Ως εδώ! Φτάνει!

Γράφει ο Νικόλαος Τζαχρήστας

Συχνά αναρωτιέμαι τι άλλο θέλουν από την ζωή μας. 40 χρόνια μεταπολίτευσης που δεν ήρθε ποτέ. Εκτός αν εννοούν μεταπολίτευση τα ελλείμματα που κατασκεύασε το σοσιαλιστικό κίνημα για να δημιουργήσει τους κομματικούς του στρατούς. Όχι δεν είμαι άνεργος, η καταγωγή μου είναι από δεξιά οικογένεια αλλά εγώ την γλίτωσα. Τους είπα για τελευταία φορά πριν τις εκλογές του 2012 «αν ψηφίσετε κάποιο από τα 2 συστημικά κόμματα ή την χ.α. δεν έχουμε να πούμε τίποτε άλλο».

Ευτυχώς το κατάλαβαν γιατί ήμουν τόσο σκληρός. Δεν γίνεται να βάζεις 40 χρόνια βαρέα ένσημα και σε μια νύχτα να σου κόβουν το όνειρο να πάρεις την αξιοπρεπή σύνταξη που στο κάτω κάτω την δικαιούσαι. Απόφοιτος ΤΕΙ και τα βγάζω ικανοποιητικά πέρα εργαζόμενος σε ένα εργοστάσιο. Δεν γίνεται όλοι οι έλληνες να δουλεύουν πίσω από ένα γραφείο μου είπε μια νεαρή κοπέλα πριν κάμποσα χρόνια και είχε δίκιο. Οι αναρίθμητες σχολές του κομματικού κράτους για κάθε πρωτεύουσα νομού δημιούργησε πτυχιούχους χωρίς αντικείμενο, άνεργους .

Που λες αδερφέ μου δεν είμαι πλούσιος αλλά δεν πεινάω. Πεινάω όμως για ελευθερία. Τι είναι ελευθερία; Ελευθερία είναι καταρχήν να λογοδοτεί στην δικαιοσύνη ο κάθε πολίτης. Και πρώτα από όλα αυτοί που αποφασίζουν για μια ολόκληρη χώρα. Γιατί 40 χρόνια τώρα εκτός ελαχίστων περιπτώσεων οι υπαίτιοι της σημερινής κατάστασης την γλύτωσαν πιπιλίζοντας την φράση «όχι στην ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής».

Ελευθερία είναι επίσης να μπορώ να φωνάξω, να κάνω απεργία για κάθε νομοθέτημα που στρέφεται ενάντια στην πλατιά οικονομική μου τάξη. Γιατί η πλειοψηφία είμαστε εμείς. Σε καμιά περίπτωση δεν είναι ελευθερία κράτος και παρακράτος(αυτοί οι ψεύτικοι κουκουλοφόροι που παίρνουν ρόπαλα από τους αστυνομικούς πίσω από τους θάμνους) να με χτυπούν και να με προσαγάγουν επειδή βγήκα στον δρόμο να φωνάξω για το δίκιο μου.

Ελευθερία δεν είναι τα μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια που κατέχουν τζάμπα τις τηλεοπτικές συχνότητες που είναι περιουσία του λαού να προσπαθούν να με φοβίσουν και να με κοροϊδέψουν για να συνεχίσουν το δικό τους φαγοπότι.

Ελευθερία δεν είναι να καταστρέφουν τα νοσοκομεία τα λεγόμενα πιράνχας που ποτέ δεν είχαν ονοματεπώνυμο και τώρα να πεθαίνουν οι πολίτες στα μνημονιακά τριτοκοσμικά νοσοκομεία.

Ελευθερία δεν είναι στο ΙΚΑ να γίνεται τρικούβερτο γλέντι με την ανοχή του εκάστοτε υπουργού και στο τέλος να του κουρεύουν τα ομόλογα που αγοράστηκαν με χρήματα των ασφαλισμένων σαν το τελειωτικό χτύπημα.

Δεν γίνεται νέα δημοκρατία και πα.σο.κ να κουνάνε το δάκτυλο μπροστά σε μια διαφορετική λύση-απόφαση για τον λαό. Ελευθερία είναι οι διαχειριστές πολιτικοί να παίρνουν εντολές από τον λαό ως υπηρέτες του συντάγματος και του λαού και όχι από το Βερολίνο. Οι άνδρες με την σημασία της λέξεως, που ζητούν δικαιοσύνη αποδέχονται την λαϊκή κρίση και τις συνέπειες των πράξεών τους.

Για ποια δημοκρατία μιλάτε κύριοι; Για την δημοκρατία του χρηματιστηρίου, του Βατοπεδίου, του Κοσκωτά, του Μπόμπολα, των υποβρυχίων, του Τεμπονέρα, του Γρηγορόπουλου, των 3000 αυτόχειρων που τους καταστρέψατε την ζωή, των 1.500.000 ανέργων;

Το νέο σλόγκαν είναι η ευθύνη για την πατρίδα. Η μόνη σας ευθύνη κύριοι είναι να υποστείτε την μελλοντική βάσανο της δικαιοσύνης για όλα τα καταστροφικά πεπραγμένα σας. Ως Εδω.