Προσβολή του Ρωσικού Λαού, της μνήμης των 27 εκατομμυρίων Σοβιετικών Πολιτών που έχασαν τη ζωή τους στον Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο και προσωπική προσβολή της Προέδρου της Ευρασιατικής κ. Πολοσκόβα, χαρακτηρίζεται η «επιχείρηση» κύκλων της Αθήνας, να συνδέσουν τη Ρωσία με «στήριξη και χρηματοδότηση του γνωστού ελληνικού νεοναζιστικού μορφώματος».  

Σε προσωπική της δήλωση επί του θέματος προέβη χτες στη Μόσχα, η Πρόεδρος του Διαπεριφερειακού Κοινωνικού Κινήματος Ευρασιατική Λαϊκή Ένωση, Δρ Τατιάνια Πολοσκόβα. Επικεφαλή της Διεθνούς Οργάνωσης συντονισμού των συνδεδεμένων μελών/πολιτικών φορέων της Ευρασιατικής Ένωσης, της οποία μέλος είναι το Πατριωτικό Μέτωπο.

Μια δήλωση η οποία αναμεταδίδεται σήμερα σε ΜΜΕ, από το Βλαδιβοστόκ, μέχρι τα Βαλκάνια, τις Βαλτικές χώρες, τη Βόρεια Ευρώπη αλλά και διεθνώς, στην οποία η Πρόεδρος της Ευρασιατικής, τονίζει:

«Το Πατριωτικό Μέτωπο της Ελλάδας και οι λοιποί πολιτικοί φορείς, με τους οποίους συνεργαζόμαστε στα Βαλκάνια και στην Ευρώπη, είναι βαθύτατα δημοκρατικές και προοδευτικές πολιτικές δυνάμεις.

Τέτοια επιχειρήματα μερίδας των ΜΜΕ της Ελλάδας, τα αντιλαμβάνομαι ως μια προσωπική προσβολή. Είμαι έτοιμη να συναντηθώ με τους Έλληνες δημοσιογράφους σε συνέντευξη τύπου τον ερχόμενο Ιούλιο, και να ξεκαθαρίσω το θολό τοπίο το οποίο κάποιοι επιχειρούν να δημιουργήσουν.

Να υπενθυμίσω προς κάθε κατεύθυνση πως στη Ρωσία, τέτοιου τύπου συκοφαντικές επιθέσεις,  αποτελούν και ποινικές υποθέσεις. Όμως στην Ελλάδα, φαίνεται από τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν κάποια κέντρα, δεν υπάρχει ούτε δημοκρατία ούτε ανθρώπινα δικαιώματα. Και αυτό το θέμα, θα το συζητήσουμε με τα ΜΜΕ της Ελλάδας».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Πατριωτικού Μετώπου κ. Σταύρος Βιτάλης, και αναφερόμενος στη «μαύρη προπαγάνδα» μερίδας των ΜΜΕ, υπογράμμισε:

«Η δήλωση της κ. Πολοσκόβα, η οποία ξεκαθαρίζει οριστικά το θολό τοπίο που επιχείρησαν να δημιουργήσουν εκδοτικά συγκροτήματα και μερίδα ΜΜΕ της «αριστεράς» στη χώρα μας, είναι η τελευταία καλή τη πίστη προειδοποίηση προς όλα αυτά τα κέντρα.

Από σήμερα και στο εξής, κάθε τέτοιου τύπου επιχείρηση, θα οδηγείται στην ελληνική δικαιοσύνη. Ενώπιον της οποίας – όπως για παράδειγμα οι κ.κ. του «Βήματος» και του «Unfollow» – θα κληθούν να αποδείξουν τις στημένες, συκοφαντικές και ανυπόστατες κατηγορίες περί στήριξης και χρηματοδότησης νεοναζιστικών μορφωμάτων, από τη Ρωσία και τον Πρόεδρο Πούτιν. Και τους διαβεβαιώνω, πως στις δίκες που θα γίνουν, το Πατριωτικό Μέτωπο, δεν θα είναι μόνο του. Μάρτυρες κατηγορίας θα είναι διεθνώς αναγνωρισμένες προσωπικότητες, για το ήθος και τη δημοκρατικότητά τους, τόσο από τον ελληνικό, όσο και από τον διεθνή χώρο».

Πατριωτικό Μέτωπο
Πολιτικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας
Συνδεδεμένο Μέλος της Ευρασιατικής Ένωσης