Σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ του Σταύρου Θεοδωράκη και του Πάνου Καμμένου προκάλεσαν οι αναφορές του πρώτου- Διαβάστε τους σπαρταριστούς διαλόγους

Ο Σταύρος Θεοδωράκης ανέφερε στην ομιλία του είπε: «Κύριε Τσίπρα, δεν είστε ο Καραμανλής που επέστρεψε από το Παρίσι μετά την πτώση της χούντας… είναι επικίνδυνο να μιλάτε για “επιστροφή της δημοκρατίας”» είπε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό για να συνεχίσει: «Όσοι διαφωνούν μαζί σας δεν είναι Μερκελιστές, προσκυνημένοι και υποτελείς. Μην αντιγράφετε τους ακροδεξιούς συνεταίρους σας, που μέχρι χθες σας θεωρούσαν κομμούνια και αντεθνικώς σκεπτόμενους» ενώ στο τέλος σημείωσε πως «εμείς θα είμαστε εδώ υπερασπιστές μιας προοδευτικής αναγεννητικής πολιτικής… σύμμαχοι σας στην Ευρώπη στην προσπάθεια να παραμείνει η χώρα στο κέντρο της Ευρώπης».

Όταν πήρε τον λόγο ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κάλεσε τον Σταύρο Θεοδωράκη να απαντήσει για τα υψηλά κόστη των παραγωγών των εκπομπών του όταν εκείνος εργαζόταν στην ΕΡΤ.

Αυτό προκάλεσε την αντίδραση του Σταύρου Θεοδωράκη, ο οποίος ζήτησε άμεσα τον λόγο επί προσωπικού με την πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου να παρατηρεί ότι «απορώ πως προλάβατε να ακούσετε τι είπε ο κ. Καμμένος αφού δεν ήσασταν εντός της αίθουσας». Τότε παρενέβη ο Γρηγόρης Ψαριανός ο οποίος φώναξε «και οι τοίχοι έχουν αφτιά» με την πρόεδρο της Βουλής να παρατηρεί ότι «ο κ. Ψαριανός αυτοπροσδιορίζεται ως ο τοίχος».

 

Δείτε ολόκληρο το βίντεο!

 

 

Ολόκληρο το απόσπασμα της αντιπαράθεσης στην Βουλή έχει ως εξής: 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ζωή Κωνσταντοπούλου): Ευχαριστούμε τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και Υπουργό Εθνικής Άμυνας και για το ευσύνοπτο του χρόνου. Καλώ στο βήμα…

ΣΤΑΥΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ (Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας «Το Ποτάμι»): Κυρία Πρόεδρε, θα ήθελα το λόγο.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ζωή Κωνσταντοπούλου): Παρακαλώ, κύριε Θεοδωράκη.

ΣΤ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: Επειδή υπήρξε μια προσωπική αναφορά, θέλω να πω μόνο αυτό.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ζωή Κωνσταντοπούλου): Προλάβατε να την ακούσετε, γιατί δεν πρόλαβα να σας δω ούτε να μπαίνετε στην αίθουσα.

ΣΤ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: Πρόλαβα και την άκουσα.

Γ. ΨΑΡΙΑΝΟΣ: Και οι τοίχοι έχουν αυτιά.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ζωή Κωνσταντοπούλου): Ο κ. Ψαριανός λέει ότι και οι τοίχοι έχουν αυτιά. Μάλλον αυτοπροσδιορίζεται ως «ο τοίχος». Παρακαλώ, κύριε Πρόεδρε. Επί προσωπικού θέλετε το λόγο;

ΣΤ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: Αν τελειώσατε τα ευφυολογήματα, μπορώ να μιλήσω. Αν έχετε κάποιο άλλο ανέκδοτο να μας το πείτε, αλλιώτικα να συνεχίσω.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ζωή Κωνσταντοπούλου): Για τρία λεπτά θέλετε το λόγο;

ΣΤ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: Για πολύ λιγότερο.

Θέλω να πω στον προηγούμενο ομιλητή κάτι πολύ απλό που ίσως δεν το ξέρει, ότι δεν είμαστε όλοι πλούσιοι και δεν ζούμε όλοι από τα λεφτά των πατεράδων μας. Υπάρχουν άνθρωποι που δούλεψαν στη ζωή τους. Αυτοί, λοιπόν, οι άνθρωποι που δούλεψαν στη ζωή τους ήταν υποχρεωμένοι να δουλέψουν σε πολλά και μεγάλα «μαγαζιά», είτε αυτό ήταν η «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ», είτε ήταν το «MEGA», είτε ήταν ο «902 Αριστερά στα FM», είτε ήταν η ΕΡΤ. Είμαστε υπερήφανοι για αυτή τη ζωή. Είμαστε υπερήφανοι ότι αυτό που έχουμε κάνει, το έχουμε κάνει με τα δικά μας χέρια. Δεν έχουμε υπάρξει υπάλληλοι.

Στο πολιτικό σύστημα θα πρέπει να αντιληφθούν κάποιοι ότι υπάρχει κάποια στιγμή η διάθεση από κάποιους ανθρώπους να μπουν και να προσφέρουν, να αφήσουν τα εύκολα, να αφήσουν αυτά που έκαναν, αυτά που κέρδιζαν και να προσφέρουν στο πολιτικό σύστημα. Αυτό είναι δύσκολο να το κατανοήσουν άνθρωποι που έχουν υπάρξει απλώς ως υπηρέτες κάποιων μέσα στο πολιτικό σύστημα. Ευχαριστώ.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Κυρία Πρόεδρε, θα ήθελα το λόγο.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ζωή Κωνσταντοπούλου): Ο κ. Καμμένος έχει το λόγο.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Κύριε Θεοδωράκη, χαίρομαι που ήρθατε να απαντήσετε. Σας λέω, λοιπόν, ότι και εγώ δούλεψα επί πάρα πολλά χρόνια και αν λέτε για μια περιουσία που είχε ο πατέρας μου, δούλεψε και πλήρωνε φόρους κανονικά. Αλλά 20.000 ευρώ την εκπομπή δεν έπαιρνε, κύριε Θεοδωράκη. Ούτε έπαιρναν οι υπάλληλοι της ΕΡΤ 20.000 ευρώ, που σήμερα θέλετε να τους αποκλείσετε από τη δουλειά. Αυτή είναι η μεγάλη διαφορά. Υπήρχαν οι επίλεκτοι του συστήματος, του οποίους διόριζε το ΠΑΣΟΚ που σήμερα σας στηρίζει από δίπλα και κάποιοι άλλοι που εργάζονταν με 750 ευρώ και βρέθηκαν απολυμένοι, γιατί κάποιοι σαν και εσάς έπαιρναν τη μερίδα του λέοντος. Αυτή είναι η διαφορά.