Τι  έλεγε το απόρρητο δελτίο της ΕΥΠ λίγο πριν την εισβολή της Ρωσίας στην Οσετία(Γεωργία); 

Οι ελληνικές μυστικές υπηρεσίες (ΕΥΠ) ήδη από πολύ νωρίς όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ , πάντα στο πλαίσιο της μεγάλης δημοσιογραφικής έρευνας για όσα συμβαίνουν  στην ΕΥΠ, είχαν εντοπίσει την περίεργη, θολή  όσο και σκοτεινή, σε ορισμένες δε των περιπτώσεων όπως η συνέχεια θα καταδείξει, και αντεθνική δράση του συμβούλου του Γιώργου Παπανδρέου κυρίου Αλέξανδρου Ρόντου. 

Σύμφωνα λοιπόν με αξιόπιστη «πηγή» που συνομιλούσε μαζί της ανώτατος κρατικός υπάλληλος της ΕΥΠ   σε δελτίο ενημέρωσης της ΕΥΠ που είχε σταλεί εγκαίρως στο γραφείο του τότε Έλληνα  πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή και πολύ πριν ξεσπάσει η κρίση μεταξύ Γεωργίας και Ρωσίας, και Ρωσίας Δύσης(Αμερικής Ευρώπης)  περιγράφονταν αναλυτικά οι ενέργειες του μυστηριώδη Alex Rondos.

Συγκεκριμένα οι «πηγή» της ΕΥΠ  τότε, ανέφερε ότι οι Alex Rondosκαι Χάρης Καραντζάς, που τότε είχαν συμβόλαιο με την κυβέρνηση της  Γεωργίας και προσωπικά ο ίδιος ο κ. Ρόντος,   ως σύμβουλος του Γεωργιανού προέδρου Σακασβίλη, είχε εισηγηθεί την οριστική ρήξη με την Ρωσία και ως αντάλλαγμα η Γεωργία θα είχε την υποστήριξη της Αμερικής και του ΝΑΤΟ.

Ο Σακασβίλη ακολούθησε  τις εισηγήσεις του Ρόντου με τα γνωστά αποτελέσματα. Την εισβολή της  Ρωσίας τότε στην Γεωργία το 2008.  Και κάτι ακόμα. Το απόρρητο  δελτίο ενημέρωσης  της ΕΥΠ γα την δράση των Ρόντου και καραντζά είχε σταλεί στο γραφείο του Έλληνα Πρωθυπουργού  δυο μήνες πριν την εισβολή της Ρωσίας στην Γεωργία.  Υπενθυμίζεται ότι την περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από την Ν.Δ. και τον Κώστα Καραμανλή η Ελλάδα είχε αναπτύξει ιδιαίτερα καλές, στρατηγικής σημασίας για την Ελλάδα και τα  εθνικά συμφέροντα της,  σχέσεις με την Ρωσία με τα γνωστά αποτελέσματα… Σχέδιο Πυθία και ανατροπή του Κώστα Καραμανλή… Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση ΠΥΘΙΑ εξετάζεται από τον 3ο ειδικό ανακριτή Δημήτρη Φούκα και τα μέχρι στιγμής  «ευρήματα»  είναι  όντως συγκλονιστικά…  

Λεπτομέρεια. Αξίζει να τονιστεί και έχει την δική του αξία στην παρούσα φάση που είναι σε δικαστική διερεύνηση και εξέλιξη αφενός, οι υποθέσεις που αφορούν  ανώτερους και ανώτατους υπαλλήλους (της ΕΥΠ) αλλά και εταιρίες που συνεργάστηκαν με την ΕΥΠ αυτή την περίοδο, και αφετέρου η  δημοσιογραφική και δικαστική έρευνα για τον  κύριο Αλέξανδρο Ρόντο και τους συνεργάτες του, το σχετικό δελτίο ενημέρωσης για την δράση του AlexRontos, υπέγραφε ο ίδιος ο τότε διευθυντής κατασκοπίας της ΕΥΠ  Κ.Α.  οποίος βρίσκονταν σε στενή επαφή και συνεργασία με αξιόπιστη  πηγή του…

Ο συγκεκριμένος ανώτατος υπάλληλος της ΕΥΠ Κ.Α.  ο οποίος επί θητείας  του πρέσβη κυρίου Ιωάννου Κοραντή και κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας (Κ. Καραμανλή) είχε καταφέρει να φέρει εργασιακή ειρήνη  στο εσωτερικό της πολύπαθης κρατικής  υπηρεσίας μετριάζοντας τα κομματικά μίση και πάθη,  βάζοντας σε υποδεέστερη προτεραιότητα  το κομματικό (ΠΑΣΟΚικο) συμφέρον και προτάσσοντας την αναβάθμιση των επί μέρους υπηρεσιών της ΕΥΠ.  Μάλιστα ήταν ο άνθρωπος που ήρθε σε ευθεία κόντρα και ρήξη με τους ανθρώπους του Γιώργου Παπανδρέου μέσα στην ΕΥΠ  Μιχάλη Καρχιμάκη- Μιχάλη Χρυσοχοϊδη(υπουργός τότε της κυβ. Γ.Α.Π)  Κων. Μπίκα  και Φ.Π υποδιοικητή επί θητείας Κ. Μπίκα.

 Η  άγρια κόντρα αυτή του Κ.Α με το «σύστημα» και τους ανθρώπους του Γ. Παπανδρέου είχε ως αποτέλεσμα με την ανάληψη της εξουσίας της διακυβέρνησης της χώρας τον Οκτώβριο του  2009 από το ΠΑΣΟΚ να αρχίσουν οι σκληρές και αδικαιολόγητες πρωτοφανείς για τα δεδομένα της κρατικής υπηρεσίας   πολιτικές διώξεις –όπως θα αποδείξουμε με σχετικό αποκαλυπτικό ρεπορτάζ-  για όσους συνδικαλιστές πρόσκεινταν  στο ΠΑΣΟΚ και  απλά αρνήθηκαν την περίοδο     διακυβέρνησης της Ελλάδος από την ΝΔ να μην  κάνουν κομματικό σαμποτάζ  και στο όνομα της προώθησης των αιτημάτων των εργαζομένων αφενός επέλεξαν  να διαχωρίσουν τα συνδικαλιστικά αιτήματα και αφετέρου να διαχωρίσουν το κομματικό συμφέρον(κατά 90% ΠΑΣΟΚ) από το συμφέρον της κρατικής υπηρεσίας επιλέγοντας να συνεργαστούν με τον εκάστοτε διοικητή και εν προκειμένω με τον  Ιωάννη  Κοραντή κατ επέκταση και τον εκάστοτε  υπουργό ( Β. Πολύδωρα  και Π. Παυλόπουλο ) και Υφ/Υπουργό (Μαρκογιαννάκη).  Συνεργασία που όπως εκ των υστέρων φάνηκε αναβάθμισε σε επί μέρους ζητήματα και έφερε επιτυχίες με εθνικές προεκτάσεις  στον επιχειρησιακό τομέα της ΕΥΠ.  Επιτυχίες που η ομάδα Χρυσοχοϊδη Καρχιμάκη με την  διοίκηση  Κ. Μπίκα – Φ.Π  φαίνεται να μετέτρεψαν σε εθνικές τραγωδίες σύμφωνα με την κατάθεση του πρέσβη Ιωάννη Κοραντή.  

 Το συγκεκριμένο αυτό  δελτίο που περιέγραφε την δράση των κ. Ρόντου και Χάρη Καραντζά  βρίσκεται, μεταξύ πολλών  άλλων επίσης κρίσιμης εθνικής σημασίας εγγράφων ,  μέσα στα  υπηρεσιακά έγγραφα που κατασχέθηκαν μετά από εισβολή των ελληνικών  αρχών  στο υπηρεσιακό  γραφείο,  του μέχρι πρότινος διευθυντή κατασκοπίας της ΕΥΠ,  Κ. Α. η δίκη του οποίου συνεχίζεται την Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου ‘14 στην σχολή Ευελπίδων. 

Η εντολή για την πολιτική και εν συνεχεία ποινική δίωξη  του Κ. Α. δόθηκε από τον τότε Διοικητή Κωνσταντίνο Μπίκα μετά από σχετική πολιτική κάλυψη  του αρμόδιου τότε  υπουργού κ.  Μιχάλη Χρυσοχοϊδη. Άνθρωποι με τους οποίους ο Κ. Α. φαίνεται να ήρθε σε σφοδρή και άγρια  σύγκρουση. Σύγκρουση που έχει οδηγήσει σε μια σειρά δικαστικές διενέξεις.     

Υπενθυμίζεται  ότι η πολιτική δίωξη του Κ.Α.( και άλλων υπαλλήλων της ΕΥΠ)  άρχισε επί θητείας του του κ. Κωνσταντίνου Μπίκα(προσωπική επιλογή του ΓΑΠ μετά από αίτημα Κάρολου Παπούλια)  με υποδιοικητή τον Φ. Π. Πρόσωπα  με τους οποίους ο Κ. Α., κατά την περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από την ΝΔ(επί Καραμανλή), αν και ο ίδιος σκληροπυρηνικός  ΠΑΣΟΚος , εν τούτοις επειδή φαίνεται να  διαφώνησε με τις πρακτικές και τις μεθόδους  της  ομάδας  Μιχάλη Χρυσοχοϊδη,  Μιχάλη Καρχιμάκη- Κωνσταντίνου Μπίκα(διοικητής της ΕΥΠ επί Γ.Α.Π)   και Φ.Π ( τότε υποδιοικητής)  με το που ανέλαβε την εξουσία  το 2009 ο Γιώργος Παπανδρέου αμέσως άρχισαν οι πολιτικές διώξεις.

Διώξεις που εν συνεχεία μετατράπηκαν και σε ποινικές διώξεις για όσους αρνήθηκαν να  υποταχτούν στο κομματικό συμφέρον του ΠΑΣΟΚ. Διώξεις που συνεχίζονται ακόμα και μέχρι σήμερα με την βοήθεια συνδρομή και στήριξη δημοσιογράφων όπως ο Κώστας Βαξεβάνης …  {Α.Σ}

Περισσότερα για τον κύριο AlexRontoδιαβάστε παρακάτω

http://greekamericannewsagency.com/2010-01-19-17-50-12/2010-02-21-15-39-14/2010-02-23-19-23-58/11611–alex-rondos-qq-

 

http://greekamericannewsagency.com/2010-01-19-17-50-12/2010-01-19-17-53-39/9615–qq—–

 

http://greekamericannewsagency.com/2010-01-19-17-52-24/2010-02-21-15-40-32/8153-gregory-maniatis-qq-hilton