Εξώδικα διαμαρτυρίας προς τους τηλεοπτικούς σταθμούς ΜΕΓΚΑ & ΣΚΑΙ.

Βαραίνει περίσσοτερο τπ πολιτικό κλίμα, δέκα ημέρες πριν τις εκλογές. Σήμερα ο υποψηφιος βουλευτής της Β' Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Στάθης Παναγούλης απέστειλε εξώδικη διαμαρτυρία προς τους τηλεοπτικούς σταθμούς ΜΕΓΚΑ και ΣΚΑΙ, κατηγορώντας τους για αποκλεισμό των απόψεών του, τακτική "απαράδεκτη", η οποία ακολουθήθηκε και στις εκλογές του 2012.

Διαβάστε ολόκληρη την εξώδικη διαμαρτυρία προς τους τηλεοπτικούς σταθμούς

ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Του  Ευστάθιου (Στάθη) Παναγούλη του Βασιλείου, υποψήφιου βουλευτή, που κατοικοεδρεύει στην Αθήνα,  οδός Bουλής, αρ. 31-33.

ΠΡΟΣ

Την ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ" και διακριτικό τίτλο "ΜΕΓΚΑ ΤΣΑΝΕΛ" ("MEGA CHANNEL")»  που εδρεύει στην Αθήνα (περιοχή Αμπελοκήπων),  Ρούσου Δ. 4  & Λ. Μεσογείων 117, όπως νόμιμα εκπροσωπείται.

 

ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Του  Ευστάθιου (Στάθη) Παναγούλη του Βασιλείου, υποψήφιου βουλευτή, που κατοικοεδρεύει στην Αθήνα,  οδός Bουλής, αρ. 31-33

ΠΡΟΣ

Την ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «Ραδιοφωνικές και Τηλεπικοινωνιακές Επιχειρήσεις Εμπορική Ανώνυμη Εταιρεία»  και διακριτικό τίτλο «ΣΚΑΙ» που εδρεύει στο Νέο Φάληρο Αττικής, οδός Δ. Φαληρέως 2 & Eθνάρχου Μακαρίου, όπως νόμιμα εκπροσωπείται.

Ακολουθεί το κείμενο της εξώδικης διαμαρτυρίας

Διαμαρτύρομαι εντόνως, γιατί, κατά παράβαση του Κώδικα Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ, του ιδρυτικού νόμου περί ελεύθερης ραδιοφωνίας και τηλεόρασης, των οδηγιών του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου και του άρθρου 14 του Συντάγματος για την επί ίσοις όροις μετάδοση των πληροφοριών, κατά τη διάρκεια της τρέχουσας προεκλογικής περιόδου, δεν έχω κληθεί από τον τηλεοπτικό σταθμό MEGA  CHANNEL, με την ιδιότητά μου ως υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Β΄ Περιφέρεια Αθηνών κατά τις επερχόμενες εκλογές της 25ης Ιανουαρίου του 2015, σε καμία από τις προεκλογικές εκπομπές σας, δημιουργώντας έτσι καθεστώς αποκλεισμού στις απόψεις μου. Απόψεις, οι οποίες έχουν την αποδοχή χιλιάδων πολιτών που εκπροσώπησα και προτίθεμαι να εκπροσωπήσω και σε αυτή τη μάχη.

Υπενθυμίζω ότι η απαράδεκτη αυτή τακτική του σταθμού σας ακολουθήθηκε και στις βουλευτικές εκλογές του 2012, οπότε και δεν μου δόθηκε προεκλογικά, για μια ακόμη φορά, η ευκαιρία από το σταθμό σας να εκφράσω δημόσια τις απόψεις μου, ενώ ουδέποτε κλήθηκα κατά τη διάρκεια της τελευταίας βουλευτικής περιόδου, να παραστώ με την ιδιότητά μου ως βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, στα διάφορα πάνελ των εκπομπών ενημέρωσης και πολιτικής επικαιρότητας του σταθμού σας.

Η άποψή μου για τον σταθμό σας, και αν ακόμη κληθώ προεκλογικά να εκφράσω δημόσια τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και τις προσωπικές μου θέσεις, θα είναι η ίδια με αυτήν που έχω επανειλημμένως διατυπώσει για το κανάλι σας,  τόσο με ερωτήσεις που κατέθεσα κατά τη διάρκεια της βουλευτικής περιόδου στη Βουλή των Ελλήνων όσο και δημόσια στις διάφορες ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές που φιλοξενήθηκα.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΙ έντονα για την κατά τα ανωτέρω παράνομη συμπεριφορά σας

ΣΑΣΚΑΛΩ, όπως, το συντομότερο δυνατό, αποκαταστήσετε αυτή την αδικία εις βάρος των συνταγματικά κατοχυρωμένων θέσεων για την ελευθερία στην πληροφόρηση, άλλως, σε περίπτωση μη συμμόρφωσής σας προς τα παραπάνω, θα θεωρήσω την αδράνειά σας ως φίμωση της ελεύθερης έκφρασης και ως στοχευμένη άνιση μεταχείρισή μου ως υποψηφίου βουλευτή, με τηνεπιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματός μου.

Αρμόδιος Δικαστικός Επιμελητής παραγγέλλεται να επιδώσει την παρούσα προς αυτόν στον οποίο απευθύνεται προς γνώση του και για τις νόμιμες συνέπειες.

Γίνεται μνεία ότι επικολλήθηκε ένσημο Τ.Π.Δ.Α. 1,15 ευρώ.

 

Αθήνα,  15 Ιανουαρίου  2015

Ο Εξωδίκως Διαμαρτυρόμενος