75 κιλά εκρηκτικά προκάλεσαν μεγάλες υλικές ζημιές

Ισχυρή έκρηξη παγιδευμένου με εκρηκτικά αυτοκινήτου έγινε γύρω στις 6 το πρωί της Πέμπτης στο κέντρο της Αθήνας στην οδό Αμερικής μεταξύ των οδών Σταδίου και Πανεπιστημίου.

Από την έκρηξη προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές ενώ το όχημα καταστράφηκε ολοσχερώς. Δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί.

Το κέντρο της πρωτεύουσας είναι κλειστό από τις 5:10 το πρωί καθώς υπήρξαν δύο απειλητικά τηλεφωνήματα στις 5:10  στην ιστοσελίδα "Ζούγκλα" και στις 5:15 στην "Εφημερίδα των Συντακτών" και ανέφερε ότι σε 45 λεπτά θα γίνει έκρηξη οχήματος με 75 κιλά εκρηκτικής ύλης που ήταν σταθμεμένο στην οδό Αμερικής.

Ο χώρος αποκλείστηκε αμέσως από την αστυνομία. Οι πρώτοι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο εντόπισαν στην οδό Αμερικής, πολύ κοντά στην οδό Πανεπιστημίου σταθμευμένο ένα αυτοκίνητο μάρκας Nissan Sunny.

Πληροφορίες επίσης αναφέρουν ότι στο σημείο της έκρηξης βρίσκονται γραφεία της τρόικας. 

Στο σημείο βρίσκονται πυροτεχνουργοί της ΕΛΑΣ, ενώ παράλληλα άνδρες της αντιτρομοκρατικής κοιτάζουν τις κάμερες ασφαλείας της περιοχή, για το αν έχουν καταγράψει τις κινήσεις των τρομοκρατών πριν και μετά τη στάθμευση του αυοκινήτου καθώς και πιθανές κινήσεις της ομάδας υποστήριξης που πιθανόν να υπήρχε. Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ εξετάζουν πληροφορία ότι ένα άτομο στάθμευσε το αυτοκίνητο και στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή με μοτοσικλέτα που οδηγούσε συνεργός του.

Σύμφωνα με πληροφορίες το όχημα είχε κλαπεί από τις 6 Απριλίου.

Ποιους βλέπει η ΕΛ.ΑΣ. πίσω από το τρομοκρατικό χτύπημα στο

Ισχυρότατη έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στο κέντρο της Αθήνας