Των Πορφύρη Δ. & Σταφυλά Π.

Σε μια συνάντηση υπουργών που θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Δεκεμβρίου στην πόλη Βασιλεία της Ελβετίας η ρωσική αντιπροσωπία θα προτείνει στην ΕΕ να ενσκύψει στη διαδικασία που οδηγεί στην χριστιανοφοβία ανακοίνωσε το Σάββατο ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας Sergueï Lavrov.

«Εδώ και κάποια χρόνια με πρωτοβουλία των ευρωπαίων υπήρξαν στο εσωτερικό του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (OSCE) δράσεις κατά της ισλαμοφοβίας. Εμείς θα προτείνουμε να αναλυθεί η διαδικασία που παράγει την χριστιανοφοβία. Θα καταθέσουμε μια αντίστοιχη πρωτοβουλία κατά την διακρατική υπουργική σύσκεψη στη Βασιλεία σε μια εβδομάδα » δήλωσε ο υπουργός σε μια σύκεψη του Ρωσικού Συμβουλίου για την Εξωτερική Πολιτική και την Άμυνα στη Μόσχα.Και να σημειωθεί ότι η πλειοψηφία των μελών της ΕΕ θα προτιμούσαν ν΄αποφύγουν αυτό το πρόβλημα «από ντροπή να μιλήσουν γι αυτό. «

 «Όπως ομοίως ντρέπονταν να γράψουν στο Σύνταγμα της Ευρωπαικής ένωσης ότι η Ευρώπη έχει χριστιανικές ρίζες » θύμισε ο M.Lavrov.

Αίγυπτος

Αντίθετα οι ακτιβιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων προειδοποιούν ότι εκατομύρια χριστιανοί σε χώρες του ισλάμ γιορτάζουν την Ανάσταση του Χριστού με κίνδυνο της ζωής τους ενώ σε κάποιες ισλαμικές χώρες όπως στην Σαουδική Αραβία ο χριστιανισμός είναι απαγορευμένος.Σε άλλες πάλι οι χριστιανοί αποτελούν στόχο επιθέσεων σε (Πακιστάν Σουδάν,στις χώρες του Maghreb, Tουρκία,Αίγυπτο …).Πολυάριθμες ΜΚΟ σε όλον τον κόσμο επικρίνουν τα 2 μέτρα και τα 2 σταθμά,τη διγλωσσία καθώς και το γεγονός ότι δεν έχει τεθεί το θέμα που δημιουργείται στις ισλαμικές χώρες. Την ώρα που οι χώρες της Οργάνωσης για την Ισλαμική Συνεργασία (OCI) καταγγέλουν την δυτική ισλαμοφοβία οι χριστιανοί μεταβάλονται σε πολίτες δεύτερης κατηγορίας σε χώρες του ισλάμ και αποτελούν καταπιεσμένες και ταπεινωμένες μειονότητες.(rianovosti 22/11/14)

OΡΘΟΔΟΞΟΦΟΒΙΑ:ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 50 ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΝΑΟΙ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΥΚΡΑΝΟΥΣ

Περί τις 50 ορθόδοξες εκκλησίες επλήγησαν και τουλάχιστον 20 κατελήφθησαν από τον ουκρανικό στρατό εκτιμά η ρωσίδα εμπειρογνώμονας Vladislava Filyanova επικεφαλής του τομέα έρευνας των εθνικών και θρησκευτικών θεμάτων του Ρωσικού Ινστιτούτου στρατηγικής έρευνας.« Αυτό είναι το ελάχιστο των απωλειών αφού τα ΜΜΕ σπάνια δίνουν αντίσοιχες πληροφορίες» δήλωσε η ειδικός.

Η ίδια δήλωσε ότι τα μέσα ποδηγετούνται να μην δημοσιεύουν αυτές τις πληροφορίες με το σκεπτικό να μην επιδεινωθεί η κατάσταση κάτι που καθιστά αντικειμενικά δύσκολο να σχηματίσουμε την πραγματική εικόνα.(Interfax 21.11.14)

dimpenews