Από τον Αλέξανδρο Στεφανόπουλο 

ΤΙ ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΤΙ ΔΕΝ "ΒΛΕΠΟΥΝ" ΟΣΟΙ ΑΣΚΟΥΝ, ΕΝΙΟΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΟΔΑ, ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η ολιγόλεπτη  παρουσία του  εκπροσώπου   του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως  στην Ιερά Αρχιεπισκοπής Αμερικής  Αιδεσιμολογιώτατου  πατέρα Αλέξανδρου Καρλούτσου στο βίντεο –ντοκιμαντέρ για το πώς βλέπουν οι ΕλληνοΑμερικανοί ομογενείς την Χρυσή Αυγή στην  Ελλάδα, στάθηκε αφορμή για κάποιες περεταίρω σκέψεις και έναν βαθύτερο προβληματισμό τον οποίο και σας μεταφέρω.    

Σαφώς και έχει την συμβολική και σημειολογική αναφορά της η παρουσία του father Alex Karloutsou  σε αυτό το βίντεο,  αφού ως γνωστόν ο π. Αλέξανδρος δεν  είναι ένα "τυχαίο" πρόσωπο στην Αμερική αφού επί μια 35ετια διαδραματίζει μείζονα ρόλο όχι μόνο στα εκκλησιαστικά ζητήματα της Αμερικής αλλά και στα κοινοτικά καθώς η γνώμη του όχι μόνον βαρύνει περισσότερο και από εκείνη του σημερινού Αρχιεπισκόπου Δημητρίου αλλά εν τοις πράγμασοι καθορίζει και πολλά από τα γεγονότα και συμβαίνονται στους κόλπους της Ελληνικής Κοινότητας στις ΗΠΑ. Συνομιλητής -χωρίς διαμεσολάβηση των τελευταίων προέδρων από εποχής Ρ. Ρήγκαν και μαθητής του πάλιο ποτέ  τελευταίου Αρχιεπισκόπου Βορείου και Νοτίου Αμερικής Κυρού Ιακώβου. Επομένως μόνον τυχαία δεν είναι η συμμετοχή του σε αυτό το συγκεκριμένο βίντεο για την Χρυσή Αυγή.  

Ο π. Αλέξανδρος Καρλούτσος τον οποίο γνωρίζω, μπορώ να πω αρκετά καλά ύστερα από 20 χρόνια και πλέον γνωριμίας, είναι  η «σκιά»- ακολουθεί παντού  δηλαδή σε όλα τα διεθνή φόρα και forum που διοργανώνονται σε όλο τον κόσμο μεταξύ της Ορθοδοξίας  για  τον  εσωτερικό διάλογο  του Χριστιανισμού και των διαφόρων δογμάτων και Ομολογιών  με την Ορθοδοξία αλλά κυρίως ακολουθεί τις συναντήσεις για  στον διαθρησκειακό διάλογο  με τις άλλες θρησκείες – τον  Παναγιότατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο. Επί πλέον και πρωτίστως είναι  ο άνθρωπος γέφυρα του Λευκού  Οίκου , Κογκρέσου και Γερουσίας με την Ελληνική κοινότητα στις ΗΠΑ,  κατ επέκταση η γέφυρα επικοινωνίας  και επαφών  με τους εκάστοτε  εκπροσώπους της Ελληνικής πολιτείας σε Ουάσιγκτον και Νέα Υόρκη. Κοντολογίς το όνομα του αποτελεί ένα ζωντανό θρύλο για την Ελληνική κοινότητα των ΗΠΑ. Θρύλο και μύθο που καλλιεργεί και ο ίδιος αποφεύγοντας τις δημόσιες παρεμβάσεις για οποιοδήποτε θέμα για αυτό και αποτελεί ξεχωριστή είδηση μεγάλης σημασίας η συμμετοχή του σε αυτό το βίντεο για την Χρυσή Αυγή που κάποιοι όχι τυχαίο και όχι χωρίς σκοπιμότητες και βαθύτερους στόχους οργάνωσαν την παραγωγή του. Ας δούμε και ας προσεγγίσουμε  λοιπόν κάποια από αυτά τα βαθύτερα αίτια που αφενός,  ώθησαν στην οργάνωση και παραγωγή αυτού του βίντεο το οποίο δεν έχει πάρει ούτε διαστάσεις ούτε προβλήθηκε ούτε σχολιάστηκε…και αφετέρου ας προβληματιστούμε -και εμείς – μέσα από μια διαφορετική οπτική γωνία από αυτήν την επιδερμική πρόχειρη και επιφανειακή κριτική που άκριτα ασκούν όλοι εναντίον της Χρυσής Αυγής αποφεύγοντας να κάνουν μια βαθύτερη ενδοσκόπηση του φαινομένου στις πολιτικές κοινωνικές και θρησκευστικές του διαστάσεις…  

 Περισσότερο σημειολογική και συμβολική είναι η παρουσία του ισχυρού κληρικού  στο βίντεο αυτό,  παρά τα όσα λέει τα οποία έτσι και αλλιώς,  λίγο ως πολύ είναι αναμενόμενα και φυσικά καταδικάζουν το φαινόμενο της ανόδου της Χ.Α. στην Ελλάδα,  επιχειρώντας να στείλει τόσο ο ίδιος όσο και αυτό που εκπροσωπεί,  ταυτισμένος όντας εδώ και χρόνια  με ισχυρούς δεσμούς με  πολιτικούς και θρησκευτικούς παράγοντες , ένα ηχηρό μήνυμα προς την εβραϊκή κοινότητα των ΗΠΑ αφενός σαφούς διαχωρισμού της Ε/Αμερικανικής κοινότητας από την Ελληνική πολιτική πραγματικότητα και αφετέρου να ισχυροποιήσει τους ήδη πανίσχυρους δεσμούς και του Οικουμενικού Πατριαρχείου –του οποίου είναι ο θεσμικός εκπρόσωπος – με την Ιουδαϊκή και Εβραϊκή κοινότητα και τα lobbys με την οποία για ευνόητους λόγους οφείλει και πρέπει να έχει άριστες σχέσεις  το Οικουμενικό Πατριαρχείο…    

 Επομένως, τόσο η παρουσία του ισχυρότατου κληρικού, father Alex Karloutsou στο βίντεο αυτό όσο και τα βαθύτερα κίνητρα των εμπνευστών και δημιουργών αυτής της μικρής παραγωγής  πέρα από το ξεκάθαρο  μήνυμα   που στέλνει, εκ μέρους του Πατριαρχείου και της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής,  εξ ου και η παρουσία του εν λόγω  συγκεκριμένου και όχι τυχαίου κληρικού , μήνυμα σαφές και κατηγορηματικά καταδικαστικό εναντίον της Χ.Α μήνυμα   κυρίως προς την Εβραϊκή κοινότητα,  με  την οποία όχι μόνον ο ίδιος ο κληρικός διατηρεί άριστες υψηλές και διαβαθμισμένες σχέσεις αλλά και το σύνολο των δημόσιων υψηλών πολιτικών και κοινωνικών  εκπροσώπων της Ελληνικής και Κυπριακής Κοινότητας στις ΗΠΑ, αυτό που επιχειρούν είναι να μην διαταραχθούν  σε καμία περίπτωση  το καλό κλίμα και οι άριστες σχέσεις της Ελληνικής Κοινότητας στις ΗΠΑ με την αντίστοιχη Εβραϊκή –ΙουδαΊκή.

Σχέσεις, δεσμοί  και καλό κλίμα  με την Εβραϊκή κοινότητα που διατηρεί  πάγια εδώ και 10ετιες σε  κάθε είδους και σε κάθε επίπεδο με  (κοινωνικούς  οικονομικούς  αλλά και θρησκευτικοί πνευματικοί ) δεσμοί είναι κάτι περισσότερο από ισχυροί.

Στο δια ταύτα και ως συμπέρασμα,  αυτό που επιδιώκεται -και φαίνεται αγωνιωδώς – οι εμπνευστές δημιουργοί αλλά και οι χρηματοδότες    θέλουν να πετύχουν του βίντεο αυτού,  δεν δείχνει να είναι να  τόσο να καταγράψουν και να εμβαθύνουν στα βαθύτερα  πολιτικά και κοινωνιολογικά  γενεσιουργά  αίτια του φαινομένου –της ανόδου και διείσδυσης της Χ.Α.  στην κοινωνία σε όλες τις εκφάνσεις και εκφράσεις –  αλλά να υπάρξει μια καταγραφή μήνυμα της Ελληνικής και Κυπριακής Κοινότητας με σαφέστατη διαφοροποίηση από τα πολιτικά δρώμενα στην γενέτειρα.

Φαινόμενο  που πράγματι  βρίσκεται –όχι αδικαιολόγητα – σε πλήρη  έξαρση στην Ελλάδα όχι πολιτικά και κοινωνικά  αναίτια και όχι χωρίς λόγο ,   και άρα, τουλάχιστον οι επιστήμονες ,  να προτείνουν λύσεις που βασίζονται σε επιστημονικά τεκμηριωμένες απόψεις  αντιμετώπισης του (φαινομένου) που δείχνει να  είναι ακόμα στις απαρχές της εκδήλωσης του(…) με ότι αυτό συνεπάγεται και για το προσεχές εκλογικό αποτέλεσμα των επερχόμενων –όσων ούπω – εθνικών εκλογών, όσο  με το βίντεο αυτό εξ ού όπως προανέφερα  ,  να σταλεί ένα σαφές ξεκάθαρο  αλλά καθησυχαστικό μήνυμα προς την πανίσχυρη Εβραϊκή  κοινότητα και τα αντίστοιχα Lobbysτης στις ΗΠΑ αλλά και στην Ελλάδα. 

 Και τούτο –το συμπέρασμα –  συνάγεται αβίαστα  αφού πέρα από τις γνωστές αφοριστικές τοποθετήσεις   με τις  γνωστού ύφους πρόδηλα    καταδικαστικές θέσεις,  ακόμα και των κυρίων Αλεξίου και Γεωργακά(καθηγητές πανεπιστημίου και οι δυο)  με τις δυστυχώς  πολύ επιφανειακές και συνάμα  ανάλαφρα ριχές προσεγγίσεις τους, θέσεις και απόψεις   που δείχνουν να  εκφράζουν περισσότερο πολιτικές κομματικές και ιδεολογικές  θέσεις ( και εν προκειμένω του ΣΥΡΙΖΑ), παρά αποστασιοποιημένες και τεκμηριωμένες  επιστημονικές απόψεις  ανάλυσης του φαινομένου στα  βαθύτερα αίτια του,  όχι μόνον έξαρσης της χρυσής αυγής αλλά γενικότερα της ανόδου των φοβικών συνδρόμων στους λαούς της Ευρώπης.  Ζήτημα που  θίγεται επιδερμικά και επιφανειακά  πέρα από τον π. Αλέξανδρο Καρλούτσο που κάνει και απλή αναφορά χωρίς περαιτέρω ανάλυση. 

  Δεν ακούσαμε π.χ.  να αναλύονται –ούτε και από άλλες δημόσιες τοποθετήσεις τους – τα βαθύτερα αίτια έξαρσης του πολιτικού και κοινωνιολογικού  φαινομένου έξαρσης  όχι μόνον  της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα που σαφώς έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες  και τις οποίες  συνοπτικά αναλύσαμε και θα επανέλθουμε με μια μεγάλη εμπεριστατωμένη δημοσιογραφική έρευνα που θα βασίζεται σε ιστορικά στοιχεία ντοκουμέντα και αποδείξεις,  αλλά γενικώς και αορίστως ακούμε αφορισμούς και καταγγελίες αλλά ειδικότερα δεν ακούμε συχνά (πλην ελαχίστων σοβαρών επιστημονικών απόψεων που όμως δεν τυγχάνουν παρόμοιας σκανδαλώδους και προκλητικής  προβολής με όλους  εκείνους που απλά καταδικάζουν και αφορίζουν  χωρίς να εμβαθύνουν στα βαθύτερα γενεσιουργά αίτια) και από κανέναν βαθύτερη επιστημονική εμπεριστατωμένη  ανάλυση και προσέγγιση  των όχι και τόσο αναίτια φοβικών συνδρόμων  που αναπτύσσονται τελευταία στους κόλπους των ευρύτερων κοινωνικών στρωμάτων των  ευρωπαϊκών λαών.  

Λαοί και έθνη, χριστιανικά στην πλειοψηφία τους,  που δοκιμάζεται η συνοχή τους καθώς βάλλεται η πολιτιστική πολιτισμική και θρησκευτική τους ταυτότητα  που εδώ και μια 10ετια  κατακλύζονται στο εσωτερικό των χωρών τους,  και πλέον δεν αποτελούν μια απλή απειλή για τις θέσεις εργασίας και τους μισθούς που πέφτουν αλλά  απειλούνται ανοιχτά και ξεκάθαρα ως εθνική και κρατική υπόσταση από το Ισλάμ που θέλει να προελάσει στις χριστιανικές  χώρες και να επιβληθεί δια πυρός και σιδήρου ως ορίζει ο νόμος του Ισλάμ.. Χαρακτηριστικό παράδειγμα –για τις ΗΠΑ- οι πρόσφατες εμπρηστικές  δηλώσεις του φονταμενταλιστή Louis Farrakhan Muhammad  για να μην πούμε για τους 1000αδες  μαρτυρικούς θανάτους  και τις σφαγές αμάχων Χριστιανών σε όλο το μήκος και το πλάτος των Ισλαμικών κρατών πέρα από τα θέρετρα των πολεμικών συρράξεων και συγκρούσεων σε Συρία Αίγυπτο, Ιράκ, Ιράν,  Λιβύη,  Σ.Αραβία κτλ. Σφαγές και διώξεις που θα όφειλαν να ανησυχούν όχι μόνο σε επίπεδο ρητορικής και σημειολογικών δράσεων όπως η πρόσφατη κοινή  προσευχή για την ειρήνη  των προκαθημένων της Ορθοδόξου και της Καθολικής Εκκλησίας, Πάππα Φραγκίσκου και Βαρθολομαίου με τους ηγέτες αντίστοιχα της Παλαιστινιακής Αρχής και του Ισραήλ, αλλά και τους ηγέτες της Ευρώπης και γενικά της Δύσης (Αμερική Καναδά Αυστραλία κτλ).  Η μόνη υπέρ δύναμη που δείχνει εμπράκτως να ανησυχεί και λαμβάνει μέτρα είναι η Ρωσία…      

Λαοί και έθνη που πια απειλούνται    από τα κατά εκατομμύρια κύματα εισβολής των  ακραίων και φανατικών  ισλαμιστών που όραμα και στόχο έχουν την επιβολή του Ισλάμ και του νόμου της σαρίας σε όλο τον πλανήτη! Τα τελευταία γεγονότα στο Αφγανιστάν στο Ιράκ και στην Συρία κάθε άλλο παρά ενθαρρυντικά είναι για τον χριστιανικό κόσμο.    

 Πέρα φυσικά  από τα 100αδες άλλα, πολιτικά και κοινωνικά  αίτια, – που ισχύουν ανά κράτος και έθνος –  που αφενός  κάνουν τις κοινωνίες και τους λαούς της Ευρώπης και της δύσης αντιδρώντας  γενικότερα  να αναπτύσσουν αμυντικούς μηχανισμούς και θωράκισης των χριστιανικών κοινωνιών  έναντι ενός πολύ  πιο τρομακτικά  επικίνδυνου φαινομένου,  που είναι η άνοδος του ακραίου ισλαμικού και ριζοσπαστικού ισλαμισμού, και αφετέρου ως πρώτη πρώιμη αντίδραση των κοινωνιών αυτών  έναντι του ακραίου  Ισλαμισμού  που όραμα του έχει την επιβολή της Ισλαμικής Σαρίας σε όλο τον κόσμο, είναι είτε ή πλήρη , δράση οργάνωση και  ένταξη τους σε ακραία οιασδήποτε μορφής  λαϊκά  δεξιά ή αριστερά-ναι καλά διαβάσατε αυτό δείχνει μια προσεχτική μελέτη-  κινήματα,  είτε  δίνουν την σιωπηρή  πολιτική υποστήριξη τους σε πολιτικές  κινήσεις και  κόμματα(νέα και παλαιότερα)   που ενσωματώνουν στην πολιτική ρητορική τους θέσεις και απόψεις γενικά αφοριστικά   εναντίον  των μεταναστών χωρίς διαχωρισμούς.   Αναβιώνοντας έτσι παλαιά πάθη και θρησκευτικά  μίση που έχουν τις ρίζες τους πίσω στους αιώνες τουλάχιστον στην Ευρώπη και την Μέσα Ανατολή.    

 Όπως έδειξε το αποτέλεσμα των εκλογών της 25ης Μαϊου,   η  εμφάνιση της Χρυσής Αυγής,   στην πολιτική σκηνή της Ελλάδος συνεπικουρούμενη και από   τα πολιτικά κοινωνικά και οικονομικά  δεδομένα της χώρας  και τα συμφέροντα του συστήματος , εναντίον των οποίων δρα αποκλειστικά  η Χ.Α.  , είναι αυτό που ενισχύει το profile και την επιρροή  της σε ευρύτερες κοινωνικές μάζες στην Ελλάδα.  

 Και φυσικά, αυτό που ουδείς επισημαίνει είναι το  αδιαμφισβήτητο γεγονός, ότι    η Χρυσή Αυγή, και   όχι στην πρώιμη  μορφή της  που είναι σήμερα  και με τους ηγέτες της- όντας  εκλεγμένοι εκπρόσωποι μιας μεγάλης και διόλου ευκαταφρόνητης μερίδας Ελλήνων πολιτών-  να διώκονται και να βάλλονται πανταχόθεν ,  κάθε άλλο δείχνει να αποχωρεί και να υποχωρεί από το πολιτικό προσκήνιο.  Το αντίθετο μάλιστα, η Χρυσή  Αυγή  όσο η κατάσταση στην Ελλάδα είναι αυτή που είναι και όσο το σύστημα* είναι αυτό που είναι,  τόσο η Χ.Α δεν θα ανεβάζει απλά τα ποσοστά της,  αλλά θα ισχυροποιείται, θα θεμελιώνει θέσεις-που σήμερα δεν διαθέτει τουλάχιστον σε ιδεολογικό και πολιτικό  βάθος – και απόψεις επί παντός πολιτικού επιστητού,   και θα βρίσκει έδαφος στα ευρύτερα λαϊκά(και όχι μόνον) κοινωνικά στρώματα… όλων των τάσεων και  των ιδεολογικών  αποχρώσεων…

Κάτι που ουδείς επιχειρεί επίσης  να απαντήσει και να αναλύσει είναι το ερώτημα  γιατί οπαδοί άλλων κομμάτων και μάλιστα αριστεροί με (προ) ιστορία και «αγωνιστικό»  παρελθόν στο ΚΚΕ,  όπως επί παραδείγματι ο Σ. Ρουπακιάς που σκότωσε τον Παύλο Φύσσα, ήταν μέλος του ΚΚΕ  επί 10ετιες αλλά αυτό όλοι το αποσιωπούν, τονίζοντας αντίστοιχα  την μικρή σε χρονική διάρκεια, σε σύγκριση με τα χρόνια δράσης στο ΚΚΕ,  συμμετοχή του στην δράση της Χ.Α.  

 Όπως  αποσιωπούν και αποκρύπτουν ότι σχεδόν όλοι οι ψηφοφόροι της Χρ. Αυγής –τουλάχιστον αυτό αναφέρουν τα «ψιλά» γράμματα των δημοσκοπήσεων –που επίσης για ακόμα μια φορά έπεσαν έξω στις εκτιμήσεις και τις προβλέψεις τους πλην του καθ. Παννά- ότι η δεξαμενή του μεγάλου όγκου  των ψήφων τους στις μεγάλες ηλικίες (45+)  προέρχεται από τις δεξιές (ενίοτε και ακροδεξιές ) πτέρυγες όλων των αστικών κομμάτων της μεταπολίτευσης (ΚΚΕ, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, κτλ) ενώ στις νεότερες ηλικίες παίρνουν από παντού (ελάχιστα ποσοστά όμως  ) ενώ  αντιθέτως με τις «καθαρές» ψήφους στο νεανικό κοινό από 18 μέχρι και 35  ετών τα ποσοστά αγγίζουν και το 100% αναλόγως κοινωνικής διαστρωμάτωσης και οικονομικών δεδομένων.       

Αυτό που επίσης  δεν λέει κανείς από όλους εκείνους (τους γνωστούς αναλυτές και δημοσιολογούντες  ) που  κάπως  όψιμα,  καταφέρονται εναντίον της Χ.Α. σήμερα -και δεν θα μου φανεί καθόλου περίεργο αν αυτοί οι ίδιοι στο κοντινό μέλλον είναι οι φανατικότεροι  υποστηριχτές,  αυτού,  που απαξιωτικά  σήμερα αποκαλούν ναζιστικό μόρφωμα- το  είδαμε να συμβαίνει 10αδες φορές στην διάρκεια της μεταπολίτευσης-    την καταδικάζουν και την διώκουν,  είναι ότι   οι Έλληνες  πολίτες που πλέον  βαθιά   συνειδητοποιημένα πολιτικά   ταυτίζονται)  στην παρούσα φάση,  γιατί αργότερα όταν η Χ.Α. θα μεταβληθεί σε ένα βαθιά αστικοποιημένο, και από  λαϊκό κίνημα που είναι σήμερα,   θα μεταβληθεί μοιραία όπως και το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου από λαϊκό κίνημα   σε   κόμμα- με την Χρυσή Αυγή, είναι ότι η αυτή η συγκεκριμένη  ταύτιση και η ευθυγράμμιση των απλών πολιτών, υπό τις παρούσες κοινωνικές και πολιτικές συγκυρίες θα γίνει ακόμα πιο εμφανής και ξεκάθαρη  στις προσεχείς εθνικές εκλογές (του Οκτωβρίου του 2014) ή όποτε αυτές γίνουν.

Γεγονός που όταν καταγραφεί   δεν θα  σχετίζεται πια  με το δίλημμα μνημόνιο / αντί  μνημόνιο,   αλλά με το γεγονός  ότι,  όσο περνά ο καιρός  οι πολίτες κατανοούν  όλο και περισσότερο  ότι ο μεγάλος πραγματικά  εχθρός  και αντίπαλος του σημερινού σύγχρονου  Έλληνα Πολίτη –ειδικότερα – δεν είναι  μόνον  η επιβολή του μνημονίου και των επιπτώσεων του στην κοινωνία ,  αλλά η επιβίωση και μέσα από αυτό (το μνημόνιο)  του ίδιου σαθρού ανήθικου και χυδαίου πολιτικό  οικονομικού και εκδοτικού  δημοσιογραφικού  σάπιου συστήματος!  Του συστήματος των βολεμένων. Των συντεχνιών. Των trast. Των κλειστών και επαγγελματικών  κυκλωμάτων ιδίως μέσα στις τάξεις των ΜΜΕ.  Του συστήματος των κολλητών ανεξαρτήτως ιδεολογίας (τώρα πια αυτό που ενώνει και μετασχηματίζει ανθρώπους ήθη και χαρακτήρες είναι το χρήμα και η θεοποίηση του).  Και φυσικά του συστήματος των αριστερών και της τρομοκρατίας που ασκούσαν και ασκούν μόνιμα στην μόνιμη αέναη λογική του  «δεν  είσαι δικός μας είσαι φασίστας»!  

Σύστημα* δυστυχώς   μέσα από το οποίο, οι πολίτες βλέπουν  εξ ου και ο θυμός και  η οργή αλλά πλέον και η συνειδητοποιημένη ταύτιση  με την Χ.Α. και ψήφος προς αυτή , ότι και υπό τις παρούσες τραγικά δυσμενείς οικονομικές πολιτικές και κοινωνικές  συνθήκες   εξακολουθούν πάλι  να  βολεύονται,   να επιβιώνουν,  διαγκωνιζόμενοι  πολλές φορές και μεταξύ τους -εις βάρος όμως  των εκατομμυρίων απλών πολιτών –  και να συναθροίζονται  όλοι εκείνοι οι «γνωστοί άγνωστοι»  βολεμένοι   (δεξιοί αριστεροί και όλων των τάσεων και  ιδεολογικών αποχρώσεων )   του συστήματος με δυο και τρεις δουλειές!  Τρανό  παράδειγμα   η ιδιαίτερη  «φυλή»  των δημοσιογράφων  της λεγόμενης  γενιάς, την οποία γνωρίζω πολύ καλά, σπιθαμή προς σπιθαμή πρόσωπο με πρόσωπο,   γιατί πολύ απλά  μέσα της  «γεννήθηκα και ανδρώθηκα»  επαγγελματικά,    του «ελεύθερου Ραδιοφώνου και  της ελεύθερης τηλεόρασης» -10ετια 1990 με τον 8,84 και την TV 100 στην Θεσσαλονίκη του Σωτήρη Κούβελα – γενιά η οποία εδώ και 30 χρόνια κυριαρχεί μερικοί  δε εξ αυτών έγιναν και –διαπλεκόμενοι – (νέο) εκδότες. ΜΜΕ που πλέον σήμερα μόνο ελεύθερα δεν λες αυτά τα γνωστά ΜΜΕ…  ότι δήποτε άλλο εκτός από ελεύθερα αδέσμευτα και ανεξάρτητα ΜΜΕ. Δεν τα λες. Και δεν είναι.  Το ίδιο συμβαίνει και με τον επαγγελματικό συνδικαλισμό. Μια ματιά στην  Βουλή και δίνεται η απάντηση ξέχωρα από τα σκάνδαλα προκλητικού και έκκλητου βίου όλων αυτών που σπανίως βλέπουν το φως της δημοσιότητας ούτε για τους (MEGAλο)  δημοσιογράφους ούτε φυσικά για τους βολεμένους σήμερα πρώην συνδικαλισταράδες και νυν βουλευτές όλων των κομμάτων… Αυτά τα δυο παραδείγματα είναι δυο πολύ χαρακτηριστικές εκφάνσεις και εκφράσεις του σημερινού χυδαίου ανήθικου και βρόμικου πολιτικό εκδοτικού  συστήματος.     

Σύστημα  που δημιούργησε η μεταπολίτευση με αιχμή του,  τους πάσης φύσεως αριστερούς και κουμουνιστές που ευνοήθηκαν και ευνοούνται ακόμα σκανδαλωδώς ακόμα  από αυτό τα ίδια πρόσωπα. Οι ίδιες συντεχνίες. Οι ίδιες ομάδες.  Αυτά βλέπουν οι απλοί και χωρίς προσβάσεις πολίτες και εξαγριώνονται ακριβώς γιατί σήμερα πια στην κοινωνία του διαδικτύου και της πληροφορίας όλα μαθαίνονται και μάλιστα με απίστευτη ταχύτητα και όλα διαδίδονται  με κάθε τρόπο ταχύτατα που εκπλήσσει ακόμα και το ίδιο …το σύστημα!        

  Ένα σύστημα* στο οποίο η βασική τάση είναι πλέον – κάτι περισσότερο από μόδα – το να καταφέρεσαι έτσι απλά για να καταγραφείς και εσύ  εναντίον της χρυσής αυγής!  Μερικοί δε, συνάδελφοι μου  εσχάτως για να είναι στην δημοσιότητα και στην επιφάνεια  έχουν όχι μόνον  ως αγαπημένο του θέμα και μια αφοριστική και καταδικαστική αναφορά εναντίον της Χ.Α  αλλά  ορισμένοι  δε εξ αυτών,  γνωστοί διακεκριμένοι και σκανδαλωδώς προβεβλημένοι   συνάδελφοι σκαρφίζονται ότι του  κατέβει του «λωλό Στεφανή» μέχρι και υπερατλαντικές απειλές(…) από την Χρυσή Αυγή  προκειμένου να βρίσκονται στο κάδρο της δημοσιότητας…  να μιλάνε για αυτούς… αυτοπροσδιοριζόμενοι και ως ήρωες αφού απειλούνται από τους φασίστες της Χρυσής Αυγής  «η οποία πρέπει πάση θυσία να καταπολεμηθεί εντός και εκτός βουλής…με όλα τα μέσα και με κάθε τρόπο…»

Τι άλλο θα δούμε –Θεέ και Κύριε –  και τι άλλο θα ακούσουμε ακόμα; Πολλά είναι η απάντηση. Πολλά… ακόμα δεν είδατε τίποτα. Τίποτα απολύτως μπροστά σε αυτά που έρχονται…  

Α.Σ.

 

       

*ΣΥΣΤΗΜΑ- ΟΡΙΣΜΟΣ  ένα σύνολο αθροίσματος προσώπων δομών και θεσμών  – συχνά συγκρουόμενων και  φαινομενικά  αλληλοδιαπλεκομένων  και νομικά ενίοτε και θεσμικά – απολύτως εξαρτώμενων μεταξύ τους οικονομικά , επιχειρηματικά, συνδικαλιστικά,   κοινωνικά, εκδοτικά και δημοσιογραφικά  συνδεδεμένα με ισχυρά μεγάλα οικονομικά συμφέροντα τραπεζών, εφοπλιστών και εργολάβων και οικογενειών.  Συμφέροντα που συχνά  δρουν με όρους και οργάνωση μαφίας με την ανάλογα επιβεβλημένη ομερτά προκειμένου να διασφαλίζεται ότι μέσα  σε αυτό –το σύστημα – δεν θα εισέλθουν καθ οιονδήποτε τρόπο πρόσωπα ικανά να καταφέρουν σοβαρά πλήγματα.  Δηλαδή παντού επιβιώνουν οι «κολλητοί των κολλητών» δηλαδή, οι ίδιοι και οι ίδιοι αυτοί που επιβιώνουν σε κάθε εποχή,  μεταλλαγμένοι και διαρκώς μεταλλασσόμενοι…      

Διαβάστε και αυτό… είναι γραμμένο ακριβώς προ ενός έτους και πλήρως  -δυστυχώς – επιβεβαιωμένο και κάνει θραύση αναγνωσιμότητας εδώ και μήνες…