Η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών πίσω από την επίθεση στην πρεσβεία του Ισραήλ. Πρόκειται για την ίδια οργάνωση που είχε πραγματοποιήσει το ένοπλο χτύπημα στο σπίτι του Γερμανού πρέσβη, το Δεκέμβριο του 2013, αλλά και την επίθεση στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας.

Η οργάνωση «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» ανέλαβε την ευθύνη για την ένοπλη επίθεση εναντίον της Πρεσβείας του Ισραήλ, τον Δεκέμβριο, με προκήρυξη που βρέθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης από την Αστυνομία, σε κάδο απορριμμάτων στη Νέα Σμύρνη.

Πρόκειται για την ίδια οργάνωση που είχε πραγματοποιήσει το ένοπλο χτύπημα στο σπίτι του Γερμανού πρέσβη, το Δεκέμβριο του 2013, αλλά και την επίθεση στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, επί της Λεωφόρου Συγγρού.

Τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση είχαν ήδη συνδεθεί από τους βαλλιστικούς ελέγχους με τις προηγούμενες επιθέσεις της οργάνωσης.

Η προκήρυξη είναι κείμενο 19 σελίδων και μελετάται από την Αντιτρομοκρατική. Έως τώρα δεν έχει γίνει γνωστό το περιεχόμενό της.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, η προκήρυξη βρέθηκε μετά τη 1:00 τα ξημερώματα, ύστερα από τηλεφώνημα αγνώστου στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

Ειδικότερα, από την εφημερίδα ενημερώθηκε η Αστυνομία ότι το τηλεφώνημα έγινε λίγο πριν τις 21:00 το βράδυ. Ο άγνωστος που τηλεφώνησε είπε, ότι στη συμβολή των οδών Πατριάρχου Γρηγορίου Ε’ και Σινώπης, υπάρχει κείμενο για την επίθεση στην ισραηλινή πρεσβεία.

Οι άνθρωποι της εφημερίδας μετέβησαν στο σημείο που υπέδειξε ο άγνωστος, όπου υπήρχαν τρεις κάδοι απορριμμάτων, έψαξαν σχολαστικά αλλά δεν μπόρεσαν να βρουν τίποτα.

Μετά την άκαρπη προσπάθεια ανεύρεσης της προκήρυξης, ειδοποιήθηκε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, έφτασαν στο σημείο και ύστερα από θρίλερ ερευνών αρκετών ωρών βρέθηκε μια σακούλα απορριμμάτων μέσα σε κάδο, η οποία περιείχε ένα στικάκι.

Τα ευρήματα μεταφέρθηκαν αρχικά στην εγκληματολογική υπηρεσία για δακτυλοσκοπική έρευνα και έρευνα DNA και στη συνέχεια το στικάκι παρέλαβε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

 

Πηγή: skai.gr

Προκήρυξη της Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών 

Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών 

Προκήρυξη της «Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών» 

Η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών