Διαβάστε την είδηση και το σχόλιο και θα καταλάβετε

Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Ευρωβουλής την 1η Σεπτεμβρίου 2014, συζητήθηκε και το θέμα των σχέσεων της ΕΕ με την Γεωργία. Ο ομιλητής κος Janos Hermanο οποίος πρόσφατα διορίσθηκε ως επικεφαλής της αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Γεωργία, αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στην χώρα, ανέφερε πως η επιλεκτική χρησιμοποίηση της δικαιοσύνης από την κυβέρνηση της χώρας αυτής δημιουργεί προβλήματα. Συγκεκριμένα επεσήμανε  ότι, ο πρώην πρωθυπουργός της Χώρας Σακασβίλι, κατηγορήθηκε από τους πολιτικούς του αντιπάλους και διώκεται ως υπεύθυνος για εγκληματικές δραστηριότητες.

  Μετά το πέρας της ομιλίας του έλαβε τον λόγο ο Ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιώργος Επιτήδειος, τακτικό μέλος της Επιτροπής ο οποίος σχολίασε πως βασική αρχή της δημοκρατίας είναι η ανεξαρτησία της δικαιοσύνης και η μη χειραγώγηση της από την εκάστοτε κυβέρνηση προκειμένου να διώκει τους πολιτικούς της αντιπάλους. Στην συνέχεια συνέκρινε την πολιτική της γεωργιανής κυβερνήσεως με εκείνη της ελληνικής, αναφερόμενος στην πολιτική δίωξη της Χρυσής Αυγής και την παράνομη και χωρίς αποδείξεις φυλάκιση του Αρχηγού, βουλευτών και στελεχών του τρίτου σε δύναμη πολιτικού κόμματος της Ελλάδος. Περάτωσε την παρέμβασή του λέγοντας πως "εάν θέλουμε να κάνουμε σωστή δουλειά θα πρέπει πρώτα να επιλύσουμε τα προβλήματα που συμβαίνουν στην "αυλή" μας και κατόπιν να ασχοληθούμε με όσα συμβαίνουν στην "αυλή" του γείτονα".

  Η απάντηση του κου Herman, ο οποίος μίλησε στα ελληνικά ήταν πως προ δυο εβδομάδων βρισκόταν σε διακοπές στην Ελλάδα και , για τον λόγο αυτόν, δεν θα ήθελε να κάνει σχόλιο επί της τοποθετήσεως του κ. Επιτήδειου

Σχόλιο

  Συνεπείς στην δέσμευση τους διεθνοποιήσουν το θέμα της παράνομης διώξεως του Αρχηγού, βουλευτών και μελών της Χρυσής Αυγής για πολιτικούς και μόνον λόγους, οι Ευρωβουλευτές της Χρυσής Αυγής, εκμεταλλεύονται κάθε ευκαιρία να κάνουν γνωστή την αντιδημοκρατική συμπεριφορά της κυβερνήσεως.

  Παράλληλα αποδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο το μεγάλο πλεονέκτημα που προέκυψε όχι μόνο για το κόμμα της Χρυσής Αυγής αλλά και για την πατρίδα μας από την επιτυχία των εθνικιστών να εισέλθουν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Εκεί θα συζητηθούν σοβαρά θέματα που έχουν και εθνικό ενδιαφέρον και η παρουσία εγγυάται την αποφασιστική και αποτελεσματική υποστήριξη τους.

Στο προκείμενο θέμα, η απάντηση του κου Herman έκανε σε όλους κατανοητό το γεγονός της συμφωνίας του με την παρατήρηση του Έλληνα Ευρωβουλευτή, την οποία, για ευνοήτους λόγους δεν ήθελε να διατυπώσει επίσημα από την έδρα.