Του Πανίκου Ελευθερίου

Πέρασε στην Ιστορία η περιλάλητη επίσκεψη Μπάιντεν στην Κύπρο, κατά την οποία όσοι περίμεναν μεγάλες εξαγγελίες για την Αμμόχωστο, "έμειναν με δυο χείλη καμένα".  

Μάλλον μας πούλησαν φύκια για… μεταξωτές κορδέλες.  Ή μάλλον…. καλύτερα…, το μόνο που μας έμεινε ήταν η ώθηση στην προεκλογική εκστρατεία των κυβερνώντων, που είχε την επίσκεψη του αντιπροέδρου των Η.Π.Α. ως παντιέρα και… "σκεπασιά" της λερωμένης φωλιάς τους.  Όσο για αυτούς που θα αντιτάξουν το "επιχείρημα" της μελλοντικής συγκομιδής των καρπών της επίσκεψης, ένα θα ρωτήσουμε: Μας αγάπησαν ξαφνικά οι Αμερικάνοι και θέλουν το καλό μας; Όχι φυσικά! Η όλη προσπάθεια εστιάζεται στην εξυπηρέτηση των δικών τους συμφερόντων, αλλά και αυτών της Τουρκίας. Μιας Τουρκίας που δεν την έβαλε στο στόμα του ο "υψηλός προσκεκλημένος" κι ας πανηγυρίζουν κάποιοι, λες και λύθηκε το Κυπριακό. Ποιος είναι ο σχεδιασμός τους; Η προώθηση Ανανικής "λύσης" Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας (ΝΑΙ, αυτής που απορρίψαμε το 2004), η "προτεκτοροποίηση" της Κύπρου, η εκμετάλλευση του φυσικού πλούτου από τους ξένους (συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας) και η τελική εκδίωξη των Ελλήνων από την Κύπρο.  Βλέπουμε ότι "δειλά-δειλά", όλο και περισσότεροι μιλούν για τον φυσικό αγωγό φυσικού αερίου που θα περνά μέσα από την Τουρκία ("δειλά-δειλά", μέχρι να… επέλθει η "χώνεψη"). Η φυγή του Αυστραλιανού ενεργειακού κολοσσού από το κοίτασμα "ΛΕΒΙΑΘΑΝ" μόνο άσχετη δεν είναι με την εκμετάλλευση του Κυπριακού φυσικού αερίου.  Μετά από αυτή την εξέλιξη, γίνεται πλέον λόγος για το μη βιώσιμο του τερματικού στο Βασιλικό και μπαίνει στο τραπέζι και η εναλλακτική οδός, ο αγωγός που θα περνά από την Τουρκία (αυτό θέλουν και οι Αμερικανοί και αυτός ήταν πιθανότατα ο κύριος λόγος της επίσκεψης Μπάιντεν, κι ας πανηγυρίζουν οι κυβερνώντες).

Ο "φίλος της Κύπρου" δεν είπε τίποτε άλλο από τα αυτονόητα, καθώς και κάποια βαρύγδουπα ευχολόγια.  Τέτοια "βοήθεια" για να σκάψουμε τον λάκκο μας πιο γρήγορα (με "λύση" Δ.Δ.Ο.), ΝΑ ΜΑΣ ΛΕΙΠΕΙ!  Αλλά ας μην τα έχουμε με τους ξένους, όταν οι δικοί μας έχουν αυτές τις απαράδεκτες επιδιώξεις που το μόνο που θα "επιτύχουν" θα είναι την νομιμοποίηση της κατοχής και τον εξανδραποδισμό των Ελλήνων.

Ψήφος λοιπόν αντίστασης και ανατροπής αυτών των σχεδιασμών, στην Συμμαχία Πολιτών και για έναν επιπλέον λόγο, πέραν των υπολοίπων (ανάμεσα στους οποίους και της αντίθεσης στην ρατσιστική Ανανική "λύση" Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας): Η Συμμαχία Πολιτών θεωρεί το πέρασμα του αγωγού φυσικού αερίου, είτε πριν, είτε μετά την λύσω, ως πράξη προδοσίας.  Τα πράγματα πρέπει επιτέλους να λέγονται με το όνομα τους και πρέπει να έχουμε τους ανθρώπους στην Ευρώπη που θα μας εκπροσωπούν, που ΤΟΛΜΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΛΕΝΕ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ!  Ας μην ξεχνούν οι ψηφοφόροι, για να πάρει την έδρα η Σ.Π., θα την χάσει το Α.Κ.Ε.Λ.  Αλήθεια… ποιον προτιμούν οι πολίτες να μας εκπροσωπεί; Έναν Χατζηγεωργίου, έναν Συλικιώτη, έναν Ευαγόρου ή έναν ευρωβουλευτή της Συμμαχίας των Πολιτών;

 

Παρακολουθώντας ψες την "συζήτηση" των πολιτικών αρχηγών (αν αυτό το πράγμα είναι συζήτηση, τότε σηκώνω τα χέρια ψηλά), αναρωτιόμαστε: Είναι δυνατόν, τόσα κακά που έγιναν επί……. "ηγέτη της κρίσης", τόσα δεινά επί Χριστόφια, είναι δυνατόν λέω……. να τους ξαναψηφίσουν; Είναι δυνατόν τόσοι αδικημένοι, τόσοι άνεργοι, τόσοι νέοι χωρίς ελπίδα για το μέλλον, τόσοι αγανακτισμένοι για τα σκάνδαλα, την διαπλοκή, για την καταστροφική πορεία στο Κυπριακό, να τους ξαναψηφίσουν; Είναι δυνατόν, οι πλέον οργισμένοι πολίτες να μην προσέλθουν στην κάλπη και να έχουν την ψευδαίσθηση ότι με την αποχή τιμωρούν αυτούς που μας έφεραν ως εδώ; Είναι δυνατόν ο Κυπριακός Ελληνισμός να επιτρέψει με την ψήφο του ή την απάθεια τους, να συνεχίσουν να έχουν τέτοιον αέρα, από τηλεοράσεως, ο Αβέρωφ Νεοφύτου και ο Άντρος Κυπριανού; Είναι δυνατόν ο Κυπριακός Ελληνισμός να έχει τάσεις αυτοκτονίας; ΨΗΦΟΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ! ΨΗΦΟΣ ΣΤΗΝ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ! 

ΥΓ: 1) Οι εκλογές αυτές είναι μεγάλης σημασίας.  Αν μετά τα όσα έγιναν (κούρεμα καταθέσεων, κούρεμα θέσεων αρχής στο Κυπριακό, σκάνδαλα, διαπλοκή, διαφθορά), το πολιτικό κατεστημένο πάρει εκ νέου ψήφο εμπιστοσύνης, η Κύπρος… χωρίς ίχνος υπερβολής, χάνεται. Ο Νίκος Αναστασιάδης π.χ., χέρι-χέρι με τον Άντρο Κυπριανού, θα μπορούν πιο άνετα να προχωρήσουν στο Κυπριακό.  Ο πρόεδρος ειδικά, σε χρόνο ρεκόρ (όσο πιο μεγάλο το ποσοστό, τόσο πιο γρήγορα και εύκολα) θα βρεθεί πάλι με το πιστόλι στον κρόταφο, για το Κυπριακό αυτή τη φορά.  Ας κάνουν αυτούς τους συνειρμούς, ειδικά αυτοί που αδιαφορούν για τις αυριανές εκλογές και δεν λογαριάζουν να προσέλθουν στην κάλπη.  Η ΑΠΟΧΗ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΝΟΧΗ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΗ!