Οριμαγδός διαρροής "πληροφοριών" και παραπληροφόρησης συνεχίζεται στοχευμένα… 

Ενισχυμένο κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής ετοιμάζει πλέον βαλίτσα για την Κύπρο μετά τη νέα κατάθεση-βόμβα ενός εκ των δραστών του πενταπλού φονικού στην Αγία Νάπα, του Αναστάσιου Τσεχιλίδη, ο οποίος «έδειξε» τον συνεργό του (επίσης καταδικασθέντα για το πενταπλό φονικό) Δημήτρη Μαμαλικόπουλο ως τον εκτελεστή του Σωκράτη Γκιόλια.  Τη δολοφονία του δημοσιογράφου-μπλόγκερ τον Ιούλιο του 2010 στην Ηλιούπολη είχε αναλάβει με προκήρυξή της η Σέχτα Επαναστατών, εμφανίζοντας τότε σε συνημμένη φωτογραφία τον οπλισμό, σήμα κατατεθέν της οργάνωσης.

Ανάμεσα στα καλάσνικοφ, το τοκάρεφ, το υποπολυβόλο σκόρπιον, το ζάσταβα και τα υπόλοιπα όπλα, περίοπτη θέση στη φωτογραφία κατείχαν πέντε ημιαυτόματα πιστόλια glock, που αποκτούν πλέον περισσότερο ενδιαφέρον για τους αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής. Και αυτό γιατί τόσο το φονικό στην Αγία Νάπα (με θύματα πέντε φρουρούς γνωστού επιχειρηματία) όσο και η δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια είχαν γίνει με αυτού του τύπου τα πιστόλια.

Δράστες

Παράλληλα, φαίνεται να προκύπτει ταύτιση της εκτελεστικής δεινότητας των δραστών, που σε λίγα δευτερόλεπτα σκότωσαν πέντε πάνοπλους και εκπαιδευμένους φρουρούς, όπως και τον άτυχο Σωκράτη Γκιόλια. Πάντως, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές οι συγκεκριμένες παρατηρήσεις δεν είναι αρκετές για να «δέσουν» τις δύο υποθέσεις και να αποκαλύψουν, πιθανώς, το «πρόσωπο» της Σέχτας, ωστόσο ανοίγουν προοπτικές που θα εξετάσουν τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής, τα οποία θα επισκεφθούν τις προσεχείς ημέρες την Κύπρο, για να μιλήσουν με τον καταδικασμένο σε ισόβια για το πενταπλό φονικό.

Υπενθυμίζεται ότι το εν λόγω πρόσωπο, που η ΕΛ.ΑΣ. συνδέει με ευρύτερους κύκλους της εγχώριας τρομοκρατίας, προ της ανακοίνωσης της δικαστικής απόφασης είχε εκδηλώσει την πρόθεση να αποκαλύψει στοιχεία για γιάφκες με οπλισμό στην Αθήνα. Σύνδεσμος της Αντιτρομοκρατικής ενημερώθηκε τότε για όσα υποστήριξε στους Κύπριους αξιωματικούς, τα οποία αντιμετωπίστηκαν με ιδιαίτερη επιφυλακτικότητα και από απόσταση. Στη συνέχεια, μάλιστα, αποδείχθηκε ότι χώρος στην Αθήνα, που τους υπέδειξε ως γιάφκα, δεν βρέθηκε ποτέ.


Τον γρίφο για τις ελληνικές Αρχές περιπλέκουν περαιτέρω στοιχεία που, σύμφωνα με την κυπριακή εφημερίδα «Πολίτης», έδωσε ο Τσεχιλίδης, καθώς φέρεται ότι μίλησε για επαφές του Μαμαλικόπουλου και με άλλους καταζητούμενους, όπως ο Νίκος Μαζιώτης και ένας «Γιώργος από τη Ρώμη». Στην ίδια κατάθεση, που εξετάζεται με προσοχή από τις Αρχές, εμπλέκει τον συνεργό του και σε ακόμη ένα φονικό στην Κρήτη.

Κώστας Καντούνης-δημοκρατία

Εν τω μεταξύ σε δημοσίευμα από το Πρώτο Θέμα αναφέρονται τα εξής:

Νέες έρευνες για την δολοφονία Γκιόλια αρχίζουν απο την Κύπρο

Ο 41χρονος ισοβίτης Αναστάσιος Τσεχιλίδης ισχυρίζεται ότι ο συγκατηγορούμενός του, Δημήτρης Μαμαλικόπουλος, ήταν μέλος της Σέχτας Επαναστατών και ένας από τους εκτελεστές του δημοσιογράφου

Ανοίγει και πάλι ο φάκελος της δολοφονίας του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια, μετά τις αποκαλύψεις του καταδικασμένου για το πενταπλό φονικό στην Αγία Νάπα, Αναστάσιου Τσεχιλίδη.

Μιλώντας μέσα από τις φυλακές της Λάρνακας στους Κύπριους αστυνομικούς, υποστηρίζει ότι ο συγκατηγορούμενός του, Δημήτρης Μαμαλικόπουλος, του αποκάλυψε ότι ήταν μέλος της Σέχτας Επαναστατών. Προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα, ο 41χρονος ισοβίτης είπε ότι ο Μαμαλικόπουλος είναι ένας από τους εκτελεστές του δημοσιογράφου.

Οι αποκαλύψεις του Τσελιχίδη δεν σταμάτησαν εκεί, αφού φέρεται να έδωσε διευθύνσεις με διαμερίσματα-γιάφκες, ενώ έκανε λόγο για μια ακόμη δολοφονία, στην Κρήτη, την οποία οι Αρχές είχαν αποδώσει σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών ανθρώπων της νύχτας.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Τσεχιλίδης μίλησε ακόμη και για επαφές που είχε ο Μαμαλικόπουλος με τον Νίκο Μαζιώτη, όμως όλα αυτά τα στοιχεία κάνουν τους Έλληνες αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής να είναι επιφυλακτικοί, καθώς μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να στοιχειοθετείται εμπλοκή Μαμαλικόπουλου σε αυτές τις υποθέσεις.

Ο Δημήτρης Μαμαλικόπουλος είναι ένας γνωστός αντιεξουσιαστής και οι πληροφορίες τον θέλουν να έχει χοντρές άκρες στις ένοπλεςς ομάδες των Αθηνών και κυρίως στη Σέχτα Επαναστατών.

Όμως, όταν κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής μετέβη στην Κύπρο, λίγες ημέρες μετά τη δολοφονία των μελών της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο και συνομίλησαν με τον Μαμαλικόπουλο, ο ίδιος κράτησε αρνητική στάση. Παρά τις προσπάθειες των Ελλήνων αστυνομικών να τον πείσουν να ανοίξει το στόμα του, για να ελαφρύνει τη θέση του, δεν είπε το παραμικρό.

Ο Μαμαλικόπουλος και ο Τσεχιλίδης καταδικάστηκαν σε πέντε φορές ισόβια για το πενταπλό φονικό τον Ιούνιο του 2012 στην Αγία Νάπα, τριών Κυπρίων και δύο Ρουμάνων, οι οποίοι ήταν σωματοφύλακες Κύπριου επιχειρηματία.

Την εντολή για την εκτέλεση είχε δώσει αντίπαλος του επιχειρηματία, που είχε άκρες στην Ελλάδα με Έλληνα ποινικό και οι Έλληνες αντιεξουσιαστές πήγαν στην Κύπρο, για να εκτελέσουν το συμβόλαιο θανάτου.