Του Σάκη Σερέτη

Με μικρά πηδηματάκια …απομακρύνονται σιγά-σιγά κάποιοι πρώην φίλοι και συνεργάτες του γενικού γραμματέα της Ομοσπονδίας και στην γαλάζια αποβάθρα επιλογής στελεχών που προορίζονται για μια θέση αχυράνθρωπου στο νέο διοικητικό συμβούλιο της “κραταιάς”, ο αριθμός των “προθύμων”, δείχνει να έχει μειωθεί αισθητά μετά τις πρόσφατες αποκαλύψεις για κακοδιαχείριση των οικονομικών πόρων της Ομοσπονδίας, οι οποίες περιγράφονται επίσης και στην μήνυση που υπεβλήθη πρόσφατα εναντίον του οργανισμού από τον κ. Χρήστο Μαστροκυριάκο.

Η αποτυχημένη επικοινωνιακή διαχείριση της πρόσφατης δικαστικής εμπλοκής της Ομοσπονδίας από τον “Δημοκρατικότερο” –έτσι αυτοαποκαλείτε -μέχρι σήμερα πρόεδρο της Ηλία Τσεκερίδη ,αλλά και η υποτονική κατά γενική ομολογία υπεράσπιση των συμφερόντων της, έχει αρχίσει να προκαλεί τριγμούς στο “ιερατείο” της οργάνωσης , με αποτέλεσμα κορυφαία στελέχη της , να ετοιμάζονται να αποστασιοποιηθούν προκειμένου να διαφυλάξουν το κύρος και την αξιοπρέπεια τους.

Ωστόσο, η περιρρέουσα ψυχροπολεμική ατμόσφαιρα που καλλιεργείται έντεχνα από τους “συνήθης ύποπτους” αξιωματούχους της Ομοσπονδίας και οι αυθαίρετες αποφάσεις επιλογής “συνεργατών” που προέρχονται από τον ακροδεξιό χώρο των υμνητών της χούντας , επιβεβαιώνει το χάσμα που έχει αρχίσει πλέον να διαφαίνεται, ενώ το προεξάρχον πλέον θέμα συζήτησης που κυριαρχεί στους ομογενειακούς κύκλους, επικεντρώνεται στο ερώτημα , ποιός επιτέλους κυβερνάει την Ομοσπονδία ;

Ποιός αποφασίζει να σύρει σύσσωμη η Ομοσπονδία τον χορό αυτής της δικαστικής διαμάχης;

Και ποιός θα αναλάβει να πληρώσει τα έξοδα των δικηγόρων, στην περίπτωση που η ασφαλιστική εταιρία που καλύπτει την Ομοσπονδία αρνηθεί να πληρώσει ;

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ομοσπονδία θα πρέπει σύντομα να απαντήσει στην μήνυση που κατατέθηκε εναντίον της από τον κ. Χρήστο Μαστροκυριάκο την 29η Ιανουαρίου 2014 και εφόσον η υπόθεση οδηγηθεί στις δικαστικές αίθουσες , θα πρέπει να προσλάβει δικηγόρο που θα αντιπροσωπεύσει και τα 20 μέλη του διοικητικού συμβουλίου , τα οποία καλούνται να απολογηθούν για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του γενικού γραμματέα Πέτρου Γαλάτουλα, οι οποίες σύμφωνα με τον μηνυτή έλαβαν σάρκα και οστά στα γραφεία της Ομοσπονδίας στην Αστόρια.

Βεβαίως, οι ισχυρισμοί του κ. Μαστροκυριάκου που αφορούν στην χρήση των τηλεφώνων της Ομοσπονδίας για τις προσωπικές επιχειρηματικές δραστηριότητες του ιδίου αλλά και του πρώην συνεταίρου του Πέτρου Γαλάτουλα, είναι πολύ εύκολο να αποδειχθούν, αρκεί να ελεγχθούν οι αναλυτικοί μηνιαίοι λογαριασμοί της τηλεφωνικής εταιρίας.

Οπότε , ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα…

Αυτό όμως που προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση , είναι η απαθής στάση που τηρούν μέχρι τώρα αρκετά μέλη του διοικητικού συμβουλίου , τα οποία- για άγνωστους λόγους – αρνούνται να τοποθετηθούν υπεύθυνα όπως αρμόζει σε δημόσια πρόσωπα και βεβαίως υπερασπιζόμενα την νομιμότητα και τα συμφέροντα της Ομοσπονδίας ,δείχνουν απρόθυμοι να ξεκαθαρίσουν την θέση τους, σχετικά με τις παράνομες και επικίνδυνες για την σωματική ακεραιότητα του κοινού ενοικιάσεις των αιθουσών, καθώς επίσης και για την δικαστική εμπλοκή της Ομοσπονδίας εξ αιτίας των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων του κ. Πέτρου Γαλάτουλα.

Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση του επί σειρά ετών εκλεγμένου συμβούλου Βασίλειου Εγγλέζου , ο οποίος ερωτηθείς σχετικά με τις οικονομικές και διοικητικές ατασθαλίες που σφυρίζουν σαν σφαίρες γύρω του , απάντησε ότι είναι “Πιονάκι και πως τα μεγάλα κεφάλια παίρνουν τις αποφάσεις” .

Όπως αντιλαμβάνεστε από τα γεγονότα που προανέφερα , η κατάσταση στην Ομοσπονδία είναι εντελώς χύμα και θυμίζει μια ιδιότυπη παιδική χαρά, όπου το γέλιο των μελών του διοικητικού συμβουλίου , θα εξαρτηθεί κατά κύριο λόγο από το ποιός θα πληρώσει τον βαρκάρη της δικαστικής διαμάχης ….

ΥΓ.

Όσον αφορά στις γαργαλιστικές λεπτομέρειες του "Δημοκρατικού"φεστιβάλ αυθαιρεσίας που εξελίσεται στην Ομοσπονδία τα τελευταία 4 χρόνια και το οποίο δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί λόγω της εθνικής παρέλασης , θα μου επιτρέψετε να σας κρατήσω σε αγωνία για λίγες μόνο ημέρες και μετά θα έχουμε πάρα πολλά να αποκαλύψουμε , γιατί όπως φαίνεται, το γνωστό ευφυολόγημα του συμφεροντολόγου, “με λένε Ρίζο και όπως θέλω τα γυρίζω” έχει αρχίσει και γοητεύει αρκετούς αξιωματούχους της Ομοσπονδίας.

πηγή