Των Πορφύρη Δ και Σταφυλά Π. 

Η CyberBerkut δημοσίευσε έγγραφο στο οποίο η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών της Ουκρανίας ( SBU) δια του επικεφαλή της Αντιτρομοκρατικής Επιχείρησης (ΑΤΟ) προστάζει την πραγματοποίηση προβοκατόρικων πολεμικών ενεργειών στο έδαφος της Νέας Ρωσίας:

Οι ειδικές δυνάμεις της «ATO» λαμβάνουν την εντολή  να βομβαρδίσουν ήσυχα χωριά και να κατηγορήσουν  την Λαική Πολιτοφυλακή για την ενέργεια.(novorosinform. 6/12/14)

Ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής  SBU  και ο πρώτος αναπληρωτής επικεφαλής της SBU

Gritsak VS

Αγαπητέ Vasily Sergeyevich!

Παρά τη δημιουργία μιας εκστρατείας ευαισθητοποίησης σχετικά με τη διαμόρφωση του πατριωτικού αισθήματος μεταξύ των στρατιωτών που συμμετέχουν στην αντιτρομοκρατική επιχείρηση στις περιοχές του Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ, ένας αριθμός των μονάδων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας εμφανίζει αυξανόμενη  δυσαρέσκεια κατά των πολιτικών πρακτικών που χρησιμοποιούνται για την αποκατάσταση της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας.

Η κατάσταση αυτή συμβάλλει στη διαμόρφωση αρνητικής αντίληψης στους κατοίκους των οικισμών που βρίσκονται στις περιοχές συγκρούσεων μεταξύ των ένοπλων αυτονομιστικών ομάδων και των υπηρεσιών επιβολής του Νόμου στην Ουκρανία.

Αυτό οδηγεί σε διάβρωση της εμπιστοσύνης απέναντι στην στρατιωτική και πολιτική ηγεσία της χώρας, πτώση του ηθικού στο στράτευμα  και ως εκ τούτου , χαμηλή ικανότητα της εκτέλεσης των καθηκόντων  του αγώνα.

Προκειμένου να απαξιώσουμε τους αυτονομιστές στον πληθυσμό των χωριών και να διαμορφώσουμε μια  βάση αποδεικτικών στοιχείων για την περαιτέρω δίωξη των εγκλημάτων κατά αμάχων και να εξασφαλίσουμε την υποστήριξή τους στη δράση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας , αποφασίζουμε:

w644h387 (5)

1. Στις 3 Δεκεμβρίου 2014 από τις προσωρινές θέσεις βολής να πραγματοποιηθεί βομβαρδισμός στους οικισμούς Redkodub, …, Novokalinovo και Τέρκοβο.

2. Η εκτέλεση των καθηκόντων περιλαμβάνει τη συμμετοχή και τους ακριβείς υπολογισμούς του πυροβολικού, από αξιωματικούς πλήρως πατριωτικών φρονημάτων. Μετά την εκτέλεση των καθηκόντων που τους έχουν ανατεθεί θα εφαρμόσουν αμέσως την υποχώρησή  τους από τη ζώνη της αντιτρομοκρατικής επιχείρησης.

3. Κανονίστε μια επίσκεψη στους οικισμούς αυτούς με ανταποκριτές  Ουκρανίας και των ξένων μέσων ενημέρωσης. Δώστε στοιχεία για την ευθύνη των τρομοκρατών  στους βομβαρδισμούς του πυροβολικού. Να τους παράσχετε φωτογραφικό υλικό από τις καταστροφές.

4. Σχετικά με την έκρηξη των όλμων στους οικισμούς να ενημερώσετε την ηγεσία της τριμερούς ομάδας εργασίας του Συντονιστικού Κέντρου Ελέγχου που υποστηρίζουν την κατάπαυση του πυρός στο ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας.

5. Μέσα και δυνάμεις , οι οποίες συμμετέχουν στην εκτέλεση αυτών των δραστηριοτήτων πραγματοποιούνται με  προσωπικές οδηγίες χωρίς να αποκαλύπτεται ο συνολικός σχεδιασμός.

6. Να εξασφαλισθούν μέτρα  εμπιστευτικότητας στην  πρόσβαση των πληροφοριών. Στους αξιωματικούς και τους εκτελεστές θα εκθέτεται μόνο το μέρος που τους αφορά, να διατίθεται η ελάχιστη δυνατή πληροφορία,όση χρειάζεται για την εξοικείωσή τους με το σχεδιασμό της αποστολής τους.

7. Όσον αφορά την έκθεση των επιδόσεων,σας το κοινοποιούμε  προσωπικά στις 4 Δεκεμβρίου 2014 τοπική ώρα 18.00.

Με εκτίμηση,

ο επικεφαλής της SBU

Nalyvaychenko VO. »

Oι απόρρητες αυτές εκθέσεις δικαιώνουν τα λεγόμενα του ηρωικού έλληνα αγωνιστή Θανάση που έπεσε μαχόμενος στο αεροδρόμιο του Ντονέτσκ.Υποστήριζε ότι η φονική επίθεση στο ελληνικό χωριό Σαταρνά στα μέσα Οκτώβρη προερχόταν από την πλευρά των ουκρανικών δυνάμεων που προβοκατόρικα και σε συνεργασία με τον τύπο θέλησαν να την προσάψουν στην πολιτοφυλακή.

dimpenews