την περίοδο της κρίσης

Περίπου 2 δισ. ευρώ έχει χάσει η ελληνική ασφαλιστική αγορά κατά την περίοδο της κρίσης, όπως εκτιμά ο πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Eurolife Ασφαλιστικής Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου.

Μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο της εταιρείας ο κ. Σαρρηγεωργίου ανέφερε ότι από τα 5,5 δισ. ευρώ, που ήταν το ιστορικό ρεκόρ παραγωγής ασφαλίστρων της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς το 2009, το νούμερο έπεσε το 2013 στα 3,5 δισ. ευρώ. Για το 2013, όπως είπε, η συνολική παραγωγή μειώθηκε κατά περίπου 10% σε σύγκριση με το 2012, σημειώνοντας ωστόσο ότι η αγορά βρίσκεται κοντά στο χαμηλότερο σημείο της.

Σημείωσε, τέλος, ότι η ασφαλιστική αγορά το επόμενο διάστημα θα υποστεί αναταράξεις λόγω των πράξεων του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και της προετοιμασίας για την εφαρμογή της Οδηγίας Solvency II και εκτίμησε ότι μετά την 1η Ιανουαρίου 2016 η αγορά θα είναι διαφορετική και όσοι δεν είναι σωστοί επαγγελματίες (ασφαλιστικές εταιρείες και ασφαλιστές) δεν θα δραστηριοποιούνται σε αυτήν.

imerisia.gr