Συνεχίζονται οι ασφυκτικές πιέσεις στην Αθήνα

Στο “χορό” των δημόσιων τοποθετήσεων λίγο πριν τη κρίσιμη συνάντηση Σόιμπλε- Βαρουφάκη μπήκε και ο Μάρτιν Σουλτς κλιμακώνοντας έτσι τις πιέσεις της ευρωπαϊκής πλευράς προς την Ελλάδα. “Η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει άλλη επιλογή από το να τηρήσει τις δεσμεύσεις της απέναντι στους Ευρωπαίους εταίρους”, δηλώνει χαρακτηριστικά στην εφημερίδα Ηandelsblatt ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σούλτς.

“Εάν η Ελλάδα μονομερώς βάλει τέλος στις ήδη υπάρχουσες συμφωνίες με τους εταίρους, τότε και οι εταίροι δεν θα είναι πια υποχρεωμένοι να τηρήσουν τις δικές τους δεσμεύσεις”, προειδοποιεί ξεκάθαρα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. 

“Εάν η Ελλάδα δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της, τότε θα διακοπεί η χρηματοδότηση από τους εταίρους και η χώρα δεν θα έχει καμία πηγή χρηματοδότησης”, προσθέτει.

Τέλος ο Σουλτς ο οποίος είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα επισημαίνει πως οι εταίροι μπορούν να “παραχωρήσουν” κάποια πράγματα αλλά προυπόθεση αποτελεί η τήρηση των δεσμεύσεων.

Νέο σοκ από Μ. Σουλτς: Τέλος τα λεφτά αν η Αθήνα δεν τηρήσει τις