Γράφει ο Peter Triantafyllos, Toronto, Canada

Ελπίζω οτι πολλοί θα θυμούνται τον Πάγκαλο οταν έριξε την ιδέα οτι ΠΑΣΟΚ και Ν Δ μπορούν να συνεργαστούν και να κυβερνήσουν σαν φιλαράκια. Τότε τον καλό καιρό που Πασόκοι και Νεοδημοκράτες σφάζονταν στο μπουρδέλο (το μπουρδέλο είναι δικός σας ορος και οχι δικός μου) οπως σφάζονταν τα παλικάρια στης Μαρίας την ποδιά. Και τα αποτελέσματα. Ολα είναι μιά χαρά.

Γι' αυτό δεν πρέπει να εκπλαγεί κανένας με τον Δημήτρη τον Αβραμόπουλο και τις ιδέες του για συνεργασία Ν Δ και ΣΥΡΙΖΑ. Κάτι ξέρει ο Δημήτρης. Και γιατί όχι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ? Βλέπει κάποιος κάποια διαφορά μεταξύ τους ? Εγώ πάντως δεν βλέπω.

ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έφεραν την καταστροφή. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να παραμείνουν στην διοίκηση και να παραγραφούν οσα αδικήματα εχουν γίνει. Ο ΣΥΡΙΖΑ, από ο,τι βλέπω, θέλει να συνεχίσει την ίδια τακτική. Ακούσατε ποτέ επίσημα από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να ζητά ξεκάθαρες εξηγήσεις απο τους κυβερνώντες για το πώς φτάσαμε ως εδώ ?

Τις μόνες αρλούμπες που τσαμπουνάει ο Αλέξης είναι οτι θα κάνει στάση πληρωμών. ( Ιδέες που απεκόμησε απο το ταξιδάκι του στην Αργεντινή ) Και θα αλλάξει την Ευρώπη. Πρώτον…….. Δεν νομίζεις, λεβέντη, οτι πρώτα θα πρέπει να τους ρωτήσεις, αν θέλουν αλλαγές ? Και δεύτερον. Με ποιούς θα αλλάξεις την Ευρώπη ? Με τους γύφτους που ήταν υποψήφιοι στις ευρωεκλογές με το κόμμα σου, ή με τους άπλυτους, άκουρους, χωρίς γραβάτα που πήγαν στην ευρωβουλή ? Τι νομίζεις οτι η ευρωβουλή είναι ΖΩΟΠΑΝΗΓΥΡΗ ?

Τους μόνους που φοβερίζει είναι η κυρία Μέρκελ και ο κύριος Σοϊμπλε. Λες και αυτοί τα έκλεψαν και τα εχουν βάλη σε off – shore εταιρίες. Να γίνω του Διαβόλου ο συνήγορος. Πες οτι φταίει η κυρία Μέρκελ και ο κύριος Σοϊμπλε. Πώς θα τους δικάσεις ? Και πού θα τους δικάσεις ?

Αλλά ο Αλέξης για τους πραγματικούς ένοχους τσιμουδιά. Ουτε κουβέντα. Κορόϊδο είναι? Αφού στο μέλλον θα γίνουν συνεταιράκια. Δεν περνάει ημέρα που να μην ακούσω ή διαβάσω οτι έπιασαν κάποιον ιδιώτη ή δημόσιο υπάλληλο που έκλεψε. Ακούσατε τον Αλέξη να πει οτι θα βάλει τέλος σε αυτή την ασυδοσία ? Πάντως εγώ δεν τον άκουσα. Το μόνο που ακούω είναι οτι θα διπλασιάσει τους μισθούς.

Και μην ξεχνάμε το Ποτάμι του αριστερούλη Σταύρου Θεωδοράκη. Δεν ξέρω αν προσέξατε τις δηλώσεις που έκανε στις ευρωεκλογές. Στα τηλεπαράθυρα οπου βρισκόταν δήλωνε οτι το Ποτάμι πρέπει να βγει τρίτο κόμμα για να συνεργαστεί ή με τη Νεα Δημοκρατία ή με το ΣΥΡΙΖΑ για να σχηματιστεί κυβέρνηση. Να συνεργαστεί ή με τον εναν ή με τον άλλον για να συνεχιστεί το ίδιο σύστημα.

Για τα προβλήματα και αυτό το χάλι τίποτα.

Στην ουσία οι Ευρωπαίοι τα έφαγαν. Εαν θυμάστε εναν μεγαλοδημοδιογράφο που ακούει στο ονομα Ευαγγελάτος, οταν άρχισε η κρίση δημοσίευε με ντοκουμέντα (έδειχνε πλάνα) πως οι Ελληνες κυκλοφορούν, οδηγώντας τα καλύτερα αυτοκίνητα στην Ευρώπη. Και οχι μόνο. Τρώτε ντομάτες απο την Πολωνία, πίνετε γάλα από την Ολλανδία, σιτάρι για τα κόλλυβα απο την Ουκρανία , κλπ.

Γι' αυτό, Γεράσιμε, αν θέλεις φτηνό λάδι θα πρέπει να μαζέψεις ελιές. Αν θέλεις φτηνό γάλα, θα πρέπει να μάθεις να αρμέγεις, οπως οι Ολλανδοί. Αν θέλεις φτηνά κόλλυβα θα πρέπει να σπέρνεις σιτάρ,ι οπως οι Ουκρανοί.

Οσο για τους Χρυσαυγίτες, το μόνο που εχω να πώ είναι οτι αυτοί οι άνθρωποι είναι παλαβοί !!!!!!