Η ΕΣΠΗΤ καταδικάζει τη βάρβαρη επίθεση της κυβέρνησης Ισραήλ, που συμπεριφέρεται ως κράτος-τρομοκράτης, σε βάρος της Γάζας και του παλαιστινιακού λαού με εκατόμβη νεκρών, που ήδη ξεπέρασαν τους 500, στην συντριπτική τους πλειοψηφία άμαχοι, γυναίκες και παιδιά.

Η ΕΣΠΗΤ καταγγέλλει και καταδικάζει την αιματοχυσία δημοσιογράφων και εργαζόμενων σε διεθνή και τοπικά μέσα ενημέρωσης. Βάλλονται με δολοφονικά πυρά άοπλοι ρεπόρτερ, κτίρια τηλεοπτικών σταθμών, τηλεοπτικά συνεργεία, χωρίς καμία εξαίρεση!

Παραθέτουμε ορισμένα από τα θύματα των Ισραηλινών:

•  Τουλάχιστον ένας δημοσιογράφος τραυματίστηκε από ισραηλινό χτύπημα σε κτίριο που στεγάζει μέσα ενημέρωσης στην Πόλη της Γάζας. Ισραηλινά ελικόπτερα χτύπησαν τον κτίριο Αλ Τζαουχάρα στις 4 τα ξημερώματα, προκαλώντας ζημιές σε τουλάχιστον διαμερίσματα του κτιρίου. Ο φωτορεπόρτερ Μουχάμαντ Σαμπάμπ τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Σίφα.

•  Οι ισραηλινές δυνάμεις έπληξαν επίσης το κτίριο Νταούντ στη γειτονιά Αλ Ριμάλ διακόπτοντας τη μετάδοση ενός τοπικού ραδιοσταθμού και τραυματίζοντας αρκετούς υπαλλήλους.

• Στις 5 Ιουλίου, μια ομάδα εργαζόμενων από τον τηλεοπτικό σταθμό Palestine Today TV δέχθηκε πυρά από ισραηλινούς ενώ μετέδιδε ζωντανά σκηνές από τις συγκρούσεις στη γειτονιά Al-Tur της Ανατολικής Ιερουσαλήμ. Ο δημοσιογράφος Ahmed Al-Budeiri τραυματίστηκε στον ώμο και το στομάχι, ο κάμεραμαν του συνεργείου Ahmed Jaber τραυματίστηκε στο μάτι και ο τεχνικός Walid Matar, χτυπήθηκε στο κεφάλι. Ο δημοσιογράφος Ahmed Al-Khatib, ανταποκριτής του τηλεοπτικού σταθμού της Χαμάς Al-Aqsa TV, συνελήφθη στην πόλη Τουλκαρέμ.

• Λίγες ημέρες νωρίτερα, στις 2 Ιουλίου, ένας μεγάλος αριθμός δημοσιογράφων που κάλυπταν διαδηλώσεις στην Σουαφάτ, μετά τη δολοφονία του 16χρονου Παλαιστίνιου, που κάηκε ζωντανός από ισραηλινούς εξτρεμιστές, δέχθηκαν πυρά και τραυματίστηκαν από τις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας.  Η Tali Mayer, φωτογράφος των Activestills site και Walla News! τραυματίστηκε σοβαρά από πλαστική σφαίρα στο πρόσωπο ενώ ο συνάδελφός της Oren Ziv χτυπήθηκε στο χέρι.

Η πολύνεκρη χερσαία στρατιωτική επιχείρηση που εξαπέλυσε το Ισραήλ και παίρνει διαστάσεις γενοκτονίας των Παλαιστινίων δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη, Η αλληλεγγύη του ελληνικού λαού στον πολύπαθο παλαιστινιακό λαό και τον αγώνα του για ζωή, ελευθερία και ανεξαρτησία πρέπει να εκφραστεί με κάθε τρόπο.

Απαιτούμε:

α. Λευτεριά στην Παλαιστίνη. Αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό.

β. Να σταματήσει η εξόντωση του παλαιστινιακού λαού από τη κυβέρνηση του Ισραήλ. Να τιμωρηθούν οι εγκληματίες πολέμου. 

γ. Να σταματήσουν τόσο η ελληνική κυβέρνηση όσο και οι ΕΕ – ΗΠΑ να στηρίζουν αυτή την πολιτική, παρέχοντας γη και ύδωρ και συνάπτοντας «συνεργασίες» με τους δολοφόνους αθώων παιδιών.

 

Το Δ.Σ. της ΕΣΠΗΤ