Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ τάσσεται υπέρ της παράτασης του προγράμματος βοήθειας προς την Ελλάδα, αλλά προειδοποίησε ότι «η προσπάθεια δεν έχει σε καμία περίπτωση τελειώσει», μιλώντας κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ένωσης Χριστιανοδημοκρατών (CDU) στο Βερολίνο, σύμφωνα με μέλη της.

Η ελληνική κυβέρνηση σιγά-σιγά αποδέχεται την πραγματικότητα, αλλά οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα θα συνεχιστούν, φέρεται να ανέφερε ακόμη η Άνγκελα Μέρκελ, σύμφωνα με αποσπάσματα της τοποθέτησής της, τα οποία μετέφεραν τα μέλη της ΚΟ της CDU.

Ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ

Ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ εξέφρασε «συγκρατημένη αισιοδοξία» ως προς πιθανή επίλυση της «διένεξης» με την Ελλάδα, μετά την αποστολή των ελληνικών προτάσεων επί προγράμματος μεταρρυθμίσεων στους ευρωπαίους εταίρους της Αθήνας.

«Είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος, έπειτα από την Παρασκευή και τη σημερινή ημέρα, ότι προχωρούμε βήμα-βήμα προς μία επίλυση της διένεξης» δήλωσε ο Ζίγκμαρ Γκαμπριέλ, επίσης υπουργός Οικονομίας της γερμανικής κυβέρνησης, κατά τη διάρκεια διάσκεψης για την Ευρώπη στο Βερολίνο.

Η γερμανική βουλή  (Bundestag) θα αποφανθεί το πρωί της Παρασκευής επί της παράτασης της δανειακής σύμβασης προς την Ελλάδα, ανακοίνωσε σήμερα από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χριστιανοδημοκρατικής  Ενωσης (CDU) Μίχαελ Γκρόσε-Μπρέμερ.

Ο βουλευτής εμφανίσθηκε πεπεισμένος ότι θα υπάρξει «ευρεία έγκριση», παρά το γεγονός ότι στο στρατόπεδο της καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ υπάρχουν ορισμένες  «επιφυλάξεις ως προς ενδεχόμενες επιπλέον πληρωμές προς την Ελλάδα».

Πηγή: Το Βήμα 

Μέρκελ: Η προσπάθεια της Ελλάδας δεν έχει τελειώσει