«Η Ελλάδα στην πύλη της κολάσεως» είναι ο τίτλος που επέλεξε η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt για το άρθρο της. Η εφημερίδα γράφει: «Τεράστιες τρύπες στον προϋπολογισμό, μυστικές μεταφορές χρημάτων, η Ελλάδα στα χρόνια της κρίσης βρέθηκε πολλές φορές στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. Ένα βιβλίο της Τράπεζας της Ελλάδος ρίχνει φως σε πολλές άγνωστες λεπτομέρειες».

Η εφημερίδα αναφέρει: «Για την ελληνική Κεντρική Τράπεζα η κρίση είχε διαγνωσθεί νωρίς, λέει ο Προβόπουλος. Ο ίδιος, το καλοκαίρι του 2009, όταν το έλλειμμα στον δημόσιο προϋπολογισμό άρχισε να εκτινάσσεται, ισχυρίζεται πως προειδοποίησε τους πολιτικούς και ζήτησε αλλαγή πορείας. Αλλά τόσο η συντηρητική κυβέρνηση Καραμανλή όσο και ο αρχηγός της αντιπολίτευσης Παπανδρέου δεν πήραν στα σοβαρά τις προειδοποιήσεις τους».

«Ελληνίδα φοιτήτρια Φυσικής Αγωγής ως Miss κρίση: ‘Η καλύτερη περίοδος της ζωής μου’» είναι ο τίτλος του εκτενέστατου ρεπορτάζ στην ηλεκτρονική σελίδα του Spiegel. Όπως αναφέρει η Deutsche Welle, το ρεπορτάζ παρουσιάζει την πορεία της Αναστασίας Κατμερτζή, «η οποία κάνει τουρνέ με λαϊκά τραγούδια σε όλη τη χώρα και ελπίζει στη μεγάλη επιτυχία». Το περιοδικό επισημαίνει πως «η Αναστασία κάνει καριέρα σαν τραγουδίστρια και society girl, και θα μπορούσε να πει κανείς πως επωφελείται πολύ από τη νοσταλγία η οποία εδώ και χρόνια διακατέχει την Ελλάδα».

πηγή