Το κείμενο που ακολουθεί και αποτελεί "συνέχεια" της έρευνας που ξεκινήσαμε αναρτήθηκε στο site του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου -zougla.gr- λίγα 24ωρα μετά τις αρχικές (12/1/14) αποκαλύψεις του GreekAmericanNewsAgency.
Ολόκληρο το κείμενο των ελεύθερων (;) δημοσιογράφουν ανάρτησης έχει ως εξής:
Είμαστε μια ομάδα νέων ελεύθερων δημοσιογράφων που αποφασίσαμε να αναδείξουμε θέματα τα οποία δεν ακουμπάνε τα γνωστέ ΜΜΕ και τα γνωστά Sites και Blogs και που αποφασίσαμε να τα αναδείξουμε μέσα από το φιλόξενο αυτό βήμα. Και είναι αλήθεια να απορεί κανείς για πόσο ακόμα καιρό σκοπεύει η Ελληνική Πολιτεία να ανέχεται φαινόμενα ακραίας παρακμής που πλήτουν ορισμένους από τους πιο κρίσιμους για την εθνική μας ασφάλεια θεσμούς. Θα ξεκινήσουμε με ένα θέμα που αγγίζει τις πιο ευαίσθητες "χορδές" της εθνικής μας ασφάλειας. Ένα θέμα που κανείς από τους αρμόδιους, μέχρι σήμερα, δεν του έδωσε την πρέπουσα σημασία.
Ένα θέμα που νομίζουμε έχει να κάνει με τα όσα συνέβησαν στην χώρα μας την περίοδο της διακυβέρνησης της χώρας από τον Κ. Καραμανλή τον νεώτερο και την άσκηση αντιπολίτευσης από τον Γ. Παπανδρέου και που μετά τις αποκαλύψεις των γνωστών τηλεγραφημάτων από τα περίφημα "WikiLeaks" και τις πρόσφατες αποκαλύψεις Σνόουντεν δεν πρέπει να μείνει άλλο στο σκοτάδι. Οφείλουμε όμως να αναφέρουμε ότι πρόσφατα μόνο η βουλευτής των ΑΝ.ΕΛΛ. Σταυρούλα Ξουλίδου τόλμησε να καταθέσει μια ερώτηση για μία από τις πτυχές της υπόθεσης αυτής αλλά ουσιαστική απάντηση δεν πήρε από τους αρμόδιους υπουργούς. Το ίδιο είχαν κάνει και ο αείμνηστος Θ. Νάκος ως αντιπολίτευση στην κυβέρνηση πλέον ΓΑΠ αλλά και ο Ι. Κοραντής του ΛΑΟΣ.
Εμείς σήμερα κάνουμε την αρχή με ρεπορτάζ από τα υπουργεία Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης αλλά παίρνοντας σαν βάση και στοιχεία από γνωστά Sites, εφημερίδες και περιοδικά όπου έχουν γράψει σχετικά με τα θέματα αυτά έμπειροι και έγκριτοι συνάδελφοί μας όλων των αποχρώσεων, όπως ο Γ. Τράγκας και ο Κ. Χαρδαβέλλας στο "Crash", η Μ. Αλεβιζοπούλου και ο Α. Ζενάκος στο "Unfollow", η Γ. Παπαδάκου στο "Βήμα", η Β. Κόκκαλη, ο Δ. Πώποτας και η Ά. Καλύβα στο "Πρώτο Θέμα", ο Δ. Γιαννακόπουλος στα "Παραπολιτικά", ο Μ. Σταυρακάκης στον "Επενδυτή", ο Γ. Φιλιππάκης και ο Γ. Κορωναίος στην "Η Ελλάδα Αύριο", ο Α. Κανδύλης και ο Θ. Σωτήρης στη "Realnews" και άλλοι καλοί συνάδελφοι. Οι συνάδελφοι (εκτός ελαχίστων βέβαια) δεν προχώρησαν στην παράθεση ονομάτων για το ποιοί από τους ανθρώπους των ελληνικών υπηρεσιών φέρονται να ήταν την περίοδο εκείνη ηθελημένα ή αθέλητα επιρρεπείς στις διαρροές προς την αμερικάνικη πρεσβεία.
Εμείς σήμερα θα προχωρήσουμε στην αποκάλυψη κάποιων ονομάτων κυρίως όσων έχουν ήδη δημοσιευτεί στον Τύπο και όσων δεν καλύπτονται από το απόρρητο ενώ τα υπόλοιπα τα αφήνουμε για τους αρμόδιους. Ας θυμηθούμε όμως την επίμαχη φράση στο τηλεγράφημα του αμερικανού πρέσβη Charles P. Ries που προκάλεσε σάλο και θλίψη σε πολλούς αλλά και που κανείς δεν έχει κάνει κάτι γι αυτό: "Το υπουργείο Δημόσιας Τάξης κυριαρχείται από "απομεινάρια" ΠΑΣΟΚ, πολλοί από τους οποίους είναι δυσαρεστημένοι με τον προκάτοχο του Πολύδωρα τον Βουλγαράκη και είναι επιρρεπείς στις διαρροές".
Όπως όλοι γνωρίζουμε δύο υπηρεσίες του ΥΔΤ έχουν επαφές και σχέσεις λόγω αρμοδιότητας με την αμερικάνικη πρεσβεία. Η Αντιτρομοκρατική και η ΕΥΠ. Από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι συνδετικός κρίκος και των δύο υπηρεσιών με την αμερικάνικη πρεσβεία για θέματα τρομοκρατίας και όχι μόνο, δηλαδή ο ιθύνων νους πίσω από την όποια υπόθεση διαρροής ήταν ο διατελέσας ως υποδιοικητής και στις δύο αυτές υπηρεσίες, το "τσιράκι" σύμφωνα με πολλούς αξιωματικούς που μιλήσαμε, του Μ. Χρυσοχοίδη, ο Αστ. Υποδιευθυντής (απόστρατος από τις αρχές του 2009 όταν όπως λένε συνάδελφοί του στην ΕΛΑΣ αναγκάστηκε σε παραίτηση λόγω του ότι αποκαλύφθηκαν οι μυστικές του επαφές με τον ξένο παράγοντα) Φ. Παπαγεωργίου. Ο Φ. Παπαγεωργίου μετά τις ανακρίσεις των μελών της 17Ν ανέπτυξε ένα μύθο γύρω από το όνομά του πλασσάροντας την σύληψη των δολοφόνων – εκτελεστών ως επιτυχία εκμεταλλευόμενος και τις πολιτικές, επικοινωνιακές και επιχειρηματικές του επαφές που ανέπτυξε μετά από εκείνα τα γεγονότα. Πολλοί όμως λένε ότι αν δεν έσκαγε η βόμβα στα χέρια του Σάββα Ξηρού ακόμα θα θρηνούσαμε θύματα από την 17Ν. Κοινό σημείο όμως αναφοράς των στελεχών των υπηρεσιών αυτών αλλά και κατευθυντήριο όργανο ήταν μια στενή ομάδα γύρω από τον ΓΑΠ και πιο συγκεκριμένα ο Μ. Καρχιμάκης που γνωρίζει όπως λένε την ανθρωπογεωγραφία του ΥΔΤ καλύτερα και από τους εκάστοτε υπουργούς και αρχηγούς των υπηρεσιών του, ο Γ. Ελενόπουλος και ο Γ. Πετρουλάκης. Αυτοί όπως αποκαλύφθηκε πρόσφατα είχαν απλώσει τα πλοκάμια τους στις υπηρεσίες αυτές όταν ήταν αντιπολίτευση το ΠΑΣΟΚ μέσω στελεχών που ενέδωσαν για διάφορους λόγους το καθένα στις ορέξεις τους και μάθαιναν σχεδόν τα πάντα πολλές φορές ακόμα και πριν τον Καραμανλή.
Ως συντονιστής του κυκλώματος αυτού είχε αναλάβει ο Φ. Παπαγεωργίου ο οποίος όταν ανέλαβε υποδιοικητής της ΕΥΠ φρόντισε να τακτοποιήσει σε σημαντικές θέσεις πολλούς από αυτούς. Μάλιστα όταν ανέλαβε την πρωθυπουργία ο Α. Σαμαράς προσπάθησε να παραμείνει ή και να αναβαθμιστεί στην ΕΥΠ αλλά παρά τις προσπάθειες γνωστών του επιχειρηματιών στους οποίους προσφέρει τις υπηρεσίες του, οι Σαμαράς – Βενιζέλος γνώριζαν ήδη με τι έχουν να κάνουν και τον καρατόμησαν. Ποιοί όμως ήταν οι άνθρωποι γύρω από τον Φ. Παπαγεωργίου οι οποίοι, όπως λένε πολλοί, ακόμα και σήμερα βρίσκονται υπό την επιρροή του και που εκείνη την περίοδο της κυβέρνησης Καραμανλή ήταν δυσαρεστημένοι με την τότε κυβέρνηση και φέρονταν από πολλούς ως επιρρεπείς στις διαρροές όπως παραδέχεται και ο αμερικανός πρέσβης; Εμείς θα παρουσιάσουμε τα κυριώτερα από τα στελέχη αυτά και αφήνουμε τα υπόλοιπα για τους αρμόδιους και κυρίως για τη δικαιοσύνη. Να γίνει, θα προτείναμε, μια ενδελεχής έρευνα, να ανοίξουν λογαριασμοί να αρθεί και να ερευνηθεί το απόρρητο των επικοινωνιών από εκείνη την εποχή κλπ.
Δεν θα πρέπει όμως να αφήσουμε ασχολίαστο και το γεγονός που αναφέρουν συνάδελφοί μας σε έγκριτα περιοδικά αλλά και στελέχη του ΥΔΤ για το ρόλο του Φ. Παπαγεωργίου στην προμήθεια του συστήματος του "μεγάλου κοριού" αλλά και στη μετέπειτα λειτουργία του καθότι φέρεται ως ο άνθρωπος της Ζήμενς η οποία τελικά αποκλείστηκε από το διαγωνισμό. Είναι δε γεγονός όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ ότι όταν ανέλαβε υποδιοικητής έκανε τα πάντα (και μέχρι ένα σημείο τα κατάφερε) για να ακυρώσει τη σύμβαση. Χρησιμοποίησε δε προς τούτο συγκεκριμένα στελέχη τα οποία προκειμένου να ανελιχθούν ιεραρχικά κατέθεσαν χωρίς να διαθέτουν τις απαραίτητες γνώσεις ότι τον βόλευε. Ξέχασαν όμως να αναφέρουν ότι ο Φ. Παπαγεωργίου συμμετείχε από την πλευρά της ΕΛΑΣ σε πολλά ταξίδια μαζί με στελέχη της ΕΥΠ στο εξωτερικό για να δουν όλα αυτά τα προσφερόμενα συστήματα και άρα δεν δικαιολογείται η μετέπειτα στάση του.
Το γιατί τώρα όταν άλλαξε η κατάσταση και ανέλαβε υποδιοικητής στην ΕΥΠ έκανε αυτά που έκανε είναι ένα ερώτημα που αργά ή γρήγορα θα αποκαλυφθεί. Το ίδιο θα γίνει και με τα "εξαφανισμένα" βαλιτσάκια της ΕΥΠ που λέγεται ότι είχε παράνομα προμηθευτεί η υπηρεσία το 2010. Είναι επίσης αλήθεια το γεγονός ότι ενώ στην Αντιτρομοκρατική το κύκλωμα αυτό ελέχθηκε σχεδόν σύντομα από την τότε κυβέρνηση και διαλύθηκε σύντομα, στην ΕΥΠ αυτό δεν κατέστη δυνατό παρά τις φιλότιμες προσπάθειες λόγω της ανθρωπογεωγραφίας και των ισσοροπιών στην υπηρεσία (80% ΠΑΣΟΚ – 20% ΝΔ) και της συμφωνίας που είχε γίνει για "εργασιακή ειρήνη" αλλά και λόγω των πολλών αρμοδιοτήτων της υπηρεσίας (κατασκοπία – αντικατασκοπία – αντιτρομοκρατία – οργανωμένο έγκλημα – επικοινωνίες κλπ) πράγμα που επέτρεπε στον ξένο παράγοντα να έχει πρόσβαση σε πολλά στελέχη – συνομιλητές. Στην ΕΛΑΣ – Αντιτρομοκρατική λοιπόν, πρωτεύοντα ρόλο έπαιξαν οι κουμπάροι του Φ. Παπαγεωργίου Χρήστος Καλαματ., Ευθύμιος Χρυσανθ. και Κώστας Ζαχαρ., Αντώνης Σαμούρ. και Γιώργος Αντ. που ήταν υπεύθυνος τεχνικών μέσων.
Στην ΕΥΠ, τα στελέχη που είχαν επαφές με τον Παπαγεωργίου και την πρεσβεία απ΄ ότι μας είπαν αξιωματικοί που υπηρέτησαν εκείνη την περίοδο εκεί έγιναν γρήγορα αντιληπτά για το ρόλο τους και τα περισσότερα τέθηκαν νωρίς στο περιθώριο ή μετακινήθηκαν σε άλλες θέσεις χωρίς αυτό να σημαίνει ότι στην πορεία δεν εμφανίστηκαν και άλλα. Ας Αναφέρουμε κάποια από αυτά ξεκινώντας από την κρίσημη για το ρόλο της Γ΄ διεύθυνση αντικατασκοπίας – αντιτρομοκτατίας. Χρ. Βαρδ., τότε προιστάμενος της Αντιτρομοκρατίας στην ΕΥΠ ξηλώθηκε γρήγορα και επανήλθε στο προσκήνιο ως προιστάμενος κλιμακίου επι διοικήσεως Κ. Μπίκα και υποδιοικήσεως Παπαγεωργίου. Παναγιώτης Πεντ., εκδιώχθηκε από την Γ΄ διεύθυνση και επανήλθε στο προσκήνιο ως τμηματάρχης επί Μπίκα – Παπαγεωργίου παρά το γεγονός ότι είχε ποινή για παράνομη είσοδο σε λογαριασμό άλλης διέυθυνσης. Μάνια Αλεβ., εκ των στενότερων συνεργατών του Παπαγεωργίου, κατάφερε να παραμείνει στη θέση της επί ΝΔ, ενώ επί Μπίκα – Παπαγεωργίου προήχθη σε υποδιευθύντρια Αντιτρομοκρατίας. Σήμερα διευθύντρια κατασκοπίας. Αδριανός (Νούλης) Χρ., (στενός φίλος και συνεργάτης του Γ. Ελενόπουλου) ξηλώθηκε από προιστάμενος υποκλοπών (βαλιτσάκια κλπ) αλλά αποκαταστάθηκε αμέσως επί Μπίκα – Παπαγεωργίου. Λέγεται ότι ένα από τα περίφημα βαλιτσάκια υποκλοπών ήταν εγκαταστημένο στο ΠΑΣΟΚ και το χειριζόταν ο ίδιος ο Νούλης ο οποίος με την αλλαγή της κυβέρνησης το καλοκαίρι του 2012 παραιτήθηκε από την υπηρεσία. Αντώνης Μπαμπασ., διαμαρτυρόμενος γιατί θεωρούσε ότι έπρεπε να είναι τουλάχιστον υποδιευθυντής στην αντικατασκοπία πράγμα που έγινε επί Μπίκα – Παπαγεωργίου αλλά στην κατασκοπία. Ευάγγελος Σπυρ. (ο και "Ρίζος" αποκαλλούμενος λόγω σωματοκατασκευής), μονίμως διαμαρτυρόμενος και τακτικός θαμώνας των κεντρικών γραφείων του ΠΑΣΟΚ, τοποθετήθηκε στο εξωτερικό σε δημιουργηθείσα γι αυτόν θέση επί ΓΑΠ. Βασίλης Δρακακ., διαμαρτυρόμενος γιατί δεν κρίθηκε ως προιστάμενος τότε, ανέλαβε αμέσως ως τμηματάρχης κρίσιμου τομέα επί ΓΑΠ. Παύλος Πετρουλ., διαμαρτυρόμενος για μετακινήσεις που έγιναν, τοποθετήθηκε εκεί που ήθελε επί Μπίκα – Παπαγεωργίου. Στην ΕΥΠ όμως λόγω των πολλών τομέων και αρμοδιοτήτων που διαθέτει, όπως προαναφέραμε, εκτός της αντιτρομοκρατίας υπήρχαν πολλά στελέχη που κατά καιρούς είχαν επαφές και τα γνώριζαν πολύ καλά και οι αμερικάνοι.
Από την έρευνά μας αλλά και διαβάζοντας διάφορες αναρτήσεις σε Blogs όπως εδώ στο www.zougla.gr βρήκαμε αρκετά στοιχεία για στελέχη που εκείνη την εποχή ήταν δυσαρεστημένα με την τότε διοίκηση Ι. Κοραντή για διαφορετικούς λόγους το καθένα και άρα θα μπορούσαν να είναι από αυτούς τους δυσαρεστημένους που αναφέρει ο αμερικανός πρέσβης. Ας δούμε μερικά από αυτά. Γιώργος Δημ., διευθυντής ανάλυσης επί σειρά ετών, διορισθείς επί χούντας με πρόταση του τότε σταθμάρχη της γνωστής αμερικάνικης "εταιρείας", ξηλώθηκε επί Κοραντή μετά την αποκάλυψη εμπλοκής του στην προμήθεια του C4i, συνταξιοδοτήθηκε λίγο αργότερα, προσπάθησε να επανέλθει στο προσκήνιο το 2009 σε θέση διοίκησης όταν πασόκοι δυσαρεστημένοι που θα τους αναφέρουμε πιο αναλυτικά παρακάτω, όπως η Ντόρις, η Σουλάρα, η Λένα και ο "ταχυδρόμος" του Καρχιμάκη Θεόδωρος Σπατ. τον περιέφεραν σε γραφεία και συγκεντρώσεις μεγαλοστελεχών του ΠΑΣΟΚ πλασσάροντας τον για να αναλάβει θέση διοίκησης. Θεοδώρα (Ντόρις) Παπ., ήταν τμηματάρχης στην ανάλυση, αρχικά επί Κοραντή ξηλώθηκε μετά ξανάγινε τμηματάρχης και επί Μπίκα – Παπαγεωργίου έγινε διεθύντρια ενώ επί Δραβίλλα ξηλώθηκε απειλώντας και μάλιστα δημοσίως ότι θα επανέλθει δριμύτερη. Μαρία Μπ., ήταν τμηματάρχης στην ανάλυση, ξηλώθηκε λόγω ανεπάρκειας από τον Κοραντή και επί Μπίκα – Παπαγεωργίου έγινε, προς έκπληξη κατά κοινή ομολογία όλων όσους ρωτήσαμε, διευθύντρια στην κατασκοπία με οδυνηρά για τη χώρα αποτελέσματα. Ελένη (Λένα) Κυριακ., το έπαιζε διαμαρτυρόμενη επί Κοραντή γιατί θεωρούσε ότι έπρεπε να είναι τουλάχιστον υποδιευθύντρια στην ανάλυση, ενώ επί Μπίκα – Παπαγεωργίου έγινε υποδιευθύντρια αντικατασκοπίας και σήμερα μετά τα γεγονότα της "Χρυσής Αυγής" ανέλαβε ως διευθύντρια. Μαρία Τρακ., διαμαρτυρόμενη διότι θεωρούσε ότι αφού διετέλεσε σύμβουλος διοικητή έπρεπε μετά τη μονιμοποίηση της να γίνει τουλάχιστον προισταμένη. Την έκαναν συνδικαλίστρια στην νέα ομοσπονδία που δημιούρηγσαν εκ των μαχητικότερων συνεργατών και ομοτράπεζος του Θ. Σπατ. Ουρανία Βαλ., τμηματάρχης στην κατασκοπία επί Κοραντή, θεωρούσε ότι έπρεπε να γίνει τουλάχιστον διευθύντρια στην ανάλυση, έγινε διευθύντρια παρά τω διοικητή για τις δημόσιες και διεθνείς σχέσεις επί Μπίκα – Παπαγεωργίου και ήταν η πρώτη που ξήλωσε ο Δραβίλλας αναγκάζοντας την σε συνταξιοδότηση. Κομβικός ο ρόλος της σε πολλές υποθέσεις όπως αυτής της πληρωμής, μαζί με τον Θεόδωρο Σπατ. δημοσιογράφων – συνεργατών της τότε κατάστασης αλλά και της διοχέτευσης στα ΜΜΕ σημαντικών υποθέσεων της υπηρεσίας. Σούλα (Σουλάρα) Γκ., στο περιθώριο επί πολλά έτη λόγω χαρακτήρα, έγινε υποδιευθύντρια επί Μπίκα – Παπαγεωργίου αλλά ξηλώθηκε πρόσφατα επί Δραβίλλα. Κώστας Αγαπ. (ο και τρέλαρχος αποκαλούμενος για το εριστικό όπως λένε του χαρακτήτρα του), υποβιβάστηκε επί Κοραντή, αποκαταστάθηκε επί Μπίκα – Παπαγεωργίου στάλθηκε και στο εξωτερικό παράτυπα ενώ χρησιμοποιήθηκε σε διώξεις αντιφρονούντων υπαλλήλων. Σταυρούλα Αθαν., διαμαρτυρόμενη αρχικά γιατί δεν προήχθη σε διευθύντρια, ξηλώθηκε αργότερα από τον Κοραντή γιατί "κτύπαγε" παράνομα την κάρτα εισόδου – εξόδου του κολλητού της Λεωνίδα Χαρ. ο οποίος λούφαρε επί μέρες σπίτι του.
Έκτοτε βγήκαν στο κλαρί και οι δύο γιατί θεώρησαν ότι δεν έπρεπε να τιμωρηθούν. Λεωνίδας Χαρ., στο περιθώριο επί πολλά έτη λόγω της χαρακτηριστικής τεμπελιάς του, πρωταγωνιστής επεισοδίων μετά την "τιμωρία" του, τον έκαναν τμηματάρχη οι Μπίκας – Παπαγεωργίου. Κώστας Ντηλ., μόνιμα στο υπηρεσιακό περιθώριο, λόγω του δύστροπου χαρακτήρα του, στενός συμπαραστάτης του Λεωνίδα Χαρ. και του Θ. Σπατιώτη, έγινε ΓΓ της νέας ομοσπονδίας που δημιούργησαν όπως λένε καλά γνωρίζοντες τα εσωτερικά της υπηρεσίας οι Καρχιμάκης – Παπαγεωργίου για να ελέγχουν την υπηρεσία ήταν ο "νταής" της ομάδας απειλώντας από κοινού μαζί με τον Θ. Σπατ. τους αντιφρονούντες. Βλάσσης Κερπιν. (ο και "Vlaker" ή και "εραστής του 13ου" αποκαλούμενος), μονίμως διαμαρτυρόμενος και φωνασκών έγινε τμηματάρχης σε έναν από τους πιο κρίσιμους τομείς της διεύθυνσης επικοινωνιών προς έκπληξη όλων των συναδέλφων του καθότι διαθέτει τα λιγότερα προσόντα απ΄ όλους στον κλάδο του. Ανδρέας Λάδ., από τα αφανή τότε στελέχη του στενού πασοκικού πυρήνα της εποχής εκείνης καθότι τον ένοιαζε πιο πολύ όπως λένε οι συνάδελφοι του να προωθεί εντός και εκτός υπηρεσίας τα συμφέροντα συγκεκριμένων εταιριών πληροφορικής. Αποκορύφωμα των προσπαθειών του η ενοικίαση ελικοπτέρου εν αγνοία της διοίκησης Κοραντή για να επιδείξει γεωγραφικό σύστημα αμερικανικών συμφερόντων στον τότε διευθυντή πληροφορικής της υπηρεσίας και το περίεργο είναι ότι στην επιστροφή από Λάρισα πέταξαν πάνω από το πολυτελές ξενοδοχείο στις ακτές του Σαρωνικού που όλως τυχαίως εκείνη τη μέρα συνεδρίαζε η Σοσιαλιστική Διεθνής.
Εύκολα μπορεί να φανταστεί κανείς τι θα γινόταν στο πολιτικό σκηνικό αν διέρρεε ότι ελικόπτερο της ΕΥΠ "παρακολουθούσε" την σύνοδο της Σοσ. Διεθνούς. Πολλοί λένε ότι το όλο σκηνικό δεν ήταν τυχαίο και ότι ήταν ένα ακόμα προσχεδιασμένο "σκάνδαλο" Καρχιμάκιας σύλληψης και εκτέλεσης μόνο που μόλις το έμαθε ο Κοραντής έγινε έξαλλος και ανάγκασε τον επονομαζόμενο και "Λαδιάρη" (για αυτόν λένε αναφέρθηκε έτσι αργότερα ως βουλευτής μέσα στη βουλή) να πληρώσει από την τσέπη του το κόστος της πτήσης. Με το που ανέλαβε η κυβέρνηση ΓΑΠ οι Μπίκας – Παπαγεωργίου τον προήγαγαν αρχικά σε υποδιευθυντή και λίγο μετά σε διευθυντή πληροφορικής αναθέτοντας του την προμήθεια πολλών κρίσιμων συστημάτων και την δυσφήμηση άλλων. Παραμένει διευθυντής μέχρι και σήμερα. Ευγένιος Μπαρ., διαμαρτυρόμενος γιατί τον μετακίνησαν από την διεύθυνση επικοινωνιών στην διεύθυνση πληροφορικής, θεωρούσε ότι έπρεπε να είναι τουλάχιστον τμηματάρχης, αλλά πρέπει να αναφέρουμε ότι είχε συλληφθεί σε μπαρμπουτιέρα με 20 χιλ. ευρώ πάνω του και αντί να πάει σπίτι του του έκαναν μια απλή μετακίνηση. Επί Μπίκα – Παπαγεωργίου τοποθετήθηκε ως πρόεδρος τησ επιτροπής ασφάλειας Η/Υ της υπηρεσίας πρωταγωνιστώντας μαζί με τον "Λαδιάρη", τον Λεωνίδα Χαρ., και τον Θ. Σπατ. σε σωρεία διώξεων μέσω κακοστημένων υποθέσεων έντιμων δεξιών αλλά και πασόκων αντιφρονούντων υπαλλήλων.
Τελευταίος και καλύτερος ο θεόδωρος Σπατ., που πρόσφατα διοργάνωσε και το γεύμα στον Γραμματέα της κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκο για το οποίο διαμαρτύρονται έντονα όλα τα υπόλοιπα συνδικαλιστικά στελέχη προεξαρχόντων των δεξιών που εξέδωσαν και ανακοίνωση διαμαρτυρίας καταγγέλοντας τη στάση του. Εντύπωση λένε προκάλεσε στη σύναξη αυτή η παρουσία του Σπύρου Νάν. σημερινού υποδιευθυντή αντιτρομοκρατίας που παρευρεύθη χωρίς να διαθέτει κάποια συνδικαλιστική ιδιότητα. Λένε ότι η παρουσία του εκεί οφειλόταν στο ότι θέλει να στείλει τη γυναίκα του εξωτερικό και ήθελε να μεταφέρει το αίτημα στον Μπαλτάκο. Ο Θ. Σπατ. θεωρείται ο άνθρωπος του Καρχιμάκη και του Αθανασάκη στην υπηρεσία χωρίς καμία υπηρεσιακή υπόσταση καθότι όπως λένε όλοι όσοι ρωτήσαμε είναι από τότε που διορίστηκε άνευ ουσιαστικού αντικειμένου λόγω και προσόντων, πρωταγωνιστώντας μονίμως σε ίντριγκες. Μετά τις εκλογές του 2012 εμφανίστηκε ως φανατικός υποστηρικτής του ΣΥΡΙΖΑ αλλά φαίνεται να τον πήραν γρήγορα μυρωδιά και τον ξαπόστειλαν, ξαναεπέστρεψε στο ΠΑΣΟΚ μεσολαβούντως του αντιπροέδρου της ομοσπονδίας του, Γιώργου Ντουσ. αλλά λέγεται ότι πάλι τον έχουν από μακρυά εξ ου και το μυστικό γεύμα στον Μπαλτάκο προσπαθώντας να διατηρήσει επαφές με την κυβέρνηση λόγω των δικαστικών περιπετειών που αντιμετωπίζει.
Λένε ότι πρωταγωνίστησε σε όλες τις διώξεις και σε όλες τις υποθέσεις που έστησε το παπανγρεικό παρακράτος στην υπηρεσία αναλαμβάνοντας τη βρώμικη δουλειά απειλώντας, εκβιάζοντας και τρομοκρατώντας τους έντιμους υπαλλήλους ενώ ανέλαβε και την "αποζημίωση" από τα μυστικά κονδύλια, συγκεκριμένων ανθρώπων των ΜΜΕ. Οι συνομιλητές μας δεν παραλείπουν βέβαια να μιλάνε και για άλλα στελέχη που λόγω αρμοδιότητας συνομιλούν με τον ξένο παράγοντα όπως στελέχη από κλιμάκια της υπηρεσίας στη Βόρειο Ελλάδα που έγιναν προιστάμενοι των κλιμακίων ή και τμηματάρχες με μόνο προσόν τον άκρατο παπανδρεισμό. Μέχρι και τοποθετηθείσα στο εξωτερικό από τον Βουλγαράκη γυρίζοντας το έπαιξε διωχθείσα όπως λένε ότι δηλαδή αναγκάστηκε να πάει έξω. Ακόμη σε κλιμάκια που δεν φαίνεται όμως να έχουν καμία σχέση με ξένο παράγοντα τοποθετήθηκαν άνθρωποι της κλίκας αυτής που ήταν εντελώς ανεπαρκείς για τη δουλειά αυτή. Χαρακτηριστικά μας ανέφεραν την Μυτιλήνη (που ο ψυχάκιας που τοποθέτησαν εκεί πλάκωσε στα σκαμπίλια υφιστάμενη του γεγονός για το οποίο καταδικάστηκε πρόσφατα), την Αλεξανδρούπολη με τον γνωστό "κυνηγό" στο ένα κλιμάκιο και τον "τζαμπατζή" στο άλλο που διαμένει σε οίκημα της υπηρρεσίας με πληρωμένα όλα τα έξοδα ανακαίνησης – κοινόχρηστα κλπ τη στιγμή που όλοι οι υπόλοιποι δεινοπαθούν από τις μειώσεις και τη φορολογία, την Καβάλα, την Κέρκυρα με τον "αλογομούρη", την Πάτρα με τον "σκουλαρικάκια", τα Χανιά με τον "οινόφιλο" που τον περασμένο Αύγουστο εδάρη άγρια, όπως λένε, δημοσίως από πρώην αξιωματικό αστυνομικό που υπηρετούσε στο κλιμάκιο επί ΓΑΠ, το Ηράκλειο με τον "γίγαντα" που δίνει συνεντεύξεις σε εφημερίδες για το σκύλο του που τον φιλοξενεί στο υπηρεσιακό όχημα και στη Ρόδο όπου ο εκεί προιστάμενος διέλυσε το υπηρεσιακό όχημα εκτός υπηρεσίας και το οποίο πλήρωσε η υπηρεσία.
Επίσης οι συνομιλητές μας δεν παραλείπουν να πουν ότι πολλοί από αυτούς τους δυσαρεστημένους τυγχάνει να είναι από τους πλέον οφελημένους της τότε διοίκησης Κοραντή και της κυβέρνησης Καραμανλή. Αλλά γι αυτό λένε φταίνε οι τότε συνδικαλιστές πράσινοι και γαλάζιοι που στο όνομα μιας επίπλαστης εργσιακής ειρήνης παρέμβαιναν στην τότε διοίκηση να δείχνει επιείκεια στα διάφορα παραπτώματα των ανθρώπων αυτών. Το θέμα πάντως είναι ότι επί ΓΑΠ η υπηρεσία διαλύθηκε και σήμερα πρέπει να καταβληθούν τιτάνιες προσπάθειες για να επανέλθει σε ένα ικανοποιητικό λειτουργικό στάτους.
*Φυσικά και το παραπάνω κείμενο δεν το έχει γράψει καμία απολύτως ομάδα και μάλιστα ελεύθερων δημοσιογράφων. Το κείμενο με την πολύ καλή πληροφόρηση κάνει ένα "μάζεμα" όσων ρεπορτάζ έχουν προηγηθεί για την διαμάχη που έχει ξεσπάσει στην ΕΥΠ. Δείχνει όμως την μπόχα και την δυσωδία που αναδύεται από το Μέγαρο της Λ. Κατεχάκη που στεγάζεται η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών.