Το Σάββατο σε ειδική εκδήλωση στο Μουσείο Μπενάκη, η ιδρυτική διακήρυξη και τα σύμβολα-Σκληρή επίθεση από το ΠΑΣΟΚ

Σήμερα, Παρασκευή, αναμένεται να καταθέσει ο Γιώργος Παπανδρέου το όνομα και το καταστατικό του νέου κόμματος στον Άρειο Πάγο.

Ο πρώην πρωθυπουργός προχωρά στην κίνηση αυτή παρά τις εκκλήσεις ιστορικών αλλά και νεότερων στελεχών να μην διασπάσει το ΠΑΣΟΚ σε αυτή την κρίσιμη στιγμή για την παράταξη και τη χώρα.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του επιτελείου του κ. Παπανδρέου το Σάββατο το απόγευμα θα παρουσιαστεί σε ειδική εκδήλωση η ιδρυτική διακήρυξη, τα σύμβολα και το όνομα του κόμματος.

Ανήθικη και παράλογη πολιτική πράξη χαρακτήρισε η εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ Εύα Καϊλή την ίδρυση του κόμματος Παπανδρέου στην πρώτη αντίδραση της Χαριλάου Τρικούπη.

Το ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τον κ. Παπανδρέου ότι ιδρύει «το δικό του προσωπικό και ιδιόκτητο κόμμα» και ότι «συμπεριφέρεται ως κληρονόμος που θέλει να καταστρέψει το ΠΑΣΟΚ που ίδρυσε ο πατέρας του».

«Ποιός είναι συνεπώς ο λόγος που οδηγεί έναν πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και πρώην πρωθυπουργό, τον άνθρωπο που έλαβε τις καταλυτικές αποφάσεις για την ένταξη στο αρχικό μνημόνιο το 2010,  να επιχειρεί να διασπάσει  το κόμμα του; Η τοποθέτηση του τώρα γίνεται άραγε από σκοπιά «μνημονιακή» ή μήπως «αντιμνημονιακή»;! Δεν υπάρχει πολιτικός λόγος, ούτε ιστορική και ηθική βάση. Τα κίνητρα είναι στενά προσωπικά» τόνισε η κυρία Καϊλή.

πηγή

Αύριο τα αποκαλυπτήρια του νέου κόμματος Παπανδρέου