Είναι δεδομένη καταστροφή της Ελληνικής κοινωνίας από ένα διαφθαρμένο πολιτικό σύστημα και η κατασπατάλιση ευρωπαικών χρημάτων από τις κυβερνήσεις.

Ιδιαίτερα έχει πληγεί ο αγροτικός τομέας ο οποίος αφού πρώτα με τις δίαφορες νόρμες της Ευρωπαικής Ενωσης αναγκάστηκε να αποπροσανατολιστεί και να καταστρέψει τις υποδομές τους στην συνέχεια παρασύρθηκε σε αλόγιστο δανεισμό με ευθύνη του τραπεζικού συστήματος.

Ο Ελληνας αγρότης χωρίς καμμία ουσιαστική καθοδήγηση από την Ελληνική πολιτεία και αντίθετα στρεφόμενος σε μη παραγωγικές επενδύσεις και αλλαγές σήμερα είναι σε εξαιρετική δύσκολη θέση.

Η πλειοψηφία των αγροτών είναι υπερχρεωμένη σε τράπεζες και με τεραστιες οφειλές προς το κράτος.

Το ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ πιστεύει ότι πλέον ήρθε η ώρα γιά ΓΕΝΝΑΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ οι οποίες θα οδηγήσουν στην αναπτυξη.

Αυτό δεν μπορεί να είναι παρα το κούρεμα των τραπεζικών δανείων των αγροτών και η μακροχρόνια ρύμθιση των οφειλών τους προς το κράτος.

Ετσι θα δωθεί η ευκαιρία στους αγρότες και με σωστή τεχνική υποστήριξη να ξαναζωντανέψουν μόνοι τους τον την Ελληνική γή.

Θα ρωτήσει κάποιος που θα βρεθούν χρήματα γιά αυτό? Πολύ απλά ήδη το κράτος έχει δώσει 200 δισεκατομύρια ευρώ στις τράπεζες γιά ανακεφαλαιωποίηση. Απο αυτά ένα ποσό να είναι γιά κούρεμα των χρεών των αγροτών.

Επίσης να γίνει ειδικό ταμείο γης το οποίο να έχει ποσοστό από τις εναλλακτικές ενεργειες οπως υδροηλεκτρική και αιολική που αυτή την στιγμή τις εκμεταλεύονται τα μεγάλα συμφέροντα. Στο ταμείο αυτο να δωθει και ποσοστό από τον ορυκτό πλούτο μας, χρυσό , πετρέλαιο κλπ

Η ΛΥΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ απλά χρειάζεται πολιτική απόφαση. Να στηρίξει ο Ελληνας αγρότης τις προτάσεις του ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ωστε να φτάσει και στην Ευρωβουλή το αίτημα διαγραφής αγροτικών χρεών.

Νίκος Μπογονικολός υπ. Ευρωβουλευτής ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ