Μέσω της Hurriyet έδωσε, και όχι τυχαία, στη δημοσιότητα ο Ερντογάν και ο Νταβούτογλου το βίντεο από τη γιγάντια εκπαιδευτική απόβαση που πραγματοποίησαν κάτω από το λιμάνι της Σμύρνης οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Χθες μετέβη στο παρατηρητήριο της άσκησης ο Τούρκος πρωθυπουργός συνοδευόμενος και ο υπουργός Άμυνας Ισμέτ Γιλμάζ για να δουν την κορύφωση της άσκησης «EFES-2014» που διεξήχθη με πραγματικά πυρά και με τη χρήση των ολοκαίνουργιων αποβατικών σκαφών.

Δείτε το βίντεο ΕΔΩ

Η Hurriyet ,στην ηλεκτρονική της έκδοση, είχε αφιερωμένη χθες ολόκληρη την πρώτη της σελίδα στην άσκηση αυτή αναφέροντας ότι συμμετείχαν 8.000 άνδρες , 40 πλοία ,70 σκάφη ,50 αεροσκάφη, 17 ελικόπτερα, 100 τεθωρακισμένα και πολλά άλλα που δεν τα έδειξαν στο ολιγόλεπτο βίντεο.

Δοκιμάστηκαν νέες τεχνικές και σύγχρονα οπλικά συστήματα. Το γεγονός και μόνο ότι διαθέτουν τόσο μεγάλο αριθμό αποβατικών σκαφών μαρτυράει ότι μόνο ο αμυντικός χαρακτήρας δεν κυριαρχεί στις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις. Η Ελλάδα διαθέτει αρματαγωγά προκειμένου να ενισχύσει τις δυνάμεις στα νησιά αν χρειαστεί . Η Τουρκία που δεν διαθέτει νησιωτικό σύμπλεγμα δεν δικαιολογείται να έχει τόσο μεγάλο αριθμό αποβατικών σκαφών.

Μάλιστα σε μία επίδειξη δυνάμεως ο Ερντογάν είχε καλέσει να παρακολουθήσουν μαζί του την «EFES-2014» και 51 παρατηρητές από ξένα κράτη.