Στην τελική ευθεία η διαδικασία για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 200 ως 300 εκατ. ευρώ. Ποσοστό 40 ως 50% ενδιαφέρεται να καλύψει η Goldman Sachs. Τα σχέδια για δημιουργία αναπτυξιακής-επενδυτικής τράπεζας.

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η διαδικασία για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Γενική Τράπεζα και οι συζητήσεις της διοίκησης της με τους υποψήφιους μετόχους-επενδυτές. 

Ασφαλείς πληροφορίες του Euro2day.gr αναφέρουν ότι στα τέλη Ιανουαρίου αναμένεται να επιτευχθεί η συμφωνία.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η αμερικανική τράπεζα Goldman Sachs θα καλύψει το 40% – 50% της επικείμενης αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, το ύψος της οποίας θα κινείται μεταξύ 200 – 300 εκατ. ευρώ.

Η Γενική Τράπεζα αποτελεί σήμερα 100% θυγατρική του ομίλου Πειραιώς και αναμένεται να διατηρήσει ποσοστό της τάξης του 20% στη Γενική Τράπεζα μετά την ΑΜΚ.

Το υπόλοιπο κομμάτι της αύξησης αναμένεται να καλυφθεί από «φίλια» funds, κυρίως από το τσεχικό PPF το οποίο έχει ήδη θέση στην τράπεζα Πειραιώς.

Σημειώνεται ότι η Γενική Τράπεζα φιλοδοξεί να μετατραπεί σε αναπτυξιακή-επενδυτική τράπεζα με αιχμή των εργασιών της την ενεργή διαχείριση προβληματικών εταιρικών δανείων, αλλά και τη χρηματοδότηση επιχειρήσεων και την παροχή προς αυτές συμβουλευτικών υπηρεσιών.

Οι συζητήσεις με την Goldman Sachs και τους υπόλοιπους ξένους επενδυτές διαρκούν εδώ και δυο μήνες και αναζητείται η εξεύρεση της σωστής φόρμουλας έτσι ώστε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου να ανταποκρίνεται τόσο στις ανάγκες του έργου που καλείται να υλοποιήσει η Γενική Τράπεζα, όσο και στην ισορροπία του ισολογισμού της.