Σοβαρές καταγγελίες κατά της ηγετικής ομάδας της Χρυσής Αυγής έκανε ο ανεξάρτητος βουλευτής Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος κατά την απολογία του στις ειδικές ανακρίτριες που ερευνούν την υπόθεση της ΧΑ.

Ο βουλευτής Λάρισας απολογήθηκε πριν λίγες ημέρες και αφέθηκε ελεύθερος από τις δύο ανακρίτριες χωρίς περιοριστικούς όρους!

Σύμφωνα με το capital.gr και μέρος της απολογίας του που φέρνει στο φως της δημοσιότητας, ο Χρ. Αλεξόπουλος  κατήγγειλε ότι «έβαλαν ανθρώπους με λογική μπράβων της νύχτας να απειλήσουν τον ίδιο, τη γυναίκα και το παιδί του όταν αποφάσισε μετά τη δολοφονία Φύσσα να ανεξαρτητοποιηθεί» και ξεκαθάρισε ότι «τυπικά όσο και ουσιαστικά ανεξαρτητοποιήθηκε από το κόμμα της Χρυσής Αυγής».

Επίθεση σε Κασιδιάρη

Στην απολογία του επιτίθεται στον Ηλία Κασιδιάρη για τον οποίο χρησιμοποιεί ειρωνικούς χαρακτηρισμούς όπως όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει άρθρο του Ηλία Κασιδιάρη το 2011, με το οποίο εξυμνούσε το Χίτλερ είπε ότι «ένας άνθρωπος ή ονειροπαρμένος μπορεί να είναι ή μη ρεαλιστής…»

Σε άλλη περίπτωση, όταν ερωτάται για τις παρελάσεις μελών της Χρυσής Αυγής, λέει ειρωνικά πως αυτά ίσως ήταν «φιέστες του Κασιδιάρη, είχε μανία με αυτά» και αναφέρει πως «ακόμα και ο Γερμενής που θεωρείται σκληροπυρηνικός γελούσε με αυτά».

Αναφερόμενος μάλιστα στα προνόμια των βουλευτών, αλλά και στους χαρακτηρισμούς Κασιδιάρη, ότι η βουλή αποτελεί άντρο διαφθοράς, ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής είπε «τον είδα, στο άντρο της διαφθοράς, το πόσο γρήγορα έκανε σχέσεις με τον κ. Μπαλτάκο. Επίσης και ο κ. Παναγιώταρος, όπως έμαθα από τα παραπολιτικά, πήρε άτοκο δάνειο από τη Βουλή, ενώ εμάς μας έλεγαν ότι δεν θα κάνουμε χρήση των προνομίων των βουλευτών».

«Είναι γραφικοί»
Αίσθηση επίσης προκαλεί το γεγονός ότι χαρακτηρίζει «γραφικούς και βλακώδεις» όσους πιστεύουν στον εθνικοσοσιαλισμό εν έτει 2014 και προχωρεί  στην αποκήρυξη των δηλώσεων του αρχηγού, την καταδίκη όλων των παράνομων ενεργειών για τις οποίες καταγγέλλεται η Χρυσή Αυγή. Περνά μάλιστα στην αντεπίθεση καταγγέλλοντας την ηγεσία για  «κρυφή ατζέντα» εννοώντας προφανώς πως άλλα διακηρύσσει δημόσια και άλλη είναι η πολιτική που εφαρμόζει, άποψη που κολλάει γάντι στα όσα λέει το κατηγορητήριο περί κρυφού καταστατικού της ΧΑ με ρατσιστικές, ναζιστικές και αντισημητικές θέσεις και δράσεις.

Η γραμμή αυτή βέβαια τίθεται από τον βουλευτή για να μην ταυτιστεί με πράξεις που οδήγησαν στη φυλακή τους πρώην συντρόφους του. Άλλωστε ο κατηγορούμενος βουλευτής διαχωρίζει τη θέση του λέγοντας ότι είναι «έλληνας εθνικιστής που πιστεύει στη νομιμότητα» ισχυρίστηκε μάλιστα πως έγινε μέλος της Χρυσής Αυγής του 2013 και αφού είχε εκλεγεί βουλευτής και πως δεν έχουν βάση τα όσα λέγονται ότι ανήκε στο κόμμα από το 1996 αφού, όπως λέει, ήταν φιλικά προσκείμενος στο ΛΑΟΣ.

Τι είπε στην απολογία του
«Αιφνιδιάστηκα όταν είδα τόσα στη δικογραφία όταν ήρθε στη Βουλή. Κατ αρχήν για εμένα όποιος ασχολείται με τον εθνικοσοσιαλισμό εν έτη 2014 επιεικώς για εμένα δεν είναι απλώς γραφικός αλλά «βλακώδης». Θεωρώ ότι αυτές οι ιδεολογίες και τα πολιτεύματα έχουν πεθάνει από το 1945. Θέλω να προσθέσω ότι εγώ έχω θύμα από τους γερμανούς», αναφέρει στην απολογία του.

Όταν έμαθα ότι ο Ρουπακιάς δεν ήταν ένας απλός τυχαίος όπως τον περιέγραφαν θέλησα να ανεξαρτητοποιηθώ. Τότε άρχισαν να με απειλούν να προσέχω να μην τους προδώσω, να μην γίνω ρουφιάνος. Έσπασαν το μαγαζί και ο αδελφός μου και η σύζυγός του δέχτηκαν απειλητικά τηλεφωνήματα. Είπαν ότι γνώριζαν τι αυτοκίνητο είχε ακόμη και ο ανιψιός μου και του είπαν να μου πει να παραδώσω τη βουλευτική μου έδρα.Νωρίτερα και σε εμένα είχαν αναφερθεί στο παιδί μου και στην πρώην σύζυγο μου. Είχαν πετάξει φυλλάδια στην είσοδο τα είδε το παιδί μου, τρόμαξε και μπήκε στο σπίτι κλαίγοντας.

ΕΡΩΤΗΣΗ:  Υποψιάζεστε συγκεκριμένους ανθρώπους που σας απέιλησαν και σας απειλούν…

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Οι συγκεκριμένοι που απειλούν εμένα και την οικογένεια μου λειτουργούν με σκέψεις μπράβων νύχτας, οι οποίοι απειλούν πρώτα στα πιο αδύναμα σημεία, δηλαδή παιδιά, συγγενείς, αυτοκίνητα, περιουσία και μετά προχωράνε στην εκτέλεση της απειλής….

ΕΡΩΤΗΣΗ: Έχετε την άποψη ότι οι απειλές προέρχονται από το χώρο της Χρυσής Αυγής;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Αυτό φαίνεται από το περιεχόμενο του φέιγ βολάν που με καλεί να παραδόσω την έδρα μου, που με κατηγορούν ως φίλο των εβραίων , που επισκέφθηκε μασονικές στοές κ.λ.π. Αλλά έχω την πεποίθηση ότι είναι από τοπικό επίπεδο, λόγω της προφοράς και των γνώσεων για την οικογένειά μου. Αν καταλάβαινα κάποιων θα τον κατέδιδα. Όταν μάλιστα, μου είπαν «πρόσεξε έχεις γυναίκα και παιδί, ο εμφύλιος πόλεμος είναι ο πιο αιματοβαμμένος και έχει και παράπλευρες απώλειες». Το ίδιος περίπου μοτίβο χρησιμοποίησαν και στις απειλές στο κατάστημα της νύφης μου.

Υπήρχε μια κρυφή ατζέντα της Χρυσής Αυγής η οποία δεν ήταν γνωστή σε εμένα και πιστεύω και σε άλλους βουλευτές κυρίως στην επαρχία.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποιοί διαμόρφωναν κατά τη γνώμη σας την κρυφή αυτή ατζέντα;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Πιστεύω το πολιτικό συμβούλιο και η Κεντρική Επιτροπή. Αν όχι όλοι από την Κεντρική Επιτροπή αυτοί που ήταν κοντά στον κ. Μιχαλολιάκο. Δεν μπορώ να δώσω άλλη εξήγηση…

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποιά είναι η θέση σας στις επίσημες δηλώσεις της Χρυσής Αυγής σχετικά με το ότι «καθάρισε την περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα και του κέντρου της Αθήνας»;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Διαφωνώ εντελώς δεν τις ήξερα καν. Οπωσδήποτε τις καταδικάζω.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Καθόλη τη διάρκεια που εσείς ήσασταν στη Χρυσή Αυγή δεν είχατε ακούσει για οργανωμένες επιθέσεις κατά μεταναστών στις περιοχές της Ελλάδας;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Δεν είχα ακούσει αλλά τις καταδικάζω απόλυτα…

ΕΡΩΤΗΣΗ: Μεγάλος αριθμός φωτογραφιών και βίντεο απεικονίζουν εκδηλώσεις παρελάσεις …ακόμη και με επικεφαλής τον αρχηγό …

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ίσως εξυπηρετούσε στο να τους ανυψώνει το ηθικό . ..Πιστεύω ότι ήταν λάθος τακτική, εγώ ποτέ δεν την υιοθέτησα. Και ο Γερμενής που θεωρείτο σκληροπυρηνικός γελούσε. Πιστεύω ότι ήταν φιέστες του Κασιδιάρη . Είχε μια μανία με αυτά.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Το εξυπηρετούσε η διοργάνωση κατασκήνωσης με συγκεκριμένες δραστηριότητες, ήτοι ασκήσεις στην οποία επιδίδονται στρατιώτες και στρατιωτικοί και βολές με όπλα;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Για τέτοιες κατασκηνώσεις δεν μπορώ να καταλάβω την ψυχοσύνθεση των ατόμων αυτών..Πρόκειται για ψυχοσύνθεση με λανθάνουσες προοπτικές. Συνήθως τα άτομα αυτά έχουν κόμπλεξ κατωτερότητας και βγάζουν έναν εαυτό ψεύτικο.