Με δεσμεύσεις για μισθούς και συντάξεις, ο πρωθυπουργός είπε ότι θα κερδίσει τις εκλογές

Σκληρή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από το κλειστό γυμναστήριο του Αμαρουσίου αναφερόμενος στις προθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το χρέος.

«Δεν έχουν αφήσει κανέναν Έλληνα ή ξένο που να μην του έχουν πει ψέμματα», είπε ο Αντώνης Σαμαράς και εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι η ΝΔ θα νικήσει στις εκλογές λέγοντας: «Ο ΣΥΡΙΖΑ βλέπει το προβάδισμά του να μειώνεται συνεχώς και στις κάλπες θα το δει να ανατρέπεται πλήρως».

Ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε ότι οι Ευρωπαίοι τονίζουν πως θέλουν την Ελλάδα στο ευρώ μόνο εάν η χώρα τηρεί τις υποχρεώσεις της και πρόσθεσε ότι τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζονται για σύγκρουση που θα οδηγήσει στην καταστροφή. 

Ο ίδιος τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ διακινδυνεύει την έξοδο της χώρας από το ευρώ και τον ταύτισε με το σύνθημα «λεφτά υπάρχουν» που είχε χρησιμοποιήσει ο Γ.Παπανδρέου στις εκλογές του 2009.

«Μιλάνε για συμφωνία για τήρηση των κανόνων. Όμως κάποιοι άλλοι λένε ότι θα τα ξεκινήσουν όλα από την αρχή. Αυτά οδηγούν σε έξοδο από το ευρώ. Λένε ότι δεν θα πληρώσουν τόκους και χρεολύσια. Πληρώνουμε κάτω από 2% για χρέη λιγότερα από τις χώρες που μας δάνεισαν. Λένε ψέματα και τάζουν παροχές, ότι δεν θα κάνουν μονομερείς ενέργειες, ότι δεν θα πληρώσουν χρέη χωρίς να δημιουργήσουν πρόβλημα» είπε ο Πρωθυπουργός. 

Συνεχίζοντας αναφέρθηκε στις ενέργειες της κυβέρνησης: 

«Το κυριότερο δεν αφήσαμε τη χώρα να βγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση όπως είχαμε υποσχεθεί στον ελληνικό λαό. Υποσχεθήκαμε ότι θα βγούμε από το μνημόνιο. 

»Πιάσαμε πρωτογενή πλεονάσματα νωρίτερα και θα βγούμε από το μνημόνιο ένα χρόνο νωρίτερα. Παρά την ύφεση και τα μνημόνια δώσαμε φορολογικές μειώσεις και στο ΦΠΑ εστίασης και στο πετρέλαιο θέρμανσης. Αυτά στα δύσκολα, τώρα που η χώρα μπήκε στην ανάκαμψη θα δώσουμε περισσότερα. 

»Επίσης επιβάλαμε μεταρρυθμίσεις που κανείς δεν πίστευε. Προχωρήσαμε το ηλεκτρονικό κράτος μειώνοντας τη γραφειοκρατία και τη διαφθορά».

Ο κ. Σαμμαράς εγγυήθηκε ότι δεν θα υπάρξει πλέον καμία απολύτως μείωση σε συντάξεις και εισοδήματα καθώς η χώρα μπήκε νοικοκυρεμένα στη φάση της ανάπτυξης. Ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε ότι θα υπάρξει μείωση του ΕΝΦΙΑ και τα έσοδα θα δίνονται στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην τρομοκρατική επίθεση-σοκ στο περιοδικό Charlie Hebdo Α. «Η Ευρώπη μετά τα τελευταία επεισόδια αλλάζει την στάση της. Χθες έγινε αληθινό μακελειό στο Παρίσι και σήμερα στην Λυών. Είμαστε όλοι Charlie Hebdo. Κάθε σοβαρή χώρα θωρακίζεται απέναντι στην τρομοκρατία και η Ελλάδα ανήκει σε αυτές τις σοβαρές χώρες» είπε.

Επιτιθέμενος εκ νέου στον ΣΥΡΙΖΑ ο πρωθυπουργός είπε ότι «εκφράζουν συμφέροντα όσων δεν θέλουν η Ελλάδα να προχωρήσει και εκείνων που την έφεραν στην κρίση. Είναι οι βολεμένοι και οι πρώην συνδικαλιστάδες τύπου Φωτόπουλου που έπνιγαν την οικονομική ζωή του τόπου και τις επιχειρήσεις. Είναι μαζί τους το λόμπι της δραχμής που έβγαλαν τα λεφτά τους έξω και τώρα θέλουν να αγοράσουν τα πάντα κοψοχρονιά. Αλλά δεν θα τους περάσει».

Κλείνοντας εμφανίστηκε βέβαιος ότι η πλειοψηφία του λαού θα τιμωρήσει την μειοψηφία των βουλευτών που έσυραν την χώρα σε εκλογές που δεν ήθελε.

Ολόκληρη η Ομιλία του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά στο Μαρούσι

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ από καρδιάς. Είμαι τόσα χρόνια στην πολιτική, πρώτη φορά έκανα τόσην ώρα να μπω μέσα. Να είστε καλά, να είστε δυνατοί! Χρόνια πολλά σε όλους! Θα σαρώσουμε με τέτοιες συγκεντρώσεις!
Σας ευχαριστώ από καρδιάς γι’ αυτή την τόσο ζεστή συγκέντρωση.
Η Παράταξή μας είναι αισιόδοξη, το αισθάνεται πια ο καθένας, ότι η μάχη των εκλογών στις 25 Ιανουαρίου θα κερδηθεί από τη Νέα Δημοκρατία!
Γύρισα τις τελευταίες μέρες πολλές, όπου πήγα υπήρχε αυτό το ίδιο, μήνυμα νίκης για τη Νέα Δημοκρατία, νίκης για την Παράταξη αυτή που κράτησε στα δύσκολα τη χώρα όρθια.
Έχει αποφασίσει ο Ελληνικός λαός ότι πρέπει να νικήσει αυτή η Παράταξη για το μέλλον των παιδιών. Και θα νικήσει με πρωτοπορία τη νεολαία μας, αυτή την υπέροχη ΟΝΝΕΔ που δίνει μόνο νίκες και που θα φέρει και αυτή την πιο μεγάλη νίκη!

Φίλες και φίλοι,
Θα νικήσουμε, πρώτον, γιατί πραγματικά πιστεύουμε στην Ευρώπη:
Άλλωστε, επίσημα Ευρωπαίοι αξιωματούχοι δηλώνουν ότι η Ευρώπη θέλει την Ελλάδα στο ευρώ, αλλά ότι πρέπει και η Ελλάδα να σέβεται τους κανόνες του ευρώ. Το είπε σήμερα για όσους το μάθατε και ο Ντράγκι: «Η πρόσβαση –λέει- των ελληνικών τραπεζών στα κεφάλαια της Ευρώπης προϋποθέτει την επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης του προγράμματος και τη συμφωνία μεταξύ Ελλάδας, Ευρώπης, Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου με το επόμενο πρόγραμμα»!
Για συμφωνία μιλάνε, όχι όλα στον αέρα και σύγκρουση. Μιλάνε για συμφωνία, τήρηση των κανόνων!
Όμως κάποιοι άλλοι λένε ότι δεν θα δεχθούν τους κανόνες αυτούς, ότι όλα θα τα ξεκινήσουν δήθεν από την αρχή. Η Ευρώπη αυτό δεν το δέχεται και ο κάθε λογικός άνθρωπος καταλαβαίνει ότι αυτά όλα οδηγούν τη χώρα σε έξοδο από το ευρώ.

Δυο λόγια μόνο να πω για το Πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ:
Λένε ότι δεν πρόκειται να πληρώσουν τόκους και χρεολύσια! Ξέρετε πόσο πληρώνουμε σε τόκους; Σαν χώρα; Κάτω από το 2% το χρόνο! Έχετε ακούσει για άλλες χώρες να πληρώνουν κάτω από 2%;
Προσέξτε: οι περισσότερες από τις χώρες εκείνες που μας δάνεισαν αυτά τα χρήματα με 2%, πληρώνουν για τα δικά τους χρέη υψηλότερο επιτόκιο και εμείς τους λέμε ότι δεν θα τους πληρώσουμε ούτε το 2%.
Αλλά λένε παντού ψέματα.
Λένε ψέματα, όταν υπόσχονται «παροχές» που δεν μπορούν να χρηματοδοτήσουν.
Λένε ψέματα, όταν καθησυχάζουν τον κόσμο ότι δήθεν δεν θα κάνουν μονομερείς ενέργειες και ας λένε άλλα στο πρόγραμμά τους.
Λένε ψέματα ότι δεν θα πληρώσουν τόκους και χρεολύσια χωρίς να δημιουργηθεί πρόβλημα.
Δεν έχουν αφήσει κανέναν Έλληνα ή ξένο που να μην του έχουν πει ψέματα!

Και τώρα να δούμε ποια είναι η αλήθεια, να δούμε ποια είναι η πραγματικότητα, να δούμε ποια είναι εκείνα που ετοιμάζουμε εμείς από δω και μπρός και βέβαια το έχω ήδη πει ότι το Σάββατο θα υπάρχει η πλήρης αυτή ανάλυση.
Πραγματοποιήσαμε πρώτα απ’ όλα την πρώτη και την υπέρτατη, φίλες και φίλοι, υπόσχεση που μας είχε ζητήσει ο Ελληνικός λαός με τις εκλογές και που εμείς του είχαμε δώσει. Δεν αφήσαμε τη χώρα να βγει το κρίσιμο 2012 από το ευρώ. Και όταν οι περισσότεροι στον υπόλοιπο κόσμο αυτό το θεωρούσαν αναπόφευκτο. Κι αν συνέβαινε κάτι τέτοιο, η Ελλάδα θα πέρναγε πολύ χειρότερα από εκείνα που ζήσαμε. Και θα πήγαινε πολλές δεκαετίες πίσω…
Υποσχεθήκαμε ότι θα βγούμε από το Μνημόνιο μιαν ώρα αρχύτερα. Και πράγματι, βγάλαμε πλεονάσματα ένα χρόνο νωρίτερα. Πιάσαμε τους στόχους και βγήκαμε στις αγορές δύο χρόνια νωρίτερα. Και τώρα βγαίνουμε από το Μνημόνιο ένα χρόνο νωρίτερα!
Βγήκαμε στην ανάκαμψη πολύ νωρίτερα από ό,τι πίστευαν οι περισσότεροι. Και σήμερα βγήκε ότι το τρίτο τρίμηνο του 2014, μετά από επί έξι ολόκληρα χρόνια ύφεσης, η Ελλάδα όχι μόνο σημείωσε τον μεγαλύτερο ρυθμό ανάπτυξης στην ευρωζώνη αλλά σημείωσε και τη μεγαλύτερη μείωση της ανεργίας, 1,7% στην ευρωζώνη! Κι αυτό αρχίζει και δίνει κουράγιο σε όλο τον κόσμο. Και παρά την ύφεση, παρά τα μνημόνια που περάσαμε τα τελευταία δυόμισι χρόνια, προσπαθήσαμε και δώσαμε και φορολογικές μειώσεις. Και στο φόρο εισοδήματος, για τους πιο αδύναμους, και στο φόρο καυσίμων, και στο ΦΠΑ της εστίασης και στα ακίνητα και στα ενοίκια.
Προσέξτε: Στα δύσκολα, όταν υπήρχε η φουρτούνα και πνιγόταν η χώρα, στα ελλείμματα και την βάραινε τη χώρα ο αναγκαστικός δανεισμός, καταφέραμε και δώσαμε κάποιες φορολογικές μειώσεις. Τώρα που η χώρα μπήκε πια στην ανάκαμψη θα δώσουμε πολύ περισσότερες. Νοικοκυρεμένα πράγματα, χωρίς καινούργια ελλείμματα.
Παρά την ύφεση και τα μνημόνια, επιβάλλαμε επίσης μεταρρυθμίσεις που έπρεπε να έχουν γίνει πολλά χρόνια πριν και που έχουν γίνει σε κάθε προοδευμένη χώρα και που κανείς δεν πίστευε ότι θα γινόντουσαν στην Ελλάδα.
Προχωρήσαμε πολύ, για παράδειγμα, το λέω παντού, το ηλεκτρονικό κράτος, που μειώνει τη γραφειοκρατία, καταργεί δεκάδες, εκατοντάδες ώρες στις ουρές, διασώζει τον πολίτη από την αλαζονεία του γραφειοκράτη που έχει απέναντί του, επιτρέπει σε νέες επενδύσεις να έρθουν ταχύτερα, σε νέες επιχειρήσεις να ξεκινήσουν πιο γρήγορα, ενώ διευκολύνει και την έναρξη ενός καινούργιου επαγγέλματος. Σε μέρες μέσα, όλα αυτά! Εκεί που κάποτε ήταν μήνες που χρειαζόσουν. Και τώρα που μιλάμε, θέλω να το ξέρετε αυτό, θέλω να το μάθει ο λαός, υπάρχουν εκατοντάδες νέα επιχειρηματικά σχέδια, τα οποία είτε έχουν εγκριθεί, είτε έχουν υποβληθεί για έγκριση και περιμένουν να φύγει επιτέλους η πολιτική αβεβαιότητα, για να ξεκινήσουν οι επενδύσεις. Επενδύσεις σημαίνει νέες θέσεις εργασίας.
Κι ακόμα νοικοκυρεύουμε το κράτος και προχωρούμε στην αξιολόγηση.
Κάποιοι, βέβαια οφείλω να το πω, τρομοκρατούν το δημόσιο υπάλληλο και του λένε ότι από αυτή την αξιολόγηση του δημοσίου υπαλλήλου και το νοικοκύρεμα του κράτους, ο κάθε δημόσιος υπάλληλος κινδυνεύει.
Προσέξτε: αυτό είναι κινδυνολογία. Γιατί ακριβώς το αντίθετο συμβαίνει: Κανένας άξιος δημόσιος λειτουργός δεν έχει το παραμικρό να φοβηθεί από το νοικοκύρεμα και από την αξιολόγηση. Αντίθετα θα ωφεληθούν! Το νοικοκύρεμα και η αξιολόγηση είναι η αληθινή προϋπόθεση για να πάρουν οι άξιοι του δημοσίου και πιο αξιοπρεπείς μισθούς.
Και μην κάνετε λάθος: οι περισσότεροι στο δημόσιο την επιζητούν την αξιοκρατία. Την επιζητούν την αξιοσύνη. Γιατί γεμίσαμε από φαυλότητα και από διάλυση και από σύγχυση που επικρατούσε και που εκείνους πρώτους έθιγε.
Κι ακόμα εξασφαλίσαμε σε δύσκολες ώρες την προστασία της πρώτης κατοικίας. Και να το ξέρει ο καθένας ότι η Ελλάδα εξασφάλισε την μεγαλύτερη προστασία που υπήρξε ποτέ για τη στεγαστική πίστη, σε μια χώρα που βρέθηκε σε τέτοια κρίση. Δείτε τι έγινε οπουδήποτε αλλού και κάνετε τις συγκρίσεις…
Κι ακόμα, μέσα από μάχη, πιστέψτε με, αλλά το καταφέραμε στο τέλος, δώσαμε μεγάλες ανάσες για εκείνον που έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές στο κράτος ή στα ασφαλιστικά ταμεία και με το μέτρο των 100 δόσεων ωφελούνται ήδη εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά. Και θα επωφεληθούν ακόμα πολύ περισσότεροι.

Τα τελευταία χρόνια, φίλες και φίλοι, οφείλω να σας πω ότι κλείσαμε τρεις πάρα πολύ δύσκολους προϋπολογισμούς. Και στους τρεις ξεπεράσαμε τους στόχους μας!
Κι ακόμα καταθέσαμε για το 2015 τον πρώτο ισοσκελισμένο προϋπολογισμό εδώ και πάρα πολλές δεκαετίες στην Ελλάδα. Δηλαδή ισοσκελισμένος θα πει «πληρώνω τα έξοδα του κράτους και τους τόκους που χρωστούσα από το παρελθόν».
Και θα πει κάποιος ίσως… {διακοπή από σύνθημα} Αυτή η νεολαία είναι που γεμίζει τις μπαταρίες μας για καινούργιους αγώνες, για αγώνες κάθε μέρα για την Ελλάδα που αγαπάμε, για το μέλλον αυτών των παιδιών. Θα ρωτήσει, όμως, κάποιος: Καλά εμένα αυτά όλα τα μακροοικονομικά μεγέθη τελικά με αφορούν; Και πότε θα φθάσει αυτή η βελτίωση του κράτους στη δικιά μου την τσέπη; Μα εδώ είναι το «μυστικό»: Επειδή ακριβώς βάλαμε τάξη- κι έχουμε ακόμα δρόμο- ακριβώς επειδή άρχισε το νοικοκύρεμα- και θα προχωρήσει κι άλλο, ακριβώς επειδή βγήκαμε από τα ελλείμματα. και δεν χρειάζεται πια να τρέχεις δεξιά αριστερά και να ζητάς κάθε τόσο δάνεια, για να καλύψεις του τόκους. Γι’ αυτό και μπορούμε ακριβώς τώρα και το κάναμε ήδη και το συνεχίζουμε, να ανακουφίσουμε με συγκεκριμένες κινήσεις τον κόσμο. Είτε δίνοντας αυξήσεις σε εκείνους οι οποίοι έχουν αδικηθεί περισσότερο, είτε δίνοντας φορολογικές μειώσεις στους πάντες, σταδιακά.
Έτσι λοιπόν, ως Πρωθυπουργός, έκλεισα τρείς δύσκολους προϋπολογισμούς, και ως πρωθυπουργός σας λέω σήμερα, εδώ:
Εγγυώμαι ότι δεν θα υπάρξει πλέον καμία απολύτως μείωση σε συντάξεις και σε εισοδήματα. Καμία. Γιατί μπήκαμε στη φάση της Ανάπτυξης και των αυξήσεων.
Νοικοκυρεμένα πάντοτε! Αλλά μόνο προς τα πάνω…
Εγγυώμαι ότι ο ΕΝΦΙΑ θα μειωθεί κι άλλο. Με αρχή από το 2015. Αλλά και τον επόμενο χρόνο. Και εγγυώμαι ότι τον ΕΝΦΙΑ- να με ακούει εδώ ο Πατούλης- θα τον δώσουμε απευθείας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, για να γίνει η Τοπική Αυτοδιοίκηση πραγματικά αυτόνομη, να βγάζει τα λεφτά της η Τοπική Αυτοδιοίκηση, όχι να είναι ζητιάνος της κυβέρνησης. Και να είναι πιο υπεύθυνη. Να είναι πραγματικός «μοχλός ανάπτυξης». Αυτό πρόκειται, φίλες και φίλοι, να είναι μια πραγματική, επαναστατικού τύπου, μεταρρύθμιση, τα επόμενα χρόνια.
Και εγγυώμαι επίσης ότι το επίδομα στους υπερήλικες ομογενείς, Βορειοηπειρώτες και Ποντίους θα επιστραφεί, για να αποκατασταθεί μια πολύ μεγάλη αδικία που τους έγινε.
Και γιατί θα τα κάνουμε όλα αυτά; Γιατί απλούστατα η οικονομία μπήκε πια στην Ανάπτυξη και μπορεί αυτό να το αντέξει, χωρίς να πέσει σε ανεξέλεγκτα ελλείμματα. Γιατί αυτό θα οδηγούσε τότε ξανά σε μνημόνια.
Και να σας πω κάτι ακόμα: Όταν το κράτος σου δίνει αυτά που αντέχει η οικονομία να σου δώσει, τότε στα δίνει για πάντα! Αλλά όταν κάποιοι σου υπόσχονται «λαγούς με πετραχήλια», χωρίς να σου λένε από πού θα τα βρουν, είτε σε κοροϊδεύουν, είτε θα στα πάρουν πίσω πολλαπλά. Και αυτό έχει ήδη συμβεί. Έτσι δεν είναι; Και το έχει πληρώσει ακριβά ο Ελληνικός λαός, πανάκριβα.
Το θυμάστε! Το 2009 κάποιοι υποσχέθηκαν στους πάντες τα πάντα. Και το φώναζαν, το θυμάστε, «λεφτά υπάρχουν»! Κι ύστερα ήρθαν, έδωσαν κάτι ψιλά στην αρχή για μερικούς και μετά, τι έγινε; Απλούστατα μας έβαλαν στο Μνημόνιο και τα πήραν πίσω πολλαπλάσια! Ενώ όταν το κράτος ξέρει, όταν κάνεις σωστά τη δουλειά σου, νοικοκυρεμένα, αυτά που δίνεις, τα κρατάς.
Το ίδιο ακριβώς κάνουν σήμερα και κάποιοι άλλοι με το «λεφτά υπάρχουν»! Μόνο που αυτή τη φορά εκείνοι κοροϊδεύουν τους πάντες. Όχι μόνο θα τα πάρουν πίσω πολλαπλάσια αλλά διακινδυνεύουν και την έξοδο της χώρας από το ευρώ.
Κι ακόμα, εμείς, φίλες και φίλοι, διαπραγματευθήκαμε και πετύχαμε ένα τεράστιο, πρωτόγνωρο στον κόσμο κούρεμα του ελληνικού χρέους. Και πολύ χαμηλά επιτόκια, όπως είπα πριν.
Όπως εμείς ήδη διαπραγματευθήκαμε και επιτύχαμε, ώστε μετά την έξοδό μας από το Μνημόνιο, να μας δώσουν μια πρόσθετη «βοήθεια χρέους». Δηλαδή αυτά τα χαμηλά επιτόκια για περισσότερα χρόνια στο μέλλον. Και εξόφληση, χρεολύσια, ακόμα πιο μακριά στο μέλλον…
Θα πει κάποιος πάλι: Εντάξει, αυτά που πετύχατε είναι σημαντικά για το χρέος, αλλά τι σημαίνει σήμερα για τον απλό τον πολίτη;
Μα ακριβώς:
Επειδή εξασφαλίζεις «ανακούφιση του χρέους», δηλαδή μειωμένα επιτόκια που πρέπει να βγάζεις από την τσέπη σου και να πληρώνεις τα επόμενα χρόνια, μπορείς να μειώσεις τους φόρους αυτά τα επόμενα χρόνια! Χωρίς να επιστρέψεις στα ελλείμματα.
Και αυτό, προσέξτε, είναι κάτι που το έχουμε ήδη διαπραγματευθεί.
Θα το χαλάσουν;
Κι έτσι, όταν σας μιλάω για φορολογικές μειώσεις παντού, είναι κάτι που το έχουμε ήδη υπολογίσει και που ξέρουμε από πού πρόκειται να προκύψει:
Θα μειώσουμε, για παράδειγμα, το φόρο στις επιχειρήσεις στο 15%! Από 25% που είναι σήμερα…
Το φόρο εισοδήματος παντού. Με ανώτατο συντελεστή στο 33% από 42% που είναι σήμερα και από 45%, παρακαλώ, που ήταν πριν την κρίση.
Θα μειώσουμε τους ανώτατους συντελεστές ΦΠΑ στην αρχή, και κάποιους από τους μεσαίους στη συνέχεια.
Ενώ τις ασφαλιστικές εισφορές ήδη ξεκινήσαμε και τις μειώνουμε- για πρώτη φορά στην Ελλάδα- και θα τις μειώσουμε κι άλλο.
Αυτά δεν είναι «λόγια». Είναι πράγματα για τα οποία έχουμε δουλέψει σκληρά και έχουμε διαπραγματευθεί σκληρά. Με το δικαίωμα που εσείς μας δώσατε να είμαστε εκεί παρόντες σε αυτή τη διαπραγμάτευση. Και είναι και η «ανταμοιβή» αυτή της χώρας που έπιασε τους στόχους. Και δεν χρειάζεται να τσακωθούμε με κανένα. Με την «ανακούφιση χρέους» που έχουμε ήδη διαπραγματευθεί, αυτά άμεσα θα μπορέσουμε να τα προγραμματίσουμε.
Φτάνει να βγούμε από το μνημόνιο και να υπογράψουμε ξανά τη συμφωνία για την επόμενη μέρα. Αυτό πάει να χαλάσει ο ΣΥΡΙΖΑ! Αυτό θα τα ματαιώσει όλα αν ποτέ γίνει…

Και δεν είναι μόνο αυτό…
Αν συγκρουστούμε με τους εταίρους μας, θα χάσουμε κι άλλα. Και θέλω εδώ, από το Μαρούσι, να το πω και να το μάθει ο καθένας, ότι να ξέρουν οι αγρότες ότι θα χάσουν τις επιδοτήσεις από την Κοινή Αγροτική Πολιτική. Και τις χρηματοδοτήσεις για έργα αγροτικής Ανάπτυξης, σε όλη την περιφέρεια. Και τα έργα αυτά και οι επιδοτήσεις είναι κάπου 3 δισεκατομμύρια το χρόνο.
Και να ξέρει η περιφέρεια και οι δήμαρχοι, ότι θα χαθεί και το ΕΣΠΑ. Δηλαδή πάνω από 3 δισεκατομμύρια το χρόνο…
Και να ξέρει και ο επιχειρηματίας και αυτός που έχει πάρει δάνειο ότι το τραπεζικό σύστημα θα χάσει 15 δισεκατομμύρια από φθηνή ρευστότητα που σήμερα παίρνει από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα κάθε χρόνο από τον Ντράγκι. Και δεν θα δουν ούτε νέα δάνεια ούτε ευνοϊκές ρυθμίσεις στις σημερινές τους οφειλές.
Και να ξέρει επίσης ο επιχειρηματίας, ότι έτσι θα χαθεί και η ρευστότητα από το καινούργιο πρόγραμμα, αυτό που ακούτε για «ποσοτική χαλάρωση» του κ. Ντράγκι!
Και να ξέρουν οι επιχειρηματίες και οι Περιφέρειες και οι άνεργοι, ότι θα χαθούν και τουλάχιστον άλλα 15 δισεκατομμύρια που θα διεκδικήσω από τον κ. Γιούνκερ τον Ιούνιο, 15 δισεκατομμύρια τουλάχιστον από το «Πακέτο Γιούνκερ». Και το οποίο το είχα ζητήσει από τους πρώτους, εδώ και δύο χρόνια, και το οποίο σχεδιάστηκε ακριβώς για να χτυπήσει την ανεργία. Και τώρα που γίνεται αυτό πραγματικότητα και θα δοθεί το «Πακέτο Γιούνκερ», η Ελλάδα κινδυνεύει, αν δημιουργήσει αυτές τις αναταράξεις, να το χάσει κι αυτό.
Δηλαδή, αν συγκρουστούμε με τους εταίρους μας, κινδυνεύουμε συνολικά να χάσουμε πάνω από 35 δισεκατομμύρια το χρόνο, για «ξεκίνημα μόνο»! Χώρια πόσα ακόμα θα έχανες από την χρεοκοπία ή από την ανεξέλεγκτη έξοδο από το ευρώ….

Γι’ αυτό σας λέω: Δεν έχουν αφήσει κανένα που να μην του έχουν πει ψέματα.
Και γι’ αυτό τους τρόμαξε η αλήθεια και η ευθύνη που έχει η Νέα Δημοκρατία ως σημαία της.
Γιατί ο Ελληνικός λαός μαθαίνει αυτή την αλήθεια. Και με τη δύναμη της νεολαίας μας, βλέπει ο ΣΥΡΙΖΑ το προβάδισμα του να το χάνει συνεχώς και να πέφτει στο ελάχιστο.
Και στις κάλπες θα το δει να ανατρέπεται πλήρως το σημερινό του προβάδισμα.

Στα χέρια τα δικά σας κρατάτε τη νίκη στις 25 Ιανουαρίου και μαζί με τη νίκη, θα έρθει το πιο αισιόδοξο μέλλον για τον τόπο μας.
Μας έχουν δηλώσει επίσης με κάθε τρόπο ότι θα αφοπλίσουν την αστυνομία. Και επιμένουν σε αυτό…
Δηλαδή, εκεί που εμείς αρχίσαμε να ελέγχουμε πλήρως την εγκληματικότητα, εκείνοι πάνε να διαλύσουν την αστυνομία.
Γιατί πως ακριβώς θα αντιμετωπίσει ένας άοπλος αστυνομικός έναν πάνοπλο κακοποιό; Θα πρέπει να παραδώσουμε τη Χώρα, στο έλεος των παρανόμων;
Έχουν πει, επίσης, ότι θέλουν ανοικτά σύνορα και χορήγηση ιθαγένειας και ασφαλιστικά ταμεία και περίθαλψη στο λαθρομετανάστη.
Δεν βλέπουν τι γίνεται σήμερα στην Ευρώπη; Μετά τα τελευταία τραγικά επεισόδια, η Ευρώπη αλλάζει τη στάση της, καταλαβαίνει, αν θέλετε, ακόμα και το λάθος της και αντιμετωπίζει αληθινό πρόβλημα: Στη Γαλλία ο Σοσιαλιστής Πρόεδρος Ολάντ έβγαλε στρατό στους δρόμους να περιπολεί! Και χθες, το ξέρετε, έγινε ένα αληθινό μακελειό με 12 τουλάχιστον νεκρούς στο Παρίσι! Και σήμερα νέο επεισόδιο στη Λιόν!
Ναι, είμαστε όλοι Charlie Hebdo! Είμαστε όλοι Charlie Hebdo!
Kαι κάθε σοβαρή χώρα θωρακίζεται, μάχεται κατά της τρομοκρατίας!
Και η Ελλάδα είναι μια από αυτές τις χώρες, που θωρακίστηκε κατά της τρομοκρατίας. Χαίρομαι για την ευαισθησία αυτή της νεολαίας. Πραγματικά συγκινούμαι με το μήνυμα της!
Έχουν πει επίσης και επιμένουν ότι εύχονται και τη διάλυση του ΝΑΤΟ.
Προσέξτε: εκτός από το ότι μας οδηγούν σε σύγκρουση με τους άλλους εταίρους μας στην Ενωμένη Ευρώπη, θέλουν και τη διάλυση του ΝΑΤΟ! Για να μη μείνει κανένα στήριγμα στην Ελλάδα. Αυτό θα ήταν ισοδύναμο με Εθνική αποδυνάμωση και απομόνωση.
Εμείς, επιδιώκουμε να χτίζουμε, όχι να γκρεμίζουμε. Καταφέραμε, φίλες και φίλοι, μέσα σε αυτή την κρίση, μέσα στη φωτιά που κάθε δευτερόλεπτο είχες ένα καινούργιο πρόβλημα να αναπηδάει, καταφέραμε να δημιουργήσουμε συμμάχους και ερείσματα για την Ελλάδα παντού. Και ιδιαίτερα στην περιοχή μας: και μαζί με την Κύπρο, το είδατε, ξεκινήσαμε στενή στρατηγική σχέση και με την Αίγυπτο και με το Ισραήλ.
Χωρίς να έλθουμε σε σύγκρουση με κανέναν!
Γιατί οι χώρες της περιοχής μας, μας θεωρούν υπολογίσιμη πλέον δύναμη. Σύμμαχο πολύτιμο και αξιόπιστο. Και ξέρουν ότι τους βοηθάμε στην Ευρώπη και τους βοηθάμε και στο ΝΑΤΟ. Και γιατί; Γιατί όλες οι χώρες που δεν ανήκουν στην Ευρώπη προσπαθούν να μπουν. Και όσες χώρες δεν ανήκουν στη συμμαχία του ΝΑΤΟ, κάνουν ό,τι μπορούν για να μπουν. Οι άλλοι θέλουν την Εθνική απομόνωση! Για να γίνουμε, ως Χώρα, ευάλωτη από παντού!
Κι ακόμα, οφείλω να πω ότι εμείς προσπαθούμε νύχτα-μέρα για το αξιόμαχο και τον ομαλό εξοπλισμό των Ενόπλων μας Δυνάμεων. Ξέρουμε ότι είναι πολύ χρήσιμες οι συμμαχίες και οι πολιτικές σταθερότητας και φιλίας. Εντάξει οι συμμαχίες, αλλά πρέπει να το γνωρίζουν οι Ένοπλες Δυνάμεις ότι η βασική αποτρεπτική εγγύηση Ειρήνης είναι πάντα οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, για τις οποίες και είμαστε υπερήφανοι!
Κι αφήνουμε εκείνους που μιλάνε για μειώσεις εξοπλισμών και ο,τιδήποτε κρατάει ψηλά το αξιόμαχο.
Προσέξτε και κάτι ακόμα, θα το πω: για μας και η Ορθοδοξία είναι ένα κομμάτι πολύτιμο της Εθνικής μας ταυτότητας, της ίδιας της ψυχής μας…
Και θέλουμε στενή συνεργασία ανάμεσα στην Πολιτεία και την Εκκλησία. Και την πετύχαμε. Κάποιοι άλλοι θέλουν «διαζύγιο»! Και το λέει ρητά και το πρόγραμμά τους…
Τώρα βέβαια, λόγω εκλογών «ανακάλυψαν» την Εκκλησία…
Αλλά προσέξτε: Με μερικά πράγματα δεν κάνει να παίζεις.
Καταλαβαίνω κάποιος να είναι και να δηλώνει άθεος. Δικαίωμά του!
Αλλά καθαρά πράγματα: είναι και δικαίωμα του κάθε Χριστιανού να αισθάνεται προσβεβλημένος από τέτοια υποκρισία…

Και ένα τελευταίο ερώτημα:
Γιατί τα κάνουν όλα αυτά;
Γιατί προσπαθούν να κοροϊδέψουν τον κόσμο;
Η απάντηση είναι απλή. Και θέλω από εδώ, από εσάς, να το μεταφέρετε αυτό το μήνυμα παντού, γιατί; Γιατί εκφράζουν συμφέροντα όσων δεν θέλουν την Ελλάδα να προχωρήσει! Όσων θέλουν η Ελλάδα να γυρίσει πίσω: στην κρίση και σε εκείνα που την έφεραν στην κρίση.
Ποια είναι αυτά τα «συμφέροντα»; Ακούστε:
Είναι, πρώτα απ’ όλα, οι πρώην μεγαλο-βολεμένοι του κρατισμού, που σήμερα ξεβολεύονται….
Είναι οι πρώην συνδικαλιστάδες, τύπου Φωτόπουλου, που δεν νοιάζονται για τον εργαζόμενο, που δεν νοιάζονται, πολύ περισσότερο, για τον άνεργο. Που- το θυμάστε- έπνιγαν τις επιχειρήσεις και την οικονομική ζωή του τόπου επί δεκαετίες! Εμείς τους παραμερίσαμε, όμως, και τώρα θέλουν να επιστρέψουν και να πάρουν τη «ρεβάνς»…
Και είναι, επίσης, τα χειρότερα συμφέροντα μαζί τους: είναι το λεγόμενο «λόμπυ της δραχμής»: που έβγαλαν τα λεφτά τους στο εξωτερικό και τώρα θέλουν βγει η Ελλάδα από το ευρώ, για να έλθουν να αγοράσουν τα πάντα κοψοχρονιά!
Αυτοί είναι οι κερδοσκόποι της δραχμής! Το προσπάθησαν ξανά το 2012 και δεν τους άφησε αυτή η κυβέρνηση.
Και τώρα, το επιχειρούν μαζί, ξανά: Όλοι μαζί, οι βολεμένοι του κρατισμού που έχασαν τα προνόμια τους και οι κερδοσκόποι της δραχμής.
Και χρησιμοποιούν το κόμμα αυτό, εκείνο για να προβάλλουν τα συμφέροντά τους.
Αλλά δεν θα τους περάσει! Ούτε αυτή φορά…
Και το ξέρει και η ΟΝΝΕΔ και το ξέρουν και οι μεγαλύτεροι: Είναι η ίδια αυτή ομάδα ανθρώπων οι οποίοι προσπάθησαν και πέτυχαν με μια μειοψηφία στη Βουλή να σύρουν τη Χώρα σε εκλογές, που δεν ήθελε η μεγάλη πλειοψηφία του Ελληνικού λαού.
Και τώρα αυτή η μεγάλη πλειοψηφία του Ελληνικού λαού, θα τιμωρήσει εκείνους που δεν δέχθηκαν την άποψη του Ελληνικού λαού και τον σέρνουν τώρα σε εκλογές! Θα τους τιμωρήσει!

Και αν γυρίσετε- ιδιαίτερα στα παιδιά της νεολαίας το λέω- το κεφάλι σας παντού, θα δείτε ότι σε όλο τον κόσμο, σε όλα τα μήκη και τα πλάτη, ο λαϊκισμός σιγά-σιγά υποχωρεί. Ο λαϊκισμός σιγά-σιγά εξαφανίζεται. Θα απαλλαγούμε απ’ αυτόν το λαϊκισμό και εδώ…
Οι εκλογές στις 25ης Ιανουαρίου θα σημάνουν την τελική ήττα του λαϊκισμού στην Ελλάδα.
Και θα σημάνουν και την Αναγέννηση της Νέας Ελλάδας.
Και το μέλλον πραγματικά ξεκινάει: Ξεκινάει το μέλλον με την ήττα του χρεοκοπημένου χθες, με την ήττα του λαϊκισμού, με την ήττα εκείνων που τον εκπροσωπούν.
Και το μέλλον πραγματικά ξεκινάει:. Με την νίκη αυτής της Παράταξης που θα σημάνει τη μεγάλη ανατροπή όσων κράταγαν τη Χώρα πίσω και πριν την κρίση και παλιότερα.

Θέλω, φίλες και φίλοι, Νεοδημοκράτισσες και Νεοδημοκράτες, ΟΝΝΕΔίτες και ΟΝΝΕΔίτισσες, θέλω ένα πράγμα να σας πω απόψε: θέλω μιαν Ελλάδα στραμμένη προς στόχους μεγάλους. Που να προσθέτει φίλους και όχι εχθρούς…
Θέλω μιαν Ελλάδα ασφάλειας για τον κάθε πολίτη της.
Όχι ξέφραγο αμπέλι σε εσωτερική ή σε εισαγόμενη τρομοκρατία…
Θέλω μιαν Ελλάδα παραγωγική. Που όλοι θα έχουν μερίδιο στην επιτυχία και στην πρόοδό της. Και όχι πλαστή και ψεύτικη ευημερία βασισμένη σε δανεικά που ποτέ δεν θα μπορέσει τελικά να πληρώσει.
Θέλω μιαν Ελλάδα που να φωτίζει τον κόσμο με την αίγλη του Πολιτισμού της και της Ιστορίας της. Κι όχι μιαν Ελλάδα που γίνεται παγκόσμιο πρωτοσέλιδο κακών μόνο ειδήσεων…
Θέλω μιαν Ελλάδα πρωτοπόρα για μιαν Ευρώπη καλύτερη και περισσότερο φιλόδοξη για τους λαούς της. Κι όχι μιαν Ελλάδα ουραγό και επαίτη της προστασίας των άλλων.
Αυτή η Ελλάδα είναι η Ελλάδα που ταιριάζει σε αυτά τα παιδιά!
Αυτήν την Ελλάδα ζητάνε τα παιδιά μας!
Γι’ αυτήν την Ελλάδα αγωνιζόμαστε!
Γι’ αυτήν την Ελλάδα αγωνίζεστε.
Και γι’ αυτήν την Ελλάδα θα νικήσουμε…
Σας ευχαριστώ. Να είστε δυνατοί. Χρόνια πολλά στον καθένα.
Και να είστε βέβαιοι για την επιτυχία.
Σ’ αυτές τις εκλογές δε θα κερδίσει- προσέξτε- η Νέα Δημοκρατία. Θα κερδίσει η Ελλάδα, με τη Νέα Δημοκρατία.
Να είστε καλά. Να είστε δυνατοί.
Ευχαριστώ πάρα, πάρα πολύ.
Δεν ξεχνιέται αυτό ποτέ.
Ευχαριστώ πάρα πολύ.
 

πηγή

Θετικά μηνύματα και δεσμεύσεις από Σαμαρά

Σαμαράς: Είμαστε όλοι "Charlie Hebdo"

Αντ. Σαμαράς: Καμία μείωση σε συντάξεις και εισοδήματα

Σαμαράς: Ο ΕΝΦΙΑ θα μειωθεί κι άλλο το 2015

Σαμαράς: Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ψέμματα σε Έλληνες και ξένους

Σαμαράς: Με κυβέρνηση ΝΔ θα μειωθούν οι φόροι

Σαμαράς: «Θα νικήσουμε γιατί πιστεύουμε στην Ευρώπη»

Σαμαράς: Είμαστε όλοι Σαρλί

Αντώνης Σαμαράς: «Ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει το λόμπυ της δραχμής»

Δέσμευση Σαμαρά: Δεν μειώνονται συντάξεις και εισοδήματα

«Εγγυήσεις» Σαμαρά για μισθούς, συντάξεις, ΕΝΦΙΑ

«Με κυβέρνηση ΝΔ θα μειωθούν οι φόροι»

Σαμαράς: Υποσχέθηκε αυξήσεις και φορολογικές μειώσεις

Και ο Σαμαράς δηλώνει "Σαρλί"