Τουλάχιστον 750 σπίτια είχαν κριθεί ακατάλληλα προς κατοίκηση από τους ελέγχους που είχαν διεξαχθεί μέχρι το βράδυ της Κυριακής και το υπουργείο Υποδομών αναμένεται να κηρύξει σεισμόπληκτη όλη την Κεφαλονιά προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες αποκατάστασης των ζημιών. Δύσκολες ώρες περνούν οι κάτοικοι του νησιού, καθώς σημειώνονται συνεχείς μετασεισμοί ενώ και οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν είναι αντίξοες. 

  Όπως ανέφερε ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων Στράτος Σιμόπουλος, μετά τη νέα δόνηση θα επανελεγχθούν ακόμη και τα σπίτια που είχαν αρχικά χαρακτηριστεί ως κατάλληλα. Το υπουργείο Υποδομών είναι έτοιμο να στείλει στην Κεφαλονιά όσα λυόμενα και κοντέινερ απαιτούνται, αλλά για να εγκατασταθούν αυτά πρέπει να δημιουργηθούν καταυλισμοί, κάτι που θα έχει συνέπειες για τον τουρισμό- σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ.Σιμόπουλου- και για το λόγο αυτό η όποια απόφαση θα ληφθεί σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση.
 
Εν τω μεταξύ, οι κάτοικοι του νησιού πέρασαν ακόμη μια δύσκολη νύχτα έξω από τα σπίτια τους, σε αυτοκίνητα,  κλειστά γήπεδα, πλοία, λεωφορεία και σε σκηνές.  Οι καιρικές συνθήκες στο νησί παραμένουν αντίξοες, με τη θερμοκρασία τις βραδινές ώρες να πέφτει κάτω από τους 10 βαθμούς Κελσίου ενώ οι δυνατοί άνεμοι και η συνεχείς βροχοπτώσεις δυσχεραίνουν την κατάσταση ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας σημειώνονταν μετασεισμοί.
 
Σήμερα το πρωί, αναμένονται στο Ληξούρι με C-130, άντρες των ΟΥΚ για να ελέγχξουν υποβρύχια το λιμάνι της περιοχής ενώ μεταφέρουν και σκηνές, χημικές τουαλέτες και άλλα είδη πρώτης ανάγκης.