ΣΙΦΝΟΣ. Ένα από τα ωραιότερα Κυκλαδονήσια του Αιγαίου. Ένα από τα Ελληνικά νησιά, που όπως μας πληροφορεί  ένας εκ των τελευταίων-εν ζωή- ερευνητών και ιστοριογράφος του Νησιού, ο Σίμος Συμεωνίδης(ο οποίος έχει αφιερώσει ολόκληρη την ζωή του στην έρευνα και συγγραφή της ιστορίας του Νησιού), το συναντάς σε εθνικά και ιδιωτικά αρχεία όχι μόνο του ύστερου νεοελληνικού κράτους αλλά και εθνικά και ιδιωτικά αρχεία  της Γαλλίας της Αγγλίας της Ισπανίας της Μάλτας, της Ιταλίας και του Βατικανού. Με φυσικό κάλλος και απερίγραπτη ομορφιά. Ομορφιά που εύστοχα σημειώνεται από περιπατητές όπως  ο Coronelli( Isolario1697) o M. Louis Lacroix και 10αδες άλλοι  που υμνούν όχι μόνον το φυσικό κάλλος αλλά και τον Λαό, τους Σιφνιούς για την πολιτεία, τις παραδόσεις τα ήθη και τα έθιμα τους σε κάθε περίοδο. Κάθε περίοδος, που οι Σιφνιοί αφού επεξεργάστηκαν και εμπλούτισαν με το Είναι Τους ,  μετουσίωσαν  σε κάτι διαφορετικό το οποίο και ενέταξαν στην καθημερινότητα τους χωρίς να αλλοιώσουν την εθνική και βαθιά Ορθόδοξα συνειδητοποιημένη  θρησκευτική τους ταυτότητα τους. Το Νησί με τις 235 Εκκλησίες που σε μαγεύει με τα μοναδικά μονοπάτια του.

Με ιστορία που ξεκινά από την Νεολιθική εποχή συνεχίζει στην ΚρητομηκηναΪκή εποχή, βιώνει την κάθοδο των Δωριέων συνεχίζει στους ελληνιστικούς και Ρωμαϊκούς  χρόνους ,  και με σημαντικό ρόλο στην 1000χρονη Αυτοκρατορία του Βυζαντίου. Με ξεχωριστό ρόλο στα χρόνια  της Φραγκοκρατίας και το Δουκάτο του Αιγαίου(Ενετοκρατία). Με μεγάλο ρόλο στα χρόνια της προετοιμασίας της Μεγάλης Επανάστασης  του Γένους για την αποτίναξη του Τουρκικού-Οθωμανικού ζυγού. Με διδάσκαλους που φώτισαν με το έργο τους όχι μόνο την Σίφνο αλλά και ολόκληρη την Ελλάδα. Με ήρωες  και θυσίες σε κάθε εποχή που το έθνος χρειάστηκε να δώσει αγώνες για την επιβίωση του.  Με διδάσκαλους του γένους όπως ο Ιωάννης και Γεώργιος Χρυσόγελος, και προσωπικότητες όπως ο Α. Προβελέγγιος  ο Αθ. Γρυπάρης  και 10αδες άλλοι ακόμα, ο κάθε ένας και ένα ξεχωριστό βιβλίο. Η Σίφνος τις τελευταίες 10ετιες και ιδιαίτερα την τελευταία 10ετια παρουσιάζει εκπληκτική ανάπτυξη  έτσι εύστοχα και δικαίως από πολλούς  θεωρείται  ιδιαίτερο και μοναδικό μέρος ως προορισμός επίσκεψης όχι μόνο για το καλοκαίρι αλλά για όλες τις εποχές.

Η Σίφνος παρουσιάζει ιδιαίτερη ανάπτυξη και τελευταία έχει μπει στο μικροσκόπιο επενδυτών καθώς έχει φυσικό κάλλος και αδιάθετους χώρους για επενδύσεις τουριστικές και όχι μόνο. Η νέα -και επανεκλεγείσα στις εκλογές του Μαϊου του 2014 -Δημοτική Αρχή, έχοντας, εν πολλοίς πετύχει τους στόχους της προηγούμενης θητείας της θέτει ως βασικό στόχο και σκοπό να καταστήσει το νησί ενεργειακά αυτόνομο αλλά και Δήμο πρότυπο σε μια σειρά δράσεις.

Το GreekAmericanNewsAgency βρέθηκε στην Σίφνο προσκεκλημένο του πολιτιστικού Συλλόγου και  του Δημάρχου κ. Ανδρέα Μπαμπούνη κατέγραψε και θα μεταδώσει ΚΑΤ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ  μια σειρά δράσεις και πολιτιστικές εκδηλώσεις με κορυφαία την μεγάλη οργάνωση του 8ου Φεστιβάλ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΣΕΛΕΜΕΝΤΕΣ, ο οποίος κατάγονταν από την Σίφνο και ήταν ο πρώτος που συνέγραψε βιβλίο συνταγών επηρεασμένος φυσικά από την Γαλλική και Δυτική αντίληψη και νοοτροπία που πάντρεψε όμως με τις ελληνικές παραδοσιακές  γεύσεις. δημοσίως οφείλουμε θερμότατες ευχαριστίες στην πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Μαρία Ναδάλη όπως και στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κώστα Σούλη που στάθηκαν πολύτιμοι αρωγοί στο έργο μας όπως και σε όλους όσους μας στήριξαν σε αυτή την μεγάλη παραγωγή που έγινε με απώτερο στόχο και σκοπό να γνωρίσουν οι Έλληνες της Αμερικής αλλά και ο απανταχού Ελληνισμός τις ομορφιές της Σίφνου.

Ο δήμαρχος της Σίφνου Ανδρέας Μπαμπούνης, ένας νέος εκ του φυσικού του χαρισματικός και διακριτικά τεχνοκράτης, επαγγελματίας με όραμα για το νησί αλλά προ πάντων όπως μας είπαν οι κάτοικοι με ήθος εντιμότητα και αρχές,   στην αποκλειστική συνέντευξη που μας παραχώρησε απευθύνει μήνυμα προς την Ομογένεια των ΗΠΑ και τους απανταχού Έλληνες να επισκεφτούν και να γνωρίσουν την Σίφνο και τις ομορφιές της.  Τους καλεί όχι μόνο να περάσουν κάποιες ημέρες στο Νησί αλλά και γιατί όχι να επενδύσουν αφού υπάρχει αρκετός χώρος και για νέες κατοικίες αλλά και αρκετές που μπορούν να διατεθούν. Στην συνέντευξη του ο κ. Μπαμπούνης αποκαλύπτει ακόμα γιατί μήνυσε τον πρώην υπουργό υγείας Άδωνη Γεωργιάδη αλλά και πολλά  άλλα εξίσου ενδιαφέροντα είτε για τα προβλήματα του Νησιού, είτε για τις προοπτικές και το μέλλον που διανοίγεται με τις πρωτοβουλίες που λαμβάνει ο Δήμαρχος και συνεργάτες του.

Δείτε ολόκληρη την αποκλειστική συνέντευξη του Δημάρχου Σίφνου κ. Ανδρέα Μπαμπούνη

Ποιος είναι ο Ανδρέας Μπαμπούνης

O Ανδρέας Μπαμπούνης γεννήθηκε στη Σίφνο, στις 9 Μαρτίου 1973, απ’ τον Νικόλαο Μπαμπούνη και την Καλλιόπη Ναδάλη. Τελείωσε το σχολείο στη Σίφνο και αποφοίτησε απ’ το Τμήμα Ηλεκτρονικής του Τ.Ε.Ι. Πειραιά.
Από το 1999 έως και την 31/12/10 εργαζόταν ως τεχνικός τηλεπικοινωνιών στον ΟΤΕ Σίφνου.

Το 2002 ο Ανδρέας Μπαμπούνης ασχολήθηκε για πρώτη φορά ενεργά με την τοπική αυτοδιοίκηση και εκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος. Διετέλεσε Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου τη διετία 2003-04 και Αντιπρόεδρος τη διετία 2005-06. Την ίδια περίοδο ήταν Πρόεδρος της Εταιρείας Κοινωνικής Μέριμνας Σίφνου (Νομικό Πρόσωπο που έχει συσταθεί για τη λειτουργία του Παιδικού Σταθμού, του προγράμματος "Βοήθεια στο Σπίτι" και του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών στη Σέριφο) και μέλος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σίφνου-Κιμώλου. Επανεκλέχθηκε το 2006 και διετέλεσε Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου τη διετία 2007-08.

Το έτος 2009 υπηρέτησε τα συμφέροντα του Δήμου Σίφνου ως Αντιδήμαρχος, υπεύθυνος για θέματα Ύδρευσης-Αποχέτευσης και Τεχνικών Έργων. Για τη διετία 2009-10, ορίστηκε εκ νέου Πρόεδρος της Εταιρείας Κοινωνικής Μέριμνας. Επίσης, είναι εκλεγμένο μέλος της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Κυκλάδων για την τετραετία 2007-10.

Από την 01/01/10 έως τις 28/06/10 ήταν Αντιδήμαρχος, υπεύθυνος για θέματα Καθαριότητας-Ανακύκλωσης και Ηλεκτροφωτισμού.

Εξελέγη για πρώτη φορά Δήμαρχος το 2011 και από τον Μάιο του ίδιου έτους είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Νοτίου Αιγαίου.

Στις Δημοτικές εκλογές του Μαΐου 2014 επανεξελέγη Δήμαρχος για την πενταετία 2014-2019.

Είναι παντρεμένος με την Έλενα Λάμπου, που κατάγεται από την Λαμία και υπηρετεί ως καθηγήτρια φυσικής αγωγής στο Γυμνάσιο Σίφνου με Τάξεις Λυκείου. Έχει τρία παιδιά τον Νίκο, τον Σπύρο και την Κάτια.
 

ΤΜΗΜΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ & ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ