Ο Τσίπρας έβαψε γκρίζα τη Θράκη και έθεσε έμμεσα θέμα συγκυριαρχίας με την Άγκυρα- Πρόθυμοι τρομολάγνοι συστημικοί κονδυλοφόροι, έτρεξαν να δικαιολογήσουν τουρκική εισβολή στη Θράκη-Επικίνδυνοι δημοσιογράφοι παίζουν αισχρά παιχνίδια με τη Θράκη και τα εθνικά θέματα, για να κάνουν "πόλεμο" στον… Πούτιν!

Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ

 
Η πολιτική δεν κρίνεται από την θεωρία, αλλά από την εφαρμογή της, δηλαδή από τις πράξεις και όχι από τα –συνήθη- «κούφια λόγια». Άλλες, πάλι, φορές, κρίνεται από τις παραλείψεις της ή από την απαθή της στάση σε «φαινόμενα» στα οποία απαιτείται η άμεση και χωρίς υπαινιγμούς ή «ομιχλώδη» σημεία τοποθέτησή της.
 
Εφόσον, δε, η πολιτική εκφράζεται από πρόσωπα, τους πολιτικούς, αυτοί φέρουν το βαρύ φορτίο ευθύνης στην σαφή τοποθέτησή τους σε οτιδήποτε προκύψει ή σε οτιδήποτε απαιτείται να αντιμετωπισθεί. Όμως, η πολιτική μοιάζει περισσότερο με αρχαίο μαντείο, αφού οι κατ’ επάγγελμα ασχολούμενοι με αυτήν, προτιμούν τις ασαφείς προσεγγίσεις λόγω είτε του επικείμενου πολιτικού κόστους (βλ. κάλπεις), είτε λόγω της απώλειας στήριξης από τους «χορηγούς» (βλ. οικονομικοί παράγοντες, αλλά και εξωτερικές συμφωνίες και παρεμβάσεις).
 
Τώρα που κατακάθισε η σκόνη από την επεισοδιακή επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Ελληνική Θράκη, από όπου ξεκίνησε τον προεκλογικό αγώνα του ΣΥΡΙΖΑ για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, αλλά και για τις ευρωεκλογές, μπορούμε με περισσότερη ψυχραιμία να προσεγγίσουμε τα όσα έγιναν ή δεν έγιναν, αλλά και τα όσα κάποιοι επιμένουν –για τους δικούς τους λόγους- να προωθούν για την Θράκη, ανεβάζοντας κατακόρυφα το κλίμα της τρομολαγνείας, εισάγοντας καινά δαιμόνια και δυναμιτίζοντας εκ των ου άνευ μία φύση και θέση απολύτως ευαίσθητη εθνικά περιοχή της Ελλάδας.
 
Ξεκαθαρίζοντας, αρχικά με τον Αλέξη Τσίπρα, θα πρέπει να τονιστεί πως τα όσα συνέβησαν πριν την επίσκεψή του στη Θράκη (δημοσιοποίηση προεκλογικών αφισών με υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ στην τουρκική γλώσσα), ξεπερνούν ακόμη και την έννοια της αισχρότητας, αφού εισήγαγαν –επισημοποιώντας μάλιστα- την άποψη της άτυπης συγκυριαρχίας Ελλάδας και Τουρκίας στην Θράκη. Μία άποψη, που δεν αποκαθήλωσε η επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, αντίθετα δε, την τόνωσε περισσότερο, αφού η επιλεκτική του επίσκεψη στον Εχίνο (ορεινό χωριό στο ν. Ξάνθης, το οποίο αποτελεί θύλακα του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής και «επιχειρησιακή βάση» αναπτυσσόμενων δράσεων των τουρκοφρόνων στην περιοχή) επιβεβαίωσε την ιδιαίτερη σχέση που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ με τους τουρκόφρονες και όχι με απλά τους μουσουλμάνους που κατοικούν στην περιοχή). Ο κ. Τσίπρας, περιστοιχισμένος από τουρκόφρονες δεν ξέχασε να υποσχεθεί θέση ευρωβουλευτή, αλλά και θέση αντιπεριφερειάρχη ειδικού ρόλου, στους τουρκόφρονες και στους (ημι)επίσημους εκπροσώπους του τουρκικού προξενείου.
 
Στην επίσημη ομιλία του στην Κομοτηνή απέφυγε να θίξει το θέμα των τουρκόγλωσσων αφισών που είχαν ήδη ξεσηκώσει το πανελλήνιο, αποδεχόμενος επί της ουσίας τα όσα καταμαρτυρήθηκαν για την ιδεοληπτική (και όχι μόνο) προσέγγιση του ΣΥΡΙΖΑ στα όσα διεκδικεί η τουρκική εξωτερική πολιτική μέσω του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής και των εκλεκτών του (ψευτομουφτήδες, μουσουλμάνοι βουλευτές) για την Ελληνική Θράκη. Τέλος, αξίζει να τονιστεί ότι μέχρι και σήμερα δεν έχει υπάρξει καμία απολύτως ανακοίνωση (τοπικά σε Ξάνθη ή Κομοτηνή ή και επίσημη από τα γραφεία του κόμματος στην Κουμουνδούρου) η οποία να καταδικάζει ή να επαινεί τις τουρκόγλωσσες αφίσες του ΣΥΡΙΖΑ που εμφανίσθηκαν στην Ελληνική Θράκη.
 
Εν ολίγοις, ο Αλέξης Τσίπρας γκριζάρισε την Ελληνική Θράκη και αναγνώρισε ατύπως την συγκυριαρχία της Τουρκίας στην περιοχή. Υπό φυσιολογικές συνθήκες -και εάν λειτουργούσε υπέρ των ελληνικών συμφερόντων η συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου- έπρεπε να απευθυνθεί ερώτηση από την πλευρά της κυβέρνησης προς τον Αλέξη Τσίπρα, η οποία θα τον καλούσε να ξεκαθαρίσει δημοσίως (μέσα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο) την θέση του ιδίου αλλά και του κόμματός του, ως προς τα όσα απέφυγε να θίξει στην Ελληνική Θράκη, κατά την επίσκεψή του. Και, αναλόγως της απάντησής του, να γινόταν άμεση ψήφιση για παραπομπή του Αλέξη Τσίπρα στην Δικαιοσύνη (απώλεια βουλευτικής ασυλίας) με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας, ενώ θα κηρυσσόταν το κόμμα του ως «εγκληματική οργάνωση» που δρα (και συνεργάζεται με ξένες χώρες και υπηρεσίες) κατά των εθνικών συμφερόντων. Αυτό δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής και ούτε προβλέπεται να συμβεί, αφού και η συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου αντιμετωπίζει σοβαρά την πιθανότητα να βρεθεί αντιμέτωπη με τις ίδιες κατηγορίες (είτε κατά την διάρκεια είτε μετά την απομάκρυνσή της από την εξουσία).
 
Δεν ήταν, όμως, μόνο ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος ατιμώρητα (από το Κοινοβούλιο και από την Δικαιοσύνη) κατόρθωσε να θέσει άτυπα θέμα παρουσίας τουρκικού, δηλαδή εθνικού πληθυσμού (και όχι μουσουλμανικού όπως σαφέστατα ορίζεται από τη Συνθήκη της Λωζάννης, παραβιάζοντας έτσι εκ μέρους της Ελλάδας το προπύργιο των ελληνικών θέσεων έναντι των τουρκικών αλυτρωτικών απαιτήσεων), ικανοποιώντας στον μέγιστο βαθμό τους τουρκικούς σχεδιασμούς για κατάργηση της συνθήκης της Λωζάνης, όπως για πρώτη φορά παρουσιάστηκαν μέσα από το προ μερικών μηνών συνέδριο του ΕΛΙΑΜΕΠ που έγινε στην Κομοτηνή.
 
Οι πρόθυμοι να «παίξουν» με την Ελληνικότητα της Θράκης, αίφνης έγιναν πολύ περισσότεροι από όσο θα περίμενε κανείς, μερίδα εκ των οποίων μάλιστα βρίσκεται στην «πατριωτική» πλευρά της συγκυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου. Και αυτοί οι «πρόθυμοι» (που λειτούργησαν μέσα στα πλαίσια κατασίγασης των φιλορωσικών αισθημάτων του ελληνικού πληθυσμού) δίχως ντροπή και αποδεικνύοντας πως η γραφίδα τους άγεται και φέρεται μεταξύ των κομματικών συμφερόντων και των συμφερόντων «συμμάχων» κρατών, αλλά επ’ ουδενί δεν εξυπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα της χώρας, έτρεξαν να σπείρουν τον τρόμο, για να ενισχύσουν συμφέροντα που καμία σχέση δεν έχουν με την Ελλάδα.
Έτσι, δεν δίστασαν να θέσουν θέμα κινδύνου για την Ελληνική Θράκη, μετά τα όσα συνέβησαν στην Ουκρανία και την «εισβολή» της Ρωσίας στην Κριμαία (μία καθαρά ρωσική περιοχή που «χαρίστηκε» από τη Ρωσία στην Ουκρανία), αλλά και με την τουρκική εισβολή στην Κύπρο…!
Φυσικά, οι τρομολάγνοι προβοκάτορες, ξέχασαν να αναφέρουν πως στην Ουκρανία υπήρξε επιδοτούμενο (με 5 δις. δολάρια) από τη Δύση πραξικόπημα και πως ναζιστές δολοφονώντας πολίτες αναρριχήθηκαν στην εξουσία και απειλούσαν με κατοχή ρωσικών στρατιωτικών εγκαταστάσεων και επικίνδυνων οπλικών συστημάτων.
Οι ίδιοι τρομολάγνοι ξέχασαν να αναφέρουν πως η Τουρκία εισέβαλε σε μία αυτοκυρίαρχη και ανεξάρτητη χώρα μετά από αισχρή προδοσία της χούντας Ιωαννίδη και Κύπριων που συνεργάστηκαν με ξένες χώρες, εξυπηρετώντας συμφέροντα αντίθετα από αυτά της Κύπρου.
Και αυτοί οι ποταποί προβοκάτορες, τόλμησαν να αφήσουν αιχμές για πιθανή τουρκική επέμβαση (ή παρέμβαση) στην Ελληνική Θράκη, την οποία δεν θα μπορούμε να αντικρούσουμε εάν αποδεχθούμε την ρωσική «εισβολή» στην Κριμαία!!!
 
Ξέχασαν οι πρόθυμοι ρυπο-γραφιάδες να αναφερθούν στα περαιτέρω των τρομολαγνικών σκέψεων και συσχετισμών τους.

Ξέχασαν να αναφερθούν πως είναι αδύνατη η τουρκική εισβολή στην Θράκη, επειδή υπάρχει ένα απόρθητο φρούριο στον Έβρο κι επειδή υπάρχει ένα ολόκληρο Σώμα Στρατού, που έχει αναλάβει την άμυνα ολόκληρης της περιοχής.

Ξέχασαν να αναφερθούν, επίσης, οι κονδυλοφόροι αυτοί, πως στην Θράκη υπάρχουν κρατικές υπηρεσίες, επιφορτισμένες με την ασφάλεια των πολιτών της και τελούν άριστα το καθήκον τους, αν και βάλλονται είτε με στέρηση κονδυλίων είτε με στέρηση προσωπικού, είτε και με στέρηση επαρκούς πολιτικής βούλησης από τους κυβερνώντες των Αθηνών.

Ξέχασαν αυτοί οι πρόθυμοι εξυπηρετητές του τουρκικού αλυτρωτισμού να αναφέρουν το κοινό σημείο μεταξύ Ουκρανίας και Κύπρου, δηλαδή την προδοσία που υπήρξε και την συνεργασία των προδοτών με ξένες χώρες.

Μήπως υπονοούν μέσα από τα βοθρολύματά τους, οι συγκεκριμένοι εραστές του τρόμου, πως επίκειται κάποια προδοσία από πολιτικούς εις βάρος της Θράκης;

Μήπως γνωρίζουν κάτι περισσότεροι, αυτοί οι «ειδήμονες», που αρέσκονται να απλώνουν τον τρόμο για να επιβάλουν την σιωπή ή την συναίνεση με μία κυβέρνηση που τα γραφόμενά τους καταδεικνύει ως ύποπτη τέλεσης εσχάτης προδοσίας;

Μήπως, άραγε, γνωρίζουν την ακριβή δράση παρακρατικών ομάδων τουρκοφρόνων που σχεδιάζουν την δημιουργία εκτρόπων στην Θράκη, προκειμένου να τεθεί θέμα ασφάλειάς τους και προστασίας τους από την Τουρκία; Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, γιατί δεν έχουν ενημερώσει τις ειδικές κρατικές υπηρεσίες έτσι ώστε να υπάρξει η κατάλληλη μέριμνα προς αποφυγή εκτελέσεως ενός τέτοιου σχεδίου εις βάρος της Ελλάδας και φυσικά του Ελληνισμού;

Ευτυχώς, οι προβοκάτορες τρομολάγνοι, δεν έχουν ιδέα για το τι πραγματικά συμβαίνει στη Θράκη. Ευτυχώς, είναι κονδυλοφόροι της σειράς, μέτριας εγκεφαλικής λειτουργίας και αδύναμοι στο να ορθώσουν ένα έστω πειστικό επιχείρημα για τα όσα ισχυρίζονται εικοτολογώντας για την Θράκη, υπέρ συγκεκριμένων πολιτικών σκοπιμοτήτων, αν και αυτή τους ακριβώς η άγνοια είναι που μετατρέπει τα βοθρολύματά τους σε όπλα της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής.
 
Γιατί δεν έχει επέμβει ένας εισαγγελέας μέχρι σήμερα, για να τους καλέσει και να του δώσουν περαιτέρω εξηγήσεις για τα γραφόμενά τους; Ή, μήπως, λόγω της πολιτικής τους τοποθέτησης οι συγκεκριμένοι «κύριοι» είναι υπεράνω του νόμου απολαμβάνοντας μία άτυπη ασυλία και έχουν το δικαίωμα να κινδυνολογούν ακατάσχετα προκειμένου να ικανοποιήσουν τις ανάγκες (ποσοτικές και ποιοτικές) εκείνες που επιθυμούν την τρομοκράτηση των πολιτών και την εκ μέρους του λαού καταναγκαστική αποδοχή των εκτελεστών ως… διασωστών;
 
Επειδή είναι προφανές πως οι προβοκάτορες τρομολάγνοι "διαμορφωτές κοινής γνώμης" δεν έχουν ιδέα ούτε για την ικανότητα άμυνας της Θράκης, ούτε για την το υψηλό επίπεδο της προσφερόμενης ασφάλειας που εγγυώνται ειδικές κρατικές υπηρεσίες, αλλά και επιπλέον, δεν έχουν ιδέα πως οι πολίτες της Θράκης γνωρίζουν πολύ καλύτερα από τους ίδιους την ευαισθησία της περιοχής και τα παιχνίδια που παίζονται τόσο από την Τουρκία (και τα όργανά της στην Ελλάδα), όσο και από την Αθήνα με τους πολιτικούς ή και τα δημοσιογραφικά παπαγαλοειδή τους, και ως εκ τούτου ούτε επηρεάζονται από την άγνοια αλλά ούτε και από την εκάστοτε πολιτική ή άλλη σκοπιμότητα υποκρύπτεται από δημοσιεύματα (που δεν απέχουν στο ελάχιστο από το να χαρακτηριστούν ως βοθρολύματα).
 
Καλό θα είναι, όμως, όσοι τολμούν να ασχολούνται με περιοχές όπως η Ελληνική Θράκη, δηλαδή άκρως ευαίσθητες εθνικά, να είναι τόσο προσεκτικοί όσο θα ήταν εάν έγραφαν και δημοσιοποιούσαν θέματα που αφορούν τους ίδιους… Ειδάλλως, κινδυνεύουν -ακόμη και εάν έχουν τις καλύτερες των προθέσεων- να δημιουργήσουν προβλήματα παρά να συντελέσουν στην αντιμετώπιση των ήδη υπαρχόντων. Όταν δε, παρεμβάλλονται οποιεσδήποτε κομματικές ή γενικά πολιτικές και οικονομικές σκοπιμότητες, τότε είναι περισσότερο από δεδομένο πως η "παρεμβολή" θα έχει καταστρεπτικές συνέπειες για τη Θράκη, αφού είναι δεδομένο και γνωστό τοις πάσι, πως στην κορυφή του ενδιαφέροντος των κομμάτων βρίσκεται το κομματικό και όχι το εθνικό κέρδος… Τουλάχιστον αυτό έχει αποδειχθεί δυστυχώς κατ' επανάληψη μέχρι σήμερα.
 
Επιτέλους, αρκετοί "ειδικοί" (πολιτικοί με τις κατά τόπους ορτινάντσες τους, αλλά και δημοσιογραφούντες) ασχολήθηκαν με την Ελληνική Θράκη, μέχρι σήμερα, και μέσα από τις παρεμβάσεις τους, τις παραλείψεις τους ή ακόμη και την σιωπή τους κατόρθωσαν να κρατήσουν μακριά από την αλήθεια τον ελληνικό λαό για τα όσα πραγματικά συμβαίνουν σε αυτήν ελληνική ακριτική περιοχή. Αρκετή ζημιά προκάλεσαν με τη σιωπή τους οι πρωτοκλασάτοι των ΜΜΕ. Ας μην χειροτερεύουν την ήδη κάκιστη κατάσταση οι επίδοξοι αναπληρωτές τους, με την "κατάθεση" απόψεων που θα έπρεπε να επισύρουν αυστηρότατες ποινικές διώξεις για πιθανή συμμετοχή σε δράσεις κατά της ασφάλειας της χώρας… 
Εκτός και εάν όλα όσα τόσο επιτηδευμένα γράφτηκαν από τους κυβερνητικούς μηχανισμούς προπαγάνδας, αφορούσαν την προετοιμασία του πληθυσμού για πολύ "ειδικές" εξελίξεις…