Η τιμή του πετρελαίου μπρεντ ξεπέρασε τα 60 δολάρια το βαρέλι στις ασιατικές αγορές, μετά από ένα διήμερο πτωτικών τάσεων.
Συγκεκριμένα,  για τα συμβόλαια Μαρτίου η τιμή του μπρεντ έκλεισε στα 60,39 δολάρια το βαρέλι ενώ αντίστοιχα η τιμή του αμερικανικού αργού για συμβόλαια Μαρτίου έφτασε τα 51,44 δολάρια το βαρέλι.

«Όλοι εκτιμούν ότι θα υπάρχει μια νέα μείωση της ζήτησης στους προσεχείς έξι μήνες αλλά ποτέ δεν ξέρεις» αναφέρει στο Reuters ο Τόνι Νούναν, εκτιμητής κινδύνου της Mitsubishi Corp στο Τόκιο.

Πετρελαϊκές εταιρείες όπως η BP και η Chevron έχουν προχωρήσει τους τελευταίους μήνες σε επενδύσεις αξίας δισ. δολαρίων παρά την κατακόρυφη μείωση στην τιμή του «μαύρου χρυσού» από το καλοκαίρι του 2014 και έπειτα.

Τα αμερικανικά αποθέματα αργού πετρελαίου αυξήθηκαν στα 417,9 εκατομμύρια βαρέλια στις 6 Φεβρουαρίου, επίπεδο που είναι το υψηλότερο από το 1982. Σύμφωνα με το Bloomberg, οι Αμερικανοί παραγωγοί μείωσαν τον αριθμό των ενεργών πετρελαιοπηγών κατά 84 μέχρι τις 13 Φεβρουαρίου, κίνηση που αποδείχτηκε ότι δεν περιόρισε την αύξηση της παραγωγής.

«Ισως χρειαστεί να πέσει και άλλο η τιμή του πετρελαίου, ώστε να ισορροπήσει η αγορά δεδομένου ότι η αμερικανική παραγωγή μπορεί να αυξήθηκε κατά 600.000 βαρέλια την ημέρα στη διάρκεια του τετάρτου τριμήνου του 2014», εκτιμούν οι αναλυτές της Goldman Sachs. 

Η παραγωγή αυξήθηκε στα 9,23 εκατομμύρια βαρέλια, το μεγαλύτερο εβδομαδιαίο επίπεδο από το 1983, σύμφωνα με στοιχεία των αμερικανικών αρχών.

 

Newsroom ΔΟΛ