Την έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και τη λήψη νέων μέτρων κατά του Ισλαμικού Κράτους ζήτησαν οι πρόεδροι της Αιγύπτου και της Γαλλίας Αμπντέλ Φάταχ αλ-Σίσι και Φρανσουά Ολάντ αντίστοιχα, με αφορμή τον αποκεφαλισμό 21 Αιγυπτίων χριστιανών κοπτών.

 Ο Γάλλος πρόεδρος συνομίλησε τηλεφωνικά με τον αλ Σίσι και του εξέφρασε την αλληγγύη του.

Σήμερα στο Κάιρο υπογράφεται συμφωνία για την προμήθεια αεροσκαφών Rafale από τη Γαλλία στην Αίγυπτο.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα το πρωί, στόχους του Ισλαμικού Κράτους στη Λιβύη έπληξαν  μαχητικά αεροσκάφη της Αιγύπτου, λίγες ώρες μετά την ανάρτηση από την οργάνωση ενός βίντεο με τον αποκεφαλισμό Αιγυπτίων χριστιανών κοπτών.

Σε ανακοίνωσή του στη δημόσια τηλεόραση, ο αιγυπτιακός στρατός γνωστοποίησε ότι πραγματοποίησε αεροπορική επιδρομή τα ξημερώματα κι ότι μεταξύ των στόχων που επλήγησαν ήταν χώροι εκπαίδευσης του Ισλαμικού Κράτους και χώροι αποθήκευσης όπλων κατά μήκος των αιγυπτιακών συνόρων στη Λιβύη, όπου δρουν οι τζιχαντιστές.

Μετά από έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας, ο πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι είχε προειδοποιήσει ότι το Κάιρο θα πάρει εκδίκηση για τις αποτρόπαιες δολοφονίες επιλέγοντας «τα απαραίτητα μέσα και τη χρονική στιγμή».

 

Πήγη: Ναυτεμπορική