Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) ανακοίνωσε ότι δεν έχει συζητήσει με την Ελλάδα σχετικά με μια αναδιαπραγμάτευση του χρέους της προς το Ταμείο.

«Υπάρχει ένα συμπεφωνημένο πλαίσιο για την αντιμετώπιση του χρέους στο τρέχον πρόγραμμα. Δεν έχει υπάρξει καμία συζήτηση με τις (ελληνικές) αρχές σχετικά με μια αλλαγή του πλαισίου αυτού», ανέφερε σε ανακοίνωσή της μια εκπρόσωπος του ΔΝΤ.

Σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα, και σε ό,τι αφορά το ποσοστό του χρέους προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και άλλες χώρες, ο κ. Βαρουφάκης είπε ότι η Ελλάδα προτείνει την αντικατάσταση με νέα ομόλογα με επιτόκια αγοράς, υπό έναν όρο: «Θα ξαναρχίσουμε την καθολική αποπληρωμή όταν ξεκινήσει και πάλι, στην Ελλάδα, μια ουσιαστική οικονομική ανάπτυξη».

Ο κ. Βαρουφάκης πρόσθεσε ότι έχει αρχίσει η διαπραγμάτευση και με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και σημείωσε ότι «δεν κατανοεί για ποιο λόγο δεν θα έπρεπε να δεχθεί την πρόταση, αφού έχει ακολουθηθεί ήδη παρόμοιος δρόμος».

Στο μεταξύ, το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι ο κ. Βαρουφάκης είχε συνάντηση με τον διευθυντή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν στο Παρίσι, όπου βρέθηκε το Σαββατοκύριακο.

Σύμφωνα με το υπουργείο, η συνάντηση ήταν φιλική και απέβλεπε στη γνωριμία των δύο ανδρών, δεδομένων των νέων αρμοδιοτήτων τους.

ΔΝΤ: Δεν υπάρχει προς το παρόν συζήτηση με την Ελλάδα για