Ο Νίικος Μαζιώτης συνελήφθη μετά από ένοπλη συμπλοκή με ατυνομικούς που σημειώθηκε την Τετάρτη στο κέντρο της Αθήνας…

Από τη συμπλοκή έχει τραυματιστεί ένα άτομο, πιθανότατα αστυνομικός, 

Οι πληροφορίες προς το παρόν είναι συγκεχυμένες. Σύμφωνα με μια πρώτη εκδοχή ο καταζητούμενος μαζί με άλλα άτομα θα λήστευαν κοσμηματοπωλείο στην οδό Ερμού.

Άλλη εκδοχή αναφέρει ότι ο Μαζιώτης βρισκόταν υπό παρακολούθηση και ότι αστυνομικός τον εντόπισε στην οδό Μητροπόλεως και του ζήτησε να παραδοθεί. 

Τότε ο καταζητούμενος, λέγεται ότι πυροβόλησε προς τον αστυνομικό. 

Μια παραπλήσια πληροφορία αναφέρει πως ο φερόμενος ως διευθυντικό στέλεχος της οργάνωσης "Επαναστατικός Αγώνας" έπεσε στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ  με αφορμη τη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση που διεξάγεται την Τετάρτη στο κέντρο της Αθήνας, που εχει την κωδικη ονομασία  «Θησέας» και στοχεύει στην πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, του παραεμπορίου, της διακίνησης ναρκωτικών και της μετανάστευσης χωρίς νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα.

Όλα ξεκίνησαν, λέει αυτή η πληροφορία, στη συμβολή των οδών Ερμού και Αθηνάς κατά τη διάρκεια ελέγχου στο πλαίσιο της προαναφερόμενης επιχείρησης.

Τότε ο Νίκος Μαζιώτης φέρεται να άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως – λέγεται ότι έριξε και χειροβομβίδα –  και ότι οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τα πυρά.

Από τη συμπλοκή τραυματίστηκε περαστικός από την οδό Μητροπόλεως (και όχι αστυνομικός όπως ανέφεραν οι πρώτες πληροφορίες) ο οποίος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ σε νοσοκομείο.

Περισσότερες λεπτομέρειες σε λίγο… 

directnews

Συνελήφθη ο Μαζιώτης σε συμπλοκή στο Μοναστηράκι