Γράφει ο Παντελής Νικολαϊδης

Πέρσι έτσι καιρό μας είχε ολοκληρώσει την οικονομική καταστροφή υποτασσόμενος στο Eurogroup και στους δανειστές. Φέτος πριν ακόμα κλείσουμε χρόνο από τη μαύρη και αποφράδα εκείνη μέρα, δρομολογεί τον εθνικό μας αφανισμό και την κατάργηση μας ως κράτους ανεγνωρισμένου με το να υποτάσσεται δοτικά σε ότι ζητεί και διεκδικεί η κατοχική Τουρκία.

Πραγματικά πρέπει να τρέμουμε και να τρομάζουμε γιατί ο άνθρωπος είναι άκρως επικίνδυνος και κατά πάσα πιθανότητα δεν έχει συναίσθηση του τι ποιεί.

Πόση καταστροφή και οδύνη μπορεί να δώσει στον τόπο και στο λαό του κάποιος ηγέτη ;

 

«Κώστα Μαυρίδη» γι’ αυτές τις δύσκολες ώρες

Αυτές τις κυριολεκτικά κρίσιμες και δύσκολες στιγμές ο τόπος χρειάζεται πολιτικές παρουσίες που μπορούν να ορθώσουν πέρα από κάθε σκοπιμότητα το ανάστημα τους ενάντια στην Τουρκική και τροικανή κατοχή. Ο Κώστας Μαυρίδης είναι ένας αδούλωτος και απροσκύνητος Κερυνειώτης από τους πολύ ολίγους που διαθέτει σήμερα ο πολιτικός κόσμος. Είναι μια ανυποχώρητη, αγωνιστική και μαχητική παρουσία που χρησιμοποιώντας τον επιστημονισμό του μα πάνω απ’ όλα τον χωρίς εκπτώσεις πατριωτισμό του αποτελεί την πολιτική προσωπικότητα που χρειάζεται και πιεστικά έχει ανάγκη τόσο το ΔΗΚΟ όσο και ο τόπος.

 

Ο «Καρογιανικός» Λακκοτρύπης και το μεγάλο δούλεμα

Ο εκλεκτός του κυρίου Μάριου Καρογιάν στην Κυβέρνηση Αναστασιάδη υπουργός ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης το έχουμε πει και άλλες φορές ότι μας ρίχνει κυριολεκτικά καυτή στάκτη στα μάτια. Ο εν λόγω κύριος έχει πετύχει να σταματήσουν όλες οι ενέργειες και μέχρι τώρα σχεδιασμοί αναφορικά με το φυσικό αέριο ώστε να κερδίσει χρόνο ο Νίκος Αναστασιάδης να κλείσει συνοπτικά το Κυπριακό στα πλαίσια ενός συνομοσποδιακού μορφώματος χειρότερο από το ρατσιστικό σχέδιο Ανάν.

Αυτή ήταν η δοθείσα εντολή από τα ξένα αφεντικά στα οποία είναι αλυσοδέσμιος ο Νίκος Αναστασιάδης ώστε η καταργηθείσα Κυπριακή Δημοκρατία να εκχωρήσει μέρος των αποκλειστικών κυριαρχικών της δικαιωμάτων στην ΑΟΖ στην Τουρκία μέσω του «μπουρδέλου (άλλως κερχανέ)» εκτρώματος που θα διαδεχθεί την Κυπριακή Δημοκρατία.

Ο κύριος Λακκοτρύπης αφού έχει φροντίσει να διαλύσει την ΚΡΕΤΥΚ και έχει αναγκάσει σε έξωση τον πατέρα του Κυπριακού φυσικού αερίου Σόλωνα Κασίνη καθώς και τον Χαράλαμπο Έλληνα ροκανίζει κυριολεκτικά το χρόνο χωρίς να κάνει εντελώς τίποτε άλλο εκτός από χοντρό και ακατάπαυστο δούλεμα. Μας κοροϊδεύει μέσω των δήθεν κρισίμων επαφών και συναντήσεων του ώστε να φθάσει το πλήρωμα του χρόνου για διαμοιρασμό του φυσικού μας πλούτου με την Τουρκία μέσω της οριστικής μας υποταγής που άρχισε με το χθεσινό ανακοινωθέν που αποτελεί την μεγαλύτερη υποχώρηση και μειοδοσία των εδώ και 40 χρόνια συνομιλιών.

Για όσους συστήνουν «αυτοσυγκράτηση…»

Κάποιοι φίλοι μας λένε να περιμένουμε να δούμε τι θα βγάλουν τάχατε οι συνομιλίες. Μα τι ειλικρινά να περιμένουμε να δούμε πραγματικά διερωτώμαι; Όπως λένε και χωριό μου «δεν βλέπουμε τη κουφή τζιαι γυρέυκουμε την κολοσυρμαθκιά της».

Τώρα μιλάμε για μια άλλη μειοδοτική υποχώρηση ολκής που ικανοποιεί τους εδώ και 40 χρόνια πάγιους Τουρκικούς στόχους και επιδιώξεις τις οποίες ο συνθλίψας τη λαϊκή εντολή πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέχει με το καλημέρα της διαδικασίας τους Τούρκους. Με τις άνευ προηγουμένου παραχωρήσεις και εκχωρήσεις Αναστασιάδη που ωχριούν μπροστά στα «δώρα» Χριστόφια παρέχεται στους Τούρκους ξεχωριστή ιθαγένεια και κυριαρχία καθώς και το κατάλοιπο εξουσίας χωρίς καν να καταγραφούν οι αρμοδιότητες του κεντρικού κράτους και των δύο εθνοτικής μορφής κρατιδίων.

Πάμε για απευθείας νομιμοποίηση της διχοτόμησης δια της οριστικής διάλυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας που ήταν ο ανεπιτυχής πολιτικός στόχος της εισβολής. Νομίζω δεν υπάρχουν πλέον αναστολές και διλλήματα γιατί ο Αναστασιάδης είναι αδίστακτος και άκρως επικίνδυνος. Παλλαϊκές κινητοποιήσεις τώρα να φράξουμε το δρόμο στη κατάλυση της Κύπρου ως κράτους και της νομιμοποίησης και εξαγνισμού της εδώ και 40 Τουρκικής κατοχής.

 

Η δήθεν «αυτοσυγκράτηση δεν είναι τίποτε άλλο από αποκοίμιση για οριστική άλωση και κατάληψη…»