Μία πρόγευση του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας, που θα παρουσιάσει ο ίδιος αναλυτικά το Σάββατο, έδωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στη Χαλκίδα,

μπλέκοντας παράλληλα την αιματηρή επίθεση στο Παρίσι στην προεκλογική αντιπαράθεση, καθώς τη συνέδεσε με τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ στο μεταναστευτικό.

“Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται αλλού, θέλει να δώσει μαζικά ιθαγένεια ασφάλιση και περίθαλψη σε παράνομους μετανάστες. Βλέπετε σήμερα τι συμβαίνει στην Ευρώπη, αλλάζουν τα πάντα με δραματικό τρόπο. Στη Γαλλία ο σοσιαλιστής Ολάντ έβγαλε το στρατό στους δρόμους. Σήμερα στο Παρίσι έγινε μακελειό κι εδώ κάποιοι προσκαλούν κι άλλους λαθρομετανάστες και μοιράζουν ιθαγένειες”, είπε ο πρωθυπουργός χαρακτηριστικά.

Ο κ.Σαμαράς απάντησε στην κριτική για μη τήρηση των υποσχέσεων του Ζαππείου. “Κάναμε το πρώτο και μεγαλύτερο. Δεν άφησε αυτή η παράταξη την Ελλάδα να κατρακυλήσει σε έξοδο από το ευρώ και χρεοκοπία. Η χώρα ταλαιπωρήθηκε πολύ αλλά τα χειρότερα τα απέφυγε”, δήλωσε τονίζοντας ότι “πρώτα ο Θεός” η χώρα δε θα δει τι σημαίνει κλειστά ΑΤΜ, αφοπλισμένη αστυνομία, ανοιχτά σύνορα και μαζική ιθαγένεια σε λαθρομετανάστες.

“Πρώτα ο Θεός, αλλά να κάνουμε κι εμείς μαχητικά το σωστό, να μην επιτρέψουμε στη χώρα να πέσει για δεύτερη φορά σε μία πενταετία θύμα κάλπικων υποσχέσεων, λαϊκισμού και δημαγωγίας”, πρόσθεσε, αναφερόμενος εμμέσως στις εκλογές του 2009.

Ο κ.Σαμαράς έδωσε άλλωστε -προαναγγέλλοντας την παρουσίαση του προγράμματος της Ν.Δ το Σάββατο- τέσσερις εγγυήσεις για μείωση του ΕΝΦΙΑ και τις συντάξεις, τονίζοντας όμως ότι κανείς δε μπορεί να λέει πια “λεφτά υπάρχουν”.

“Να ξέρετε ότι όσα δίνει το κράτος σταδιακά και χωρίς νέα ελλείμματα, δίνονται για πάντα. Ότι όμως σας υπόσχονται χωρίς να λένε από που θα τα βρουν είτε είναι κοροϊδία είτε θα τα πάρουν πίσω στο πολλαπλάσιο”, τόνισε.

Ο πρωθυπουργός εγγυήθηκε ειδικότερα:

*Όχι άλλη μείωση συντάξεων

*Μείωση του ΕΝΦΙΑ το 2015

*Αποδοση των εσόδων του ΕΝΦΙΑ στην τοπική αυτοδιοίκηση

*Επαναφορά των συντάξεων για υπερήλικες ομογενείς πόντιους και βορειοηπειρώτες

Αναφέρθηκε επίσης χωρίς χρονοδιάγραμμα σε:

*Μείωση του ανώτατου φόρου εισοδήματος στο 33% από 42%

*Σταδιακή μείωση της φορολογίας στα κέρδη των επιχειρήσεων στο 15%

*Σταδιακή μείωση των υψηλών κλιμακίων του ΦΠΑ και αργότερα των μεσαίων.

Κατηγόρησε εκ νέου το ΣΥΡΙΖΑ πως όλα όσα λέει αποτελούν μονομερείς ενέργειες που επαναφέρουν στα πρωτοσέλιδα του διεθνούς τύπου “αυτή την απαίσια λέξη, το Grexit” και υποστήριξε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση ζητά να αλλάξει όλους τους κανόνες της Ευρωζώνης, κάτι που η Ευρωζώνη δε δέχεται, ενώ ο Ντράγκι έχει πει πως μη τήρηση των κανόνων οδηγέι έξω από το ευρώ.

Πηγή