Ρητές διαταγές των τούρκων στρατηγών για προκλητικές τουρκικές παραβιάσεις και επέκταση με την απειλή όπλων της Τουρκίας στο Αιγαίο- Πλήρης εκμετάλλευση από την Τουρκία της Ελληνικής οικονομικής δυσπραγίας, αλλά και της τραγικά φοβικής και υποτονικής κυβέρνησης του Σαμαρά

 
Η ρητή εντολή που έχουν λάβει τις τελευταίες εβδομάδες οι τούρκοι πιλότοι και οι διοικητές των τουρκικών πολεμικών πλοίων από τους στρατηγούς της Άγκυρας δεν επιδέχεται παρερμηνείες.
«Παραβιάστε και επεκταθείτε στην Ελλάδα μέχρι τον 25ο Μεσημβρινό που χωρίζει το Αιγαίο στη μέση και παραμείνετε εκεί όσο μπορείτε περισσότερο, αδιαφορώντας για τις ελληνικές αντιδράσεις».
 
Αυτή είναι η διαταγή στην οποία όπως παρατηρούν στο Ελληνικό Πεντάγωνο οφείλεται η αυξημένη επιθετικότητα της απέναντι πλευράς, η οποία πλέον 3 και 4 φορές την ημέρα συστηματικά τον τελευταίο καιρό παραβιάζει προκλητικά τον ελληνικό εναέριο και θαλάσσιο χώρο.
 
Στο κλίμα αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο το μήνυμα που έστειλε πρόσφατα η τουρκική ηγεσία μέσω του τούρκου ομολόγου του Ισμέτ Γιλμάζ ο υπουργός Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, με τη δήλωση «η Τουρκία παίζει με τη φωτιά στο Αιγαίο».
 
Γιατί οι Τούρκοι θέλουν να «διαγράψουν» με τις στρατιωτικές κινήσεις τους στο Αιγαίο τον 25ο Μεσημβρινό, που περνάει από τη Θράκη μέχρι το Ηράκλειο της Κρήτης, βάζοντας έτσι ουσιαστικά πόδι και κάνοντας «δικό» τους το μισό Ελληνικό Αιγαίο.
 
Ποιος είναι ο 25ος παράλληλος;
 
Πρόκειται για τη νοητή κάθετη γραμμή που ξεκινάει από τα δυτικά της Ξάνθης, στα παράλια του ποταμού Νέστου, διασχίζει τη Λήμνο, περνάει έξω από την Εύβοια, συνεχίζει στην Τήνο και καταλήγει στο Ηράκλειο της Κρήτης, χωρίζοντας το Αιγαίο στη μέση.
Στόχος των Τούρκων είναι να οδηγήσουν (με την απειλή στρατιωτικής σύρραξης) στην αποστρατικοποίηση του μισού Αιγαίο, να διαγράψουν το συνεχές των ελληνικών χωρικών υδάτων και την ασφαλή επικοινωνία με τα Ελληνικά νησιά (να επιβάλουν ουσιαστικά την αποκοπή των Δωδεκανήσων αλλά και πολλών ακόμη στρατηγικών νησιών μας, όπως η Σαμοθράκη, η Λήμνος, η Λέσβος, η Χίος, η Ικαρία κ.α.) τα οποία θα μείνουν έκθετα στις οποιεσδήποτε τουρκικές διαθέσεις.
 
Αναγνώστης
 
Σχόλιο Ας Μιλήσουμε Επιτέλους: Όχι, δεν υπήρξε πρωθυπουργικό διάγγελμα από τον κ. Σαμαρά, ούτε ρηματική διακοίνωση από τον κ. Βενιζέλο, για την εξώθηση της Ελλάδας σε στρατιωτική σύγκρουση με την Τουρκία. 
Ο κ. Σαμαράς ασχολείται με την υπόθεση εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας και ο κ. Βενιζέλος με την διατήρησή του στην αρχηγία του ΠΑΣΟΚ. Τα εθνικά προβλήματα που γιγαντώνονται σε Αιγαίο, Θράκη και Κύπρο, είναι ελάσσονος σπουδαιότητας για το κυβερνητικό δίδυμο που επιβεβαιώνει με την απραξία του πως "η Ελλάδα έχει κυβέρνηση και δεν έχει"… 
Ίσως διαφωνεί η κυρία Μέρκελ αλλά και ο κ. Ομπάμα στο να υπάρξει η στοιχειώδης αντίδραση από την Ελληνική πλευρά. Εκτός και εάν, ο «πρωθυπουργός» και ο «πολλά βαρύς» αντιπρόεδρος της κυβέρνησης έχουν αποδεχθεί πως θα παραδώσουν μέρος της Ελλάδας για να εξασφαλίσουν την παραμονή τους στην εξουσία… 
Την ίδια στιγμή ο Αλέξης Τσίπρας αδιαφορεί χαρακτηριστικά για τα μείζονα ζητήματα που θέτει ανοιχτά η Τουρκία (αναμενόμενη αντίδραση του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ), επιβεβαιώνοντας τους ήδη υπάρχοντες φόβους πως επίκειται σοβαρότατη εθνική καταστροφή, η οποία και θα βυθίσει την Ελλάδα σε μία νέα καταστροφική πορεία….