ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΟ HILTON ΤΡΙΤΗ 27 ΜΑΪΟΥ, ΑΠΟ Τις 14:00μ.μ. 

John Catsimatides, John Calamos, Sotiris Vahaviolos, και Ευθύμιος Μητρόπουλος, τέσσερις προσωπικότητες υψηλού επιχειρηματικού κύρους των ΗΠΑ και άνθρωποι που τιμά ο Ελληνισμός της Αμερικής τον κάθε ένα ξεχωριστά για αυτό που πέτυχε και αυτό που προσέφερε,   βρίσκονται στην Ελλάδα προκειμένου να συμμετάσχουν σε επιχειρηματικό συνέδριο με θέμα «για ένα καλύτερο αύριο» που διοργανώνεται από ιδιωτικό φορέα

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η διοργανώτρια εταιρία «το φετινό σύνθημα του Συνεδρίου «ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ» στοχεύει στην ανάδειξη  του τρόπου με τον οποίο οι ιδιωτικές επιχειρήσεις και πρωτοβουλίες συνεισφέρουν στην οικοδόμηση ενός καλύτερου μέλλοντος για τη χώρα και τον Έλληνα πολίτη. Το Συνέδριο του Capital Link CSR in Greece, "αποτελεί μία γέφυρα επικοινωνίας μεταξύ της κοινωνίας και του επιχειρηματικού κόσμου, έχει καθιερωθεί ως η κύρια πλατφόρμα που φέρνει κοντά στελέχη από τον επιχειρηματικό κόσμο αλλά και ευρύ κοινό με εκπροσώπους Συλλόγων από όλη την Ελλάδα. Με ιστορικό τεσσάρων ετών, το έγκυρο και υψηλού επιπέδου Συνέδριο, προσφέρει μοναδικές ευκαιρίες πληροφόρησης & δικτύωσης, διευκολύνοντας την πρόσβαση των επιχειρήσεων σε Μη Κυβερνητικές & Μη Κερδοσκοπικές Οργανώσεις σ’ ένα πλαίσιο πλήρους διαφάνειας, επιτυγχάνοντας συνέργιες μεταξύ των δυο".

 • Το «2014 Capital Link CSR Leadership Award» θα απονεμηθεί στον κ. John Catsimatidis, Πρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο, Red Apple Group  Νέας Υόρκης, που με αισιοδοξία θα αναφερθεί στη κεντρική του ομιλία στην «Επιστροφή της Ελλάδος στην ατζέντα των Ξένων Επενδυτών». 

Τον κ. John Catsimatidis θα προλογίσει ο Πρόεδρος του ΕΒΕΑ & ΚΕΕ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος.

Το βραβείο θα του απονείμει ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης μετά από σύντομη ομιλία του.

 • Τη συμβολή των Ελλήνων της Διασποράς, που είναι ταυτισμένοι με την επιτυχία και την προσφορά, και επενδύουν στο μέλλον της Ελλάδας, θα αναπτύξουν με ομιλίες τους οι :

κ. John P. Calamos, Calamos Investments,  Dr. Sotiris Vahaviolos, Mistras Group Inc & Mr. Jean Valvis, Valvis Holding S.A.

 • Για το ρόλο και τη συμβολή της ναυτιλίας στην ΕΚΕ θα μιλήσει ο κ. Ευθύμιος Μητρόπουλος, Πρόεδρος, Ίδρυμα Μαρία Τσάκος & Επίτιμος Γενικός Γραμματέας του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ)

 • Για τις ΜΚΟ θα μιλήσουν η κα Κατερίνα Παναγοπούλου (Πρόεδρος ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑΣ) & ο Δικηγόρος κ. Γιάννης Βαρότσος (Πρόεδρος ΡΟΤΑΡΙΑΝΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΑΘΗΝΩΝ)

• Για τη σχέση της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και της Εταιρικής Διακυβέρνησης θα μιλήσει η κυρία Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου, Ταμίας ΔΣ ΣΕΒ & Πρόεδρος του Ελληνικού Συμβουλίου Εταιρικής Διακυβέρνησης

Το συνέδριο θα γίνει στο ξενοδοχείο Hilton Athens Hotel  και ξεκινά στις 14:00. Στο συνέδριο έχει προσκληθεί και Έλληνας πρωθυπουργός αλλά δεν είναι βέβαιη η παρουσία του λόγω των πολιτικών εξελίξεων και λόγω της μετάβασης του στις Βρυξέλλες, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες θα έχει συναντήσεις με την ομάδα των ΕλληνοΑμερικανών επιχειρηματιών με τους οποίους διατηρεί απευθείας επικοινωνία ο ίδιος.    

Τονίζεται ότι οι περισσότεροι από τους εμπλεκόμενους ΕλληνοΑμερικανούς, που συμμετέχουν και σε αυτή την  «ιδιωτική προσπάθεια»  εμφανίζονται εδώ και χρόνια, από συγκεκριμένα μικρής εμβέλειας  ΜΜΕ στις ΗΠΑ, σχεδόν πάντα  ως πιθανοί επενδυτές κατά περιόδους μόνο που ουδείς εξ αυτών έχει επενδύσει την τελευταία 20ετια ούτε ένα δολάριο στην Ελλάδα.  Οι εμφανίσεις αυτές των ΕλληνοΑμερικανών, με υποσχέσεις για επενδύσεις στην Ελλάδα και πρωτοβουλίες οικονομικής υποστήριξης, ειδικά μετά τις εκλογές του 2012 που προβλήθηκαν μετ επιτάσεως από συγκεκριμένα Ελληνικά ΜΜΕ με οδηγίες από το Μαξίμου, πύκνωσαν χωρίς ωστόσο κανένα  θετικό αποτέλεσμα για την Ελλάδα. Οι υποσχέσεις έμειναν υποσχέσεις… Επίσημη δικαιολογία εκ μέρους των ΕλληνοΑμερικανών ήταν το εχθρικό φορολογικό περιβάλλον, η γραφειοκρατία, η κρατική  διαφθορά, και η κάκιστη οργάνωση του ελληνικού  κράτους.