Η ελληνική κυβέρνηση έχει αποκλείσει περαιτέρω βοήθεια μετά τη λήξη του τρέχοντος προγράμματος διάσωσης, σημείωσε Έλληνας αξιωματούχος στις Βρυξέλλες. 

Η Ελλάδα αντιστάθηκε σε πιέσεις να εξετάσει ένα τρίτο πακέτο διάσωσης, την ώρα που ο επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι προειδοποιούσε ότι επιβραδύνεται ο ρυθμός των μεταρρυθμίσεων, ανέφεραν αξιωματούχοι στο Bloomberg μετά τη λήξη του Eurogroup.

Η ελληνική κυβέρνηση έχει αποκλείσει περεταίρω βοήθεια μετά τη λήξη του τρέχοντος προγράμματος διάσωσης, σημείωσε Έλληνας αξιωματούχος στις Βρυξέλλες.

Εν τω μεταξύ, αξιωματούχος της Ε.Ε. επισήμανε πως σύμφωνα με το ΔΝΤ και την ΕΚΤ η Ελλάδα μπορεί να χρειαστεί νέο πακέτο. Επιπρόσθετη βοήθεια θα κριθεί πιθανότατα απαραίτητη, καθώς η κυβέρνηση είναι αντιμέτωπη με χρηματοδοτικό κενό, δεν μπορεί να βασιστεί στην στήριξη των αγορών και μένει πίσω στις δεσμεύσεις για την εξυγίανση της οικονομίας, πρόσθεσε ο ίδιος.

Νωρίτερα ο κ. Ντράγκι είχε προειδοποιήσει τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να πιστέψει ότι οι μεταρρυθμίσεις έχουν ολοκληρωθεί.

Στην προσπάθεια να αποφύγει ένα τρίτο πακέτο η ελληνική κυβέρνηση ετοιμάζεται να επιστρέψει αυτήν την εβδομάδα στις αγορές, με την πώληση 3ετους ομολόγου. 

Πηγή