Ο γνωστός Mike(Μερκούρης) Αγγελιάδης κατέθεσε δεσμευτική προσφορά για  ακίνητο στην Ρόδο ελληνικής  κρατικής ιδιοκτησίας 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση μεταξύ των προσφορών που κατατέθηκαν για το Golf Αφάντου είναι και αυτή του Μ. Αγγελιάδη γνωστού για τα επενδυτικά του ρίσκα στον τομέα του Real Estate. Συγκεκριμένα με βάση τα στοιχεία των προσφορών ο κ. Αγγελιάδης, με βάση σχετική ανακοίνωση και του ΤΑΙΠΕΔ, υποβλήθηκαν δύο δεσμευτικές προσφορές, από την εταιρία M.A.Angeliades Inc. ύψους 26.900.000 ευρώ και την εταιρία Dimand AE ύψους 17.500.000 ευρώ. Για το ακίνητο «Φωνή της Αμερικής» – Νότιο Αφάντου υποβλήθηκαν τρεις δεσμευτικές προσφορές, από την εταιρία M.A.Angeliades Inc. ύψους 13.900.000 ευρώ, την εταιρία Τ.Ν. Aegean Sun Investment Ltd ύψους 15.023.000 ευρώ και την εταιρία Ξενοδοχειακές Τουριστικές Γεωργικές Οικοδομικές Επιχειρήσεις Ι.Χατζηλαζάρου ύψους 12.350.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τους όρους της διαγωνιστικής διαδικασίας, το ΤΑΙΠΕΔ θα προχωρήσει στον οικονομικό και νομικό έλεγχο των προσφορών και θα ζητήσει την υποβολή τελικών βελτιωμένων προσφορών για το ακίνητο Νότιο Αφάντου, από τους δύο επενδυτές που κατέθεσαν την υψηλότερη προσφορά, ώστε να προχωρήσει σε λήψη απόφαση κατακύρωσης το αργότερο έως τις 8 Αυγούστου 2014.

O Mike Ageliadis εκ Σύμης είναι πολύ γνωστός και αγαπητός στην Ομογένεια, καθώς παρά τις προ ετών προσωπικές  περιπέτειες του, εν τούτοις συνεχίζει να δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον για τα κοινά με κάθε τρόπο,  και ειδικά για την ενίσχυση της  άθλησης της νεολαίας των Ελληνοπαίδων της Ομογένειας καθώς είναι εκείνος που χρόνια τώρα  αθόρυβα και χωρίς τυμπανοκρουσίες  συνεχίζει να στηρίζει οικονομικά (βάζοντας βαθιά το χέρι στην τσέπη) τον ιστορικό αθλητικό όμιλο GreekAmerican-Atlas προκειμένου οι έφηβοι και οι νέοι της Νέας Υόρκης να έχουν πρόσβαση στον υγιή αθλητισμό. Επίσης είναι ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από πολλές δωρεές και φιλανθρωπίες χωρίς να επιδιώκει προσωπική προβολή παρά την οικονομική του ευμάρεια.    

Αξίζει να σημειωθεί ότι, όπως σημειώνει ο τοπικός τύπος (ΡΟΔΙΑΚΗ και άλλα τοπικά ΜΜΕ) το συγκεκριμένο ακίνητο  επιχειρείται η αξιοποίηση του επειτα από σχεδόν μισό αιώνα.  Το ακίνητο της Αφάντου στη Ρόδο δείχνει ναπερνάει σε ιδιώτες καθώς.  Σήμερα (22 Ιουλλιου 2014) κατατέθηκαν στο Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) δεσμευτικές προσφορές. Οπως ανακοίνωσε η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ, κατατέθηκαν τρεις δεσμευτικές προσφορές για το ένα τμήμα του ακινήτου και δύο προσφορές για το άλλο. Σύντομα αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις του ΤΑΙΠΕΔ.

Αρχικό ενδιαφέρον για την περιοχή της  Αφάντου (που είχε χωριστεί σε δύο ακίνητα, με το πρώτο να περιλαμβάνει την έκταση που βρίσκεται το ξεχασμένο γήπεδο γκολφ) είχαν εκδηλώσει τέσσερις εταιρείες. Πρόκειται για την εταιρεία συμβούλων και αξιοποίησης ακινήτων Dimand, για την αμερικανική κατασκευαστική εταιρεία M. A. Angeliadis Inc. που ελέγχεται από τον ελληνοαμερικανό Μάικ Αγγελιάδη, για τον όμιλο Χατζηλαζάρου που ελέγχει τα ξενοδοχεία Lindos Princess Beach, Rodos Princess και Princess Sun στη Ρόδο και τον κυπριακών συμφερόντων όμιλο Νικολαϊδη που ελέγχει τα Atlantica Hotels and Resorts.

Η Atlantica, στενή συνεργάτης του πολυεθνικού ομίλου TUI, είναι η μοναδική που είχε εμφανιστεί στον πρώτο διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ ο οποίος κυρήχθηκε άγονος. Αγονος είχε κυρηχθεί και ο δεύτερος, αλλά την τρίτη φορά φαίνεται πως υπάρχουν οικονομικές προσφορές.

Ξεπουλήματος συνέχεια 

Το ΤΑΙΠΕΔ ανακοίνωσε την έναρξη δημόσιου διεθνούς διαγωνισμού σε μια φάση για την πώληση ακινήτων του Δημοσίου στο εξωτερικό. Ειδικότερα, πρόκειται για: (α) ένα ακίνητο συνολικής επιφάνειας περίπου 750 τ.μ., στην Ουάσιγκτον των Η.Π.Α., (β) ένα ακίνητο συνολικής επιφάνειας περίπου 960 τ.μ., στη Νέα Υόρκη, (γ) ένα ακίνητο συνολικής επιφάνειας 400 τ.μ., στην Πρετόρια της Νότιας Αφρικής. Στον ίδιο διαγωνισμό περιλαμβάνονται δύο ακίνητα του Δημοσίου στη Λιουμπλιάνα και το Βελιγράδι, τα οποία είχαν συμπεριληφθεί και σε προηγούμενους διαγωνισμούς χωρίς αποτέλεσμα.