρεπτί χρόνια της  «αμαρτωλής» ΕΡΤ τότε δηλαδή που – αλήθεια μέσω ποιών διαγωνισμών ή άλλων διαφανών διαδικασιών – προσλαμβάνονταν ή ανανέωνε την σύμβαση έργου με την ΕΡΤ και επίσης σε ορισμένες των περιπτώσεων η ΕΡΤ για την εκπομπή του όλως τυχαίως επέλεγε ως εξωτερική εταιρία παραγωγό εταιρία  μια εκ των εταιριών του κατά τα άλλα έντιμου συναδέλφου Κώστα Βαξεβάνη… ) καλό θα ήταν να κάνει χρήση της πένας του, όχι βέβαια βουτώντας την στην λάσπη αλλά στον ωκεανό της αλήθειας με το προσφιλές του άθλημα στο ρεπορτάζ. Την πολύ καλή και σε βάθος έρευνα δηλαδή.. αν θέλει να απαντήσει με στοιχεία και  όχι λάσπες. Ας περιμένει λοιπόν να δει την συνέχεια της έρευνας και αν ακόμα θεωρεί ότι υπάρχει αποδεδειγμένη και έμπρακτη προσπάθεια να τον συκοφαντήσουμε, τότε ας πράξει τα δέοντα κατά συνείδηση…

21.   Τέλος για να μην σας κουράζω και αναγκαστείτε να βουτήξετε στην λάσπη  και τον βούρκο, που αναγκάστηκα να βουτήξω χάριν της δημοσιογραφικής έρευνας για πολλούς (…) και πολλά(…) γεγονότα σε βάθος  χρόνου,  όσα χρόνια δηλαδή ζούσα μόνιμα  στις ΗΠΑ  μέχρι που προσωρινά επέστρεψα από τις ΗΠΑ,  είμαι στην Ελλάδα οπότε μην με ψάχνετε στις ΗΠΑ. Σας το λέω για να διευκολύνω τις έρευνες σε περίπτωση που θα θέλατε να κινήσετε τις όποιες νομικές εις βάρος μου διαδικασίες… όπως μου γνωστοποιήσατε.

22.   Φυσικά ελπίζω και εύχομαι να βρεθώ και εγώ-όπως άλλοι –  αντιμέτωπος με τίποτα «περίεργα κατηγορητήρια» για περίεργες  κλήσεις από τάχατες  «ανώνυμους»  και  δήθεν απειλές {κλήσεις που ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΈΓΙΝΑΝ}  όπως αυτές που όπως είχε υποδείξει και καταγγείλει για άλλες δυο πολύ γνωστές υποθέσεις πάλι ο συνάδελφος αλλά τελικά κλήσεις και απειλές ουδέποτε υπήρξαν, όπως καταδεικνύει η λίστα με τις εισερχόμενες κλήσεις που ισχυρίζεται ότι δέχθηκε το συγκεκριμένο επίμαχο διάστημα που ισχυριζόταν ότι απειλήθηκε η ζωή του από επίσης συνάδελφο που διατηρεί γνωστό blog

23.   Κοντολογίς καλό θα ήταν να μην επιλέγει την αστυνομική οδό προκειμένου να εκφοβίσει. Απειλήσει. Τρομοκρατήσει. Ή να διακόψει την συνέχεια της έρευνας. Η έρευνα θα συνεχιστεί και αν έχει στοιχεία να αντικρούσει, ας το κάνει.   

24.   Ξέρει πολύ καλά ο καλός συνάδελφος Κ. Β,  όπως προκύπτει από μια σειρά πραγματογνωμοσύνες που είναι ενσωματωμένες σε δικογραφίες που εν τω μεταξύ ερευνά η ελληνική δικαιοσύνη στην οποία και ο ίδιος προσέφυγε αλλά και άλλοι εις βάρος του,  για τις «απειλές»  που δήθεν δέχθηκε σε δυο διαφορετικές περιπτώσεις, με την μια μάλιστα εκ των οποίων επίσης από άλλον –συνάδελφο –με τον οποίο μας χωρίζει άβυσσος –  δεν ισχύουν και  οι κατηγορίες περί απειλών έχουν καταρρεύσει…

25.   Επομένως καλό θα ήταν αυτή την «συνταγή» του εκφοβισμού και της τρομοκρατίας στην περίπτωση μου να μην την  επαναλάβει.   Γενικά απάδει ενός καταξιωμένου συναδέλφου να χρησιμοποιεί την κρατική φοβία για να σταματήσει μια έρευνα, ειδικά όταν αυτή τον αφορά άμεσα.  Είμαι υποψιασμένος. Επομένως, ας το έχει υπόψη του. 

26.   Και κάτι ακόμα. Είμαι σε θέση να γνωρίζω κάθε υπόγεια και σκοτεινή διαδρομή που θα χρησιμοποιηθεί εις βάρος μου για να με φιμώσουν… δηλαδή εννοώ πρόσωπα που ήδη κινούνται όπως πάντα υπόγεια στην Νέα Υόρκη και σε άλλες πολιτείες αλλά και στην Ελλάδα. πρόσωπα και συμφέροντα που ενώ αλληλοσυγκρούονται, εν τούτοις μπροστά στο κοινό εχθρό ενώνονται! Το έργο το έχω  ξανά δει. Χρόνια τώρα.   

27.   Είναι γνωστό άλλωστε ότι αποτελώ κίνδυνο, εδώ και καιρό, διαπιστωμένα από το 2008- εχθρό του ελληνικού και ντόπιου κατεστημένου συστήματος. Δεν το διατυμπάνισα. Ούτε αυτοδιαφημίστηκα σε αυτή την τόσο σοβαρή εθνική υπόθεση. Προσφέρω αθόρυβα… ήπια. Και ήρεμα. Αλλά  μιλάνε τα άρθρα μου. Οι αναλύσεις μου. Οι έρευνες και τα ρεπορτάζ μας. Είτε αυτά που υπογράφω είτε εκείνα που αποτελούν συλλογική εργασία.  Ας μελετήσει και ίσως διαπιστώσει ότι σε πολλά και να συμφωνούμε. Ειδικά αυτή την τελευταία περίοδο που η πατρίδα δοκιμάζεται.   

28.   Και επί πλέον δεν είναι δυνατόν όταν συλλαμβάνεται αριστερός τινά δημοσιογράφος να ξεσηκώνεται το πανελλήνιο και όταν συλλαμβάνεται ένας μη δεξιός ή έστω και δεξιών πεποιθήσεων  (εσχάτως δε χαρακτηρισμένος, επειδή έδωσα βήμα σε βουλευτές της Χρυσής Αυγής όπως και σε  κάθε άλλο ανεξαρτήτως, ιδεών, αντιλήψεων και κομματικών επιλογών) ωστόσο όμως καταγεγραμμένος   πολέμιος του «πραγματικού και αληθινού  συστήματος»  αυτού στο οποίο ανήκει δομικά και εκ των πραγμάτων συστημικά και κατά τα άλλα έγκριτος συνάδελφος Κώστας Βαξεβάνης…  Και ξέρω πολύ καλά τι λέω…

29.   Δηλαδή ο Έλληνας ανεξάρτητος και πραγματικά ανένταχτος Πολίτης αλλά Έλληνας κανονικός που έχει σιχαθεί και απορρίψει κάθε εμπλεκόμενο στο βρόμικο και χυδαίο γεμάτο διαπλοκή πολιτικό εκδοτικό οικονομικό  σύστημα! Κάθε πρόσωπο που εμπλέκεται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.  Αυτό το σύστημα δηλαδή  που φαινομενικά δείχνει να «μάχεται» και ο καλός συνάδελφος Κώστας Βαξεβάνης(με τον οποίο δεν έχω τίποτα και ούτε έχω να χωρίσω κάτι ) αλλά –όπως θα δείξει και η συνέχεια από τον κύκλο των αντιδράσεων της λάσπης και των επιθέσεων που δέχομαι εδώ και λίγα 24ωρα  και θα δεχθώ μέσω των γνωστών συκοφαντικών email που διακινούνται για ακόμα μια φορά από τους ίδιους. Και τους ίδιους κύκλους.

30.   Καλό θα ήταν ο φίλος  Κώστας Βαξεβάνης να αντιμετωπίσει ένα  συνάδελφο του με το μόνο όπλο που έχει. Την αλήθεια. Δηλαδή με απαντήσεις και όχι με εκφοβισμό και τρομοκρατία. Αυτές οι πρακτικές είναι καταδικαστέες από τους αληθινούς δημοκράτες.  Καταδικαστέες από κάθε επαγγελματία δημοσιογράφο.

31.   Απαντήσεις σε μια σειρά καυτά ζητήματα και για μια σειρά υποθέσεων που έχει εμπλακεί, είτε με την ιδιότητα του δημοσιογράφου, είτε ως  «ενεργούμενο» πηγών και επαφών του που ίσως θα έπρεπε να ελέγξει με μεγαλύτερη αυστηρότητα και ακριβέστερη προσήλωση στην δεοντολογία…  αν θέλει, ας τις δώσει, αν όχι ας επιλέξει την γνωστή ολισθηρή οδό του εκφοβισμού και της τρομοκρατίας.  Εδώ είμαι! 

32.   Σήμερα ο πολίτης, αν για κάτι διψά είναι να μάθει για τον ρόλο των γνωστών και προβεβλημένων δημοσιογράφων. Για τους πολιτικούς γνωρίζει πολύ καλά τι έχει συμβεί. Για τους δημοσιογράφους όμως; Αν λοιπόν δεν έχει να φοβηθεί κάτι, ας αφήσει κατά μέρος τους εκφοβισμούς, την τρομοκρατία και τους λεονταρισμούς και ας περιμένει να δει την έκβαση της έρευνας. Όπου έχει απαντήσεις, ας τα δώσει. Όπου δεν έχει, ας βρει πιεστικές φαινομενικά τουλάχιστον απαντήσεις. Έτσι για το θεαθήναι… Μαχητής είναι έτσι και αλλιώς αλλά όχι και στο απυρόβλητο… αν δεν έχει να φοβάται κάπου από τις διασυνδέσεις του, αν δεν τον κρατάνε από κάπου αν δεν έχει ύποπτες συναλλαγές τότε δεν έχει να φοβάται ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ!

33.   Ξέρω τι θα επακολουθήσει, οπότε δεν θα πω περισσότερα. Ο κάθε ένας έχει  να υπηρετήσει την αλήθεια όχι αυτή που θέλει και πιστεύει ο ίδιος αλλά εκείνη την αλήθεια που τεκμαίρεται από στοιχεία. Γεγονότα.. Έρευνα. Ρεπορτάζ. Αποδείξεις. Και ντοκουμέντα.  Έτσι έμαθα την δημοσιογραφία έτσι την ασκώ 28 χρόνια τώρα.    

34.   Έχει όπλο. Την δημοσιογραφική έρευνα του. Την πένα του. Αν βρει –και δεν εννοώ τις ανόητες συκοφαντίες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και για τις οποίες έχει αποφανθεί η Ελληνική δικαιοσύνη όχι μια αλλά πολλές φορές, {το γράφω για να μην κάνει το λάθος και τις  επικαλεστεί ακόμα και υπαινικτικούς χαρακτηρισμούς με ελαφρότητα ή κινούμενος από το θυμικό και το συναίσθημα και όχι με τον ρεαλισμό, τον επαγγελματισμό και την υπευθυνότητα που θέλω να πιστεύω πάντα τον διέκρινε στα χρόνια της αθωότητας…}  όλες αυτές τις εις βάρος μου συκοφαντίες. διότι τότε θα έχει διαπράξει μέγα λάθος. Όπως πολλοί άλλοι. Ύβρεις και χυδαιότητες που δεν με άγγιξαν ποτέ, γιατί τότε θα βρεθεί στην ίδια δυσάρεστη θέση που βρέθηκε τον Ιούνιο του 2012 επίσης συνάδελφος μας, ο οποίος επίσης κινούμενος από τον ίδιο «ζήλο» ελπίζω όχι την ίδια εμπάθεια, βρέθηκε μετά από μια σειρά  νομικών  παλινοδειών για να μην αντιμετωπίσει την δίκαια κρίση της Ελληνικής δικαιοσύνης με 22 μήνες φυλάκιση και εκ των υστέρων ήρθε και ζητούσε με δειλία συγχωροχάρτι…  και του το έδωσα.  Αυτό σημαίνει στην πράξη μεγαλοψυχία…  ας μη με φέρει λοιπόν ο Κ.Β  σε αυτή την δύσκολη αλλά και ταυτόχρονα δυσάρεστη θέση… ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ Ας (ΜΕ ) ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ. Με απαντήσεις και όχι απειλές. Όχι εκφοβισμούς.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

Υ: φυσικά και δεν πρόκειται να αποσυρθεί ούτε το ρεπορτάζ, ούτε άλλες αναφορές εκτός αν πράγματι διαπιστωθεί (με στοιχεία αποδείξεις και ντοκουμέντα) ότι πρόκειται για λάθος ή παραπλάνηση μας τότε είμαι πρόθυμος να επανορθώσω.

Υ2 καλό θα ήταν όλος αυτός ο μηχανισμός που έχει ενεργοποιηθεί εις βάρος μου με τα 1.000.000 συκοφαντικά  και υβριστικά  email που διακινούνται εναντίον μου να σταματήσει, διότι τα email είναι πλέον και στην Ελλάδα επίσημα έγγραφα. Οπότε οι ινστρούχτορες και οι καθοδηγητές ή άλλες πηγές (σου) φίλε Κ. Β. ας το έχουν υπόψη τους… πρόσεξε πάντως τους 10αδες καλοθελητές που θα τρέξουν να σε «υποστηρίξουν» με «στοιχεία» εναντίον μου γιατί όλα-ΜΑ ΟΛΑ!- δεν είναι απλά κάλπικα και μούφες αλλά κρύβουν στην καλύτερη περίπτωση πεπονόφλουδες και απλώς τρως τα μούτρα σου με μια γλίστρα στην χειρότερη όμως κρύβουν επικίνδυνες  παγίδες και  τότε η αλήθεια ειλικρινά προκαλεί σοκ και δέος μπροστά στις αποκαλύψεις….

Υ3 υπάρχουν και άλλοι άσσοι που καλό θα είναι να διαφυλαχτούν και από εσένα αλλά και από μένα. Εκτός και αν προκληθώ…

Υ4 καλό θα ήταν να μη βιαστείς να πεις ότι δήποτε… Η σιωπή πολλές φορές δεν είναι απαραίτητα και ενοχή δείχνει και ανδρεία. Σύνεση. Άσε να δεις τι θα έχει η συνέχεια και μετά πράττεις…  Αντιθέτως η ανεγκέφαλη ορμητικότητα οδηγεί σε λάθη.  Εύχομαι λοιπόν να αποφύγεις λάθη που θα σε εκθέσουν φίλε Κώστα Βαξεβάνη.  Και κυρίως λάθη που θα εκθέσουν όχι απλά εσένα αλλά κυρίως τις «πηγές» σου και όσους προστατεύεις… αυτά.